Teknoloji&Yazılım&Bilgisayar&İletişim Vs.!

22.02.2019 09:07
  •  A 

Genel konuları çok kez yazdık. Seçimleri, iç-dış riskleri teknik endeks görüntülerini vs devamlı paylaşıyoruz. Benzer görüş ve uyarıları yazmaya devam edeceğiz. Bugün ise, kısa ama önemli bulduğum bir uyarı-beklentimi paylaşacağım!

Yaşadığımız FETÖ yapılanması, devlet içinde her kademeye sızma ve bilgi sızdırma yaşandığını duyuyoruz. Zaten uzun zamandır tüm teknoloji cihazları kullanılarak iç dinleme ve kayıt yapılabilir mi konularının işlendiği yazılar, uyarılar ve açıklamalar duyuyoruz. Akıllı cihazlarımız, telefonlarımız, televizyonlarımız, bilgisayarlarımız her türlü ortam ve paylaşım bilgilerini bir yerlere aktarabilecek özellikleri taşıyorlar. 

Misal bilgisayarlarımızı virüsten korusun diye programlar yüklüyoruz. Bunlar sözüm ona bizi dış ataklardan zararlı yazılımlardan koruyorlar. Peki bu esnada tüm şifrelerimizi bir şekilde kaydetme, tüm bilgisayar içeriklerimizi görme gibi imkanları onlara tanımış olmuyor muyuz? 

Günümüzde her türlü siyasi, ekonomik ve finansal paylaşımların takip edilmesi, bilinmesi bu denli kolay  ve önemli iken, bizler acaba ne kadar dışarıya karşı güvendeyiz? Ticari yazışmalar, formüller, ticari kararlar gibi sadece kendi bilgisayarımızda ve ağımızda diye düşündüğümüz bilgiler ne kadar güvende acaba?

İşte tüm bunlar nedeniyle, ben ülke olarak bir milli teknoloji seferberliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. Misal tüm bürokrasi, üniversitler, tüm devlet kurumları, yargı, emniyet ve askeriyedeki bütün bilgisayar, yazılım, program ve siber güvenlik sistemlerinin varsa millileştirilmesini önemli buluyorum. Bireysel kullanımlar kişilere kalmış bir durum. Özel takip edilecek bir şeyim yok diye düşünen kendi bilir ama kamunun her türlü alanındaki tüm ilgili sistemlerde bir millileşme programı devreye konulmalı. Devlet şu kadar süre içinde, şu öncelik sırasına göre bu geçişi yapacak denmeli ve bu işlem başlatılmalı görüşündeyim. 

İşte son açıklanan bilançolara bakınca da, bilgisayar, teknoloji, yazılım, bilişim şirketlerindeki karlar gayet iyi olmasına rağmen, bir de böyle bir dönüşüm söz konusu olursa ne olur siz düşünün diyorum! Millileşme her alanda ve konuda bu denli işlenen bir konu iken, her an bunun yapılmasını bekliyorum.

Böylece kendi yüksek teknoloji şirketlerimizi de kamusal alımlarla cok ciddi desteklemiş oluruz. Bir kaç sene içinde çok büyük milli şirketler yaratmış oluruz. 5G teknolojisinin de devreye girmesi ile bunun mecbur kalınacak bir dönüşüm olacağı görüşündeyim.

İşte bu nedenle manipülatif amaçlı kurulmuş şirketler varsa onları bilemem ama sektörün genelinde önümüzdeki süreçte çok ciddi bir büyüme sürecine gireceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki yılların en önemli yatırım hisseleri olarak da teknoloji-bilişim-yazılım-programlama-iletişim-bilgisayar ve ekipmanları sektörünü görüyorum. Madem gelecek teknolojide, ben karar verici olsam, ilk önce tüm bürokrasi için bu dönüşümü gecikmeden başlatırdım. Nasılsa özel sektör de bu kararı destekleyecek dönüşüme gidecektir. Böylece ufku çok açık bir süreç başlatmış oluruz.

Evet bugünkü günlük yazımda güncelin dışında ama aslında hepsinden çok daha güncel bir konuyu paylaşmak istedim.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.02.2019
    09:34

    Açıklanan FED FOMC tutanaklarında, 3 yıldır süren sıkılaştırma politikasının bir süre daha sürebileceği ama faiz artışına verilen aranın da bir süre daha sürebileceği açıklamalarının yer aldığı görülüyor. Bu nedenle olası FED politikasında bir de... Devamı »

  • 20.02.2019
    09:10

    105.930 seviyesinde aşırı alım yani satış dirençlerinde olan endeks sonrasında yaşanan kar satışlarına devam ediyor. Ama bu arada da stochastic olarak alım seviyelerine doğru yaklaşmaya başladı. Bu görüntüler hisse bazlı pozitif ayrışmalar olabileceği gibi, endeks olarak da poz... Devamı »

  • 18.02.2019
    09:14

    S&P cuma günü beklendiği gibi not ve görünümde bir değişiklik yapmadı. Seçimler varken bir değişiklik yapmamış olması gayet normal. Ama zaten bize verdikleri notların mevcut seviyesi kabul edilebilir bir seviye değil. Siyasi olarak ellerinden gelen her türlü... Devamı »

  • 15.02.2019
    09:29

    Dün açıklanan Aralık ayı sanayi üretimindeki rakamlarda % -9.8 gibi ciddi boyutta bir düşüş görülüyor. Mobilya, yüksek teknoloji, bilgisayar ekipmanları üretimi bizi ilgilendirecek büyüme gösterebilen sınırlı alanlar olarak gör&... Devamı »

  • 14.02.2019
    09:11

    Birkaç gündür teknik olarak Destek-Direnç Tablomuzda dikkat çektiğim 102.451 seviyesindeki gap boşluğu son kar satışları ile dün kapanmış oldu. Maalesef bu gapler stres kaynağı oluyorlar. Bir an önce kapanmaları daha hayırlı bence. Ama bilançolar sonra... Devamı »