Radarımda Olan Hisseler!

28.06.2019 17:46
  •  A 

Arkadaşlar,

Öyle bir ortam içindeyiz ki, gelişmelere göre ucuz olduğunu düşündüğümüz hisseler soda gibi bir anda satış baskısı yaşayabiliyorlar. Primli diye düşündüklerimiz de pgsus gibi alımlara tabi olabiliyorlar. Bunlar şirketlerin kendi özellerindeki gelişmelere göre yaşanabiliyor. Soda'nın bir anda ABD'de 5 yıllık ortak bir yatırım kararı. Bu yatırımın finansmanının % 80'inin kredi ile karşılanacak olması, şirketin karlılığı düşecek düşüncesi ile yabancı fonların satışa geçmesine neden olmuş olabilir. Aynı şekilde yeni havaalanına geçiş nedeniyle İstanbul'lu Sabiha Gökçen'i ve dolayısı ile bu havaalanını yoğun kullanan Pgsus'u daha çok tercih etmeye başlamış olabilir. Tabii bir de çok yüksek bir turizm sezonu beklentisi, Rus turistlerin yoğun bir şekilde Türkiye'ye yönelmesi de Pgsus'u bu şekilde alıcılı bir seyre itmiş olabilir. Ama bilançosundaki zararı göz önünde tutulunca bana göre primli işlem gördüğü görüşündeyim. Hatırlarsanız benzer şekildeki eski başlaşımlarımda fiyatı düşük iken  pgsus'a da yer verirdim.

Neyse ben yine genel iskontolu gördüğüm hisseleri paylaşayım, siz al/sat ya da destek-direnç paylaşımlarıma ya da kendi görüşlerinize göre değerlendirirsiniz. Yoksa gördüğünüz gibi, bir hafta öncesine kadar yaptırımlarla korkarken şimdi sanki bir sorun olmayacak gibi bir algı yaşanıyor. Ekonomik veriler ve bu yaptırım riskleri beni yeni öngörü için frenliyor. Sizler daha cesur davranmak isterseniz referans olarak dikkata alabilirsiniz.

Özellikle vakbn ve halkb öncelikli olmak üzere iskonto sırasına göre tskb, Isctr, ykbnk bana göre önemli iskontolar içeriyorlar. Sonrasında garan'ı da ekleyebiliriz. 

Aksa, Acsel, adana, alcar, algyo, anacm, boluc, bsoke, btcım, cımsa, celha, cemts, dgate, egser, erbos, goody, ındes, kords, kozal, petkm, eregl, hekts, sahol, sıse, trkcm, soda, toaso, orge, jants, hemen aklıma gelen hisseler olarak sayabilirim. Koza grubu da iskonto içeriyor ama son dönem yükselişleri nedeniyle bu iskonto oranı azalmış durumda. 

Elbette gözümden kaçanlar vardır. Sonradan da bu listeye dahil edebilirim. Listedeki hisselerin açık öngörüsü olanları ve oradaki beklentilerini görebilirsiniz. Ayrıca destek-direnç paylaşımlarıma girdikleri zaman, dirençleri kırmaları halinde olası hareketlenmelerini bekleyebilirsiniz. 

Şimdi teknik olarak bakınca, kaç kez yazdım. 96.050 kırıldı diye en az 98.600 - 100.300 seviyelerine doğru yükseliş yaşayabiliriz. Ama zamanlamaya bakar mısınız, G-20'de kesin mi ki uzlaşma acaba? O zaman hangi pazarlık oldu bitti de uzlaşmaya yakınız? Çünkü aksi halde ABD tarafı S-400 ler Türkiye'ye girdiğinde geniş bir yaptırım ilanını tekrarlayıp durdular. Gelin de cesaret edin. O kadar çok zamansız benzer soruna yakalandık ki, şimdi de belki gereğinden fazla ürkek davranıyorum.

Artık karar sizin.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 28.06.2019
    09:14

    G-20 liderler zirvesi Japonya'nın Osaka şehrinde başladı. Önemli bir zirve gerçekten. Gözler özellikle Trump ile Çin arasındaki ticaret savaşları konusunda bir uzlaşma çıkacak mı gelişmelerinde olacaktır. Bizim açımızdan da Trump ile Erdoğan arasında ge... Devamı »

  • 27.06.2019
    09:16

    Stres kaynağı bu denli ciddi risklere rağmen, BİST'in özellikle bankacılık sektörünün bulunduğu seviyelere bakınca yükselmek istediğini görüyorum. Önümüzde S-400 gibi ABD ile ilişikileri bir anda çok farklı yerlere götürebilecek ... Devamı »

  • 26.06.2019
    09:32

    BİST gelip gelip takıldığı bu direnci kıracak mı sorusu çok önemli. Çünkü eğer kırarsa çok hızlı şekilde 98.600 ve 100.200 seviyelerine doğru yükseliş yaşanır. Yükselişin ana destekçisi banka hisseleri olur ama bankalara diğer hisselerin de destek... Devamı »

  • 25.06.2019
    09:25

    İstanbul seçimi demokrasi geleceğimiz açısından çok önemli bir sınavdı. Hafta sonu Türkiye yüz akı ile bu sınavı atlattı. Türk halkı, yetkinin kendisinde olduğunu siyasilere sandıkta bir kez daha hatırlatmış oldu. Umarım herkes bu mesajdan alması gereken ders... Devamı »

  • 24.06.2019
    09:35

    Nihayet dün İstanbul seçimi tamamlandı. Seçmen kendisini kapı kulu görenlere sandıkta tarihi bir ders vermiş oldu. Bir tarafta muhalefet adına yarışan sayın İmamoğlu, diğer tarafta ise devletin en tepesindeki sayın cumhurbaşkanını ve tüm devlet imkanlarını arkasına almış... Devamı »