Lütfen 7 Nisan'a Kadar Evde Kalın!

03.04.2020 09:21
  •  A 

Lütfen 7 Nisan'a Kadar Evde Kalın! Ülkemiz için 14 günlük kuluçka dönemi bitiyor olduğu için, salgının etkileşimi çok artacak diye korkuluyor. Lütfen doğrudur değildir demeyin, bu süre içinde mecbur kalmadıkça kesinlikle evlerinizden çıkmayın. Çıkarsanız kimseye güvenli mesafe dışında yaklaşmayın. Oturmayın, temas etmeyin. Dönünce de her türlü hijyen tedbirlerini uygulamadan evinizde dolaşmayın. Aile fertlerinizle temas etmeyin.

BIST Tutunmaya Çalışıyor!
              Dün de yazdım, BIST tüm bu sıkıntılara rağmen 88.000 üstünde tutunmaya çalışıyor. Bir altında da 86.500 desteği var. Yaklaşıp yeniden yukarıda kapattığı bu destekler çok önemli. Kırılmazsa 92.400 direncini geçmeyi deneyebilir. Bunun gerekçesi lazım tabii. Bu ne olabilir? Bizden ve dışarıdan gelen tedaviye yönelik ilaç ve aşı haberleri piyasalara moral verebilir. İşte bu süre içinde lütfen kendi elimizle umre hatasında olduğu gibi ülkemizi yeni bir kaoso sokmayalım. Evlerinizde oturun. 

Destekler Kırılırsa!
              88.000 - 86.500 destekleri kırılacak olursa yine yakın mesafeli iki önemli destek daha var. 85.000 - 82.000 diyebiliriz. Üsttekiler kırılır ama altta verdiklerim kırılmazsa yine çok korkmayalım. Çünkü alt destekler görülür ama sonra yine yukarı dönerse, teknik olarak ikili dip denen bir yükseliş formasyonu da oluşabilir. Bu takdirde sonrasındaki yükseliş daha güçlü ve yüksek olur. 

Ama yukarıda yazdığım en düşük seviye kırılacak olursa, burada tekrar yazmıyorum. Dün ve önceki yazılarımda yazdığım düşüşler yaşanabilir. Ben son teknik görüntülerle bunu beklemediğim için bugün tekrar yazmayacağım. Yazılarımı ilk kez okuyan, ya da sitemize bugün üye olanlar bir gün önceki beklenti yazımda görebilirler.

Hisse Bazlı Ayrışmalar Sürüyor!
              Görüyorsunuz endeks ciddi bir yükseliş yapmadı belki ama, hisse bazlı çok sayıda pozitif ayrışmaların olduğunu görüyoruz. Bu durum yine aynı şekilde sürecektir görüşündeyim. Olası teknik hareket beklentilerimi sitemizdeki ilgili tablolarımızda bulabilirsiniz. Önceki günlere ait teknik paylaşımlardaki seviyeler kırılmadıysa geçerlilikleri sürüyor demektir. O nedenle sadece son güne değil, önceki verilere de bakınız. Bunun kolay yolu, ilgilendiğiniz hisseleriin kodunu tablolarda filtreleme yaparak aramak şeklinde olabilir.

Enflasyon Gelecek!
              Veri benim için hiç önem taşımıyor. Normal bir arz talep işlemediği için düşük gelmesi beklenen enflasyonun da, yüksek gelecek enflasyonun da önemi yok. Ama işsizlik verisi çok daha önemli olacaktır.

BIST güne satışla başlayabilir. Sonrasında ise yukarıda yazdığım seviyelere göre davranışlarına bakacağız. Ben ilgili desteklerin yine çalışabileceği görüşündeyim.

Hepinize önce sağlık, sonra bol kazançlı nice günler dilerim.

İyi bir hafta sonu dileklerimle


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 02.04.2020
    09:22

    BIST bir haftadır 88.000 üstünde kalmanın mücadelesini veriyor. Hisse bazlı çok sayıda tavanlar yaşanıyor. Bu arada hemen tekrarlıyorum ki, hala tavan taban uygulamasının aynı şekilde bırakılması hatalı diye düşünüyorum. Bu yükselişler esnasında tavan sınırl... Devamı »

  • 01.04.2020
    09:22

    Dünya çok ama açok ciddi bir virüs riski ile mücadele ediyor. Bu o kadar büyük bir risk ki, ekonomik ve finansal paketlerin boyutu ülke ekonomileri için görülmemiş büyüklüklerde açıklanıyor. İşte sorun da burada ... Devamı »

  • 31.03.2020
    09:51

    ABD son açıkladığı 2.3 Trilyon Dolar'lık teşvik paketi sonrası dördüncü bir paket daha açıklanır mı tartışmaları yapıyor. Yorumlar ABD'nin 2'nci Dünya Savaşı sonrasındaki en büyük resesyona doğru gittiği yönünde. Buna paralel işsizlik... Devamı »

  • 30.03.2020
    09:35

    ABD, AB ülkeleri, Kanada, Rusya, Çin ve ülkemiz, kısacası tüm dünya ülkeleri kendisine göre ekonomi ve finans paketleri ile virüsün etkilerini azaltmaya çalışıyor. Lakin görüyorsunuz sonuçta esas olan insanları güvenli şekil... Devamı »

  • 27.03.2020
    10:18

    Arkadaşlar, Zaten bugünler için genel düşüncemi biliyorsunuz. Borsalardaki yükselişleri açıklanan paketlerin yarattığı geçici yükselişler olarak görüyorum. BİST'de yaşanan yükseliş de sanki sihirli bir elin 82.000 seviyeleri destek... Devamı »