BİST'in Yeni Hedefleri!

01.07.2019 09:18
  •  A 

Uzun süredir teknik olarak 96.050 direncine dikkat çekiyor ve kırarsa 98.600 ve 100.381 sıralı hedeflerine gidebilir diyordum. Ama S-400 konusunu ciddi bulduğum için de hafta sonu Trump-Erdoğan görüşmesinin sonuçlarını görmeden bu dirençleri kırması zor olur veya kırsa da sonucu görene kadar izlemede kalmayı doğru buluyorum diyordum. Nitekim cuma günü 96.050 direnci kırıldı ama izlemede kalmıştım.

Hafta sonu liderler görüştü. Gayet iyi açıklamalar var. Trump, Türkiye'ye adil davranılması gerektiğini, bu konuda haksızlık yapıldığını ve Erdoğan'ın S-400 kosununda suçu olmadığını söyledi. Bu sorunu çözmenin yolarını arıyoruz dedi. Cumhurbaşkanımız da, yaptırım olmayacağını dile getirdi. 100 tane Boing yolcu uçağı alacağımızı ama S-400 alımının bittiğini ve geri dönüş olmayacağını söyledi.

Açıklamaların her ikisi de gayet iyi bizim için. Ayrıca TCMB kredi kartlarının faizlerinde de indirime gitti. ABD ve Çin liderleri arasında da ticari uzlaşma yollarının bulunması konusunda görüşmelerin devamı kararı var.

G-20 genel piyasalar için olumlu sonuçlanmış durumda. Haftaya faiz ve döviz kurlarında düşüş ve BİST'de yükseliş hamlesi ile başlayacağız. Hepsi için Destek-Direnç Tablosunda olası teknik destek ve yeni dirençleri görebilirsiniz. 

Sorunlarımız sadece S-400 değil. Daha başka bir çok siyasi ve ekonomik sorunumuz var. Ama ilk sıradaki S-400 sorununu şimdilik pozitif bir algı ile geçiyor göründüğümüz için olumlu bir açılış yapacağız görüşündeyim. Diğer sorunlarda ortaya çıkacak gelişmelere göre piyasa gelişmeleri olumlu-olumsuz sürecektir. Şimdilik pozitif yöndeyiz.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.06.2019
    17:46

    Arkadaşlar, Öyle bir ortam içindeyiz ki, gelişmelere göre ucuz olduğunu düşündüğümüz hisseler soda gibi bir anda satış baskısı yaşayabiliyorlar. Primli diye düşündüklerimiz de pgsus gibi alımlara tabi olabiliyorlar. Bunlar şirketlerin kend... Devamı »

  • 28.06.2019
    09:14

    G-20 liderler zirvesi Japonya'nın Osaka şehrinde başladı. Önemli bir zirve gerçekten. Gözler özellikle Trump ile Çin arasındaki ticaret savaşları konusunda bir uzlaşma çıkacak mı gelişmelerinde olacaktır. Bizim açımızdan da Trump ile Erdoğan arasında ge... Devamı »

  • 27.06.2019
    09:16

    Stres kaynağı bu denli ciddi risklere rağmen, BİST'in özellikle bankacılık sektörünün bulunduğu seviyelere bakınca yükselmek istediğini görüyorum. Önümüzde S-400 gibi ABD ile ilişikileri bir anda çok farklı yerlere götürebilecek ... Devamı »

  • 26.06.2019
    09:32

    BİST gelip gelip takıldığı bu direnci kıracak mı sorusu çok önemli. Çünkü eğer kırarsa çok hızlı şekilde 98.600 ve 100.200 seviyelerine doğru yükseliş yaşanır. Yükselişin ana destekçisi banka hisseleri olur ama bankalara diğer hisselerin de destek... Devamı »

  • 25.06.2019
    09:25

    İstanbul seçimi demokrasi geleceğimiz açısından çok önemli bir sınavdı. Hafta sonu Türkiye yüz akı ile bu sınavı atlattı. Türk halkı, yetkinin kendisinde olduğunu siyasilere sandıkta bir kez daha hatırlatmış oldu. Umarım herkes bu mesajdan alması gereken ders... Devamı »