Gözler Salı Gecesinde Olacak!

21.10.2019 09:06
  •  A 

ABD ile bir anlaşma yaptık. YPG/PYD ya da adı her neyse, Türkiye'nin belirlediği Güvenli Bölge sınırlarından 5 gün içinde çekileceklerdi. Bu süre salı gecesi doluyor. Bu sürenin bitimeni görmemiz lazım. Çünkü aynı Barış Süreci döneminde PKK'nın süreci sabote etmesi gibi karşı sabote hamleleri görebiliriz. Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından olan Cemil Bayık, örgütün teröristlerine mevzilerinizden çıkmayın talimatı vermiş. 

İşte benzer sabotaj çabaları nasıl sonuçlanacak görmemiz lazım. Türkiye kararlı ve bunu da açıkça ilan etmiş durumda. Eğer ilgili süre sonunda istenilen çekilme yapılmadı ise, harekat kaldığı yerden devam eder. Ama bu durumda, ABD de PKK'ya karşı tutumunu sertleştirebilir. Aslında çok karışık bir süreç içindeyiz. Çünkü Trump farklı, bakanları ve parlamento çok farklı bir yaklaşım içinde diye görüyorum. Halen Türkiye'ye karşı yaptırım sözlerinin parlamentoda dolaştığını duyuyoruz. NATO'nun en büyük ülkesi, yine NATO'nun en büyük güçlerinden biri olan müttefikini bir törer örgütü ile bir tutan görüntüler sergiliyor. 

Bu nedenle gerçekleşmelere göre piyasanın yönünü düşünmek daha doğru olacaktır. Ben teknik ihtimalleri her iki yöne göre de sizlerle paylaştım. Destek-Direnç Tablomuzda takip edebilirsiniz. Bunun dışında tekniklerine göre dikkatimi çeken hisseleri de aynı tabloda paylaştım. Gerçekleşmeler olursa öngörülerimi kapatırım. Ama şimdilik yeni öngörü girmeyi düşünmüyorum.

Ali Değermenci'nin ''Yeni Dünya Düzeni'' Programı'na Konuk Olacağım!
              Bu akşam 19.30 - 20.30 arasında Ekotürk Tv'de Ali Değermenci'nin konuğu olacağım. ABD ile anlaşma ve gelişmeleri konuşacağız.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum!


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.10.2019
    10:40

    ABD ile anlaşma haberleriyle birlikte çok güzel bir borsa günü yaşıyoruz. Ama güne hemen her yerde gap boşluğu bırakarak başladık. Teknik olarak bu gap boşlukları sonradan kapanması beklenen seviyelerdir. Ama bana göre önümüzdeki 5 günlük YPG&... Devamı »

  • 18.10.2019
    08:49

    ABD ve Türkiye Anlaştı! Dün Türkiye'ye gelen ABD Başkan yardımcısı Pence, ve Dış İşleri Bakanı Pompeo'nun çok gergin görüntülerle başlayan ziyaretlerinin sonu mutlu haberlerle tamamlandı ve ABD ile 13 maddelik bir anlaşma sağlandı. PYD... Devamı »

  • 17.10.2019
    09:37

    Hemen söylemek istiyorum ki, kullandığı dil bir devlet başkanına yakışan siyasi bir üslûpta değil. Çok kaba, kırıcı, argo, pat pat, küt küt bir dil. Peki siz bu tarzı mı tercih edersiniz, yoksa Clinton'un, Bush'ların, Obama'nın seviyeli ama arkadan iş &cc... Devamı »

  • 16.10.2019
    08:59

    Trump tarafından açıklanan ve içinde 100 Milyar Dolar'lık ticaret görüşmelerini de askıya alan ilk yaptırımların piyasalar için hiç bir önemi yoktu. Çünkü zaten böyle bir ticaretimiz yok. Mevcut ticaret hacmimiz şu an için s... Devamı »

  • 15.10.2019
    09:37

    ABD Başkanı Trump'ın yaptırımları imzalayacağı haberi BİST'de bankalar başta sert satışlara neden oldu. 95.000 - 94.349 destekleri kırılınca satışlar 93.382 seviyesine kadar hızlandı. Kapanışı ise 93.981 seviyesinden kısmi toparlanma ile gerçekleşti. Bugün ise, Trump'ın ... Devamı »