Notlarımız Aynı Kaldı!

18.02.2019 09:14
  •  A 

S&P cuma günü beklendiği gibi not ve görünümde bir değişiklik yapmadı. Seçimler varken bir değişiklik yapmamış olması gayet normal. Ama zaten bize verdikleri notların mevcut seviyesi kabul edilebilir bir seviye değil. Siyasi olarak ellerinden gelen her türlü etkiyi devreye sokuyorlar. Olası bir takım gelişmelere göre notun artıp düşebileceğini söylemişler. Bildik sözler bunlar. Ama önemli olan iktidarın eylemleri olacaktır. Seçimler öncesi radikal kararlar alınmasını beklemiyorum. O nedenle S&P'nin bu kararını değerlendirmek bile gereksiz aslında.

TCMB Zorunlu Karşılıklarda İndirime Gitti!
              
* Vadesiz, ihbarlı, 1 aya kadar ve 3 aya kadar vadeli mevduat için zorunlu karşılık oranı %8'den % 7'ye indi.              * 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadelilerde % 5'ten %4'e indirildi.
            * 1 yıla kadar vadeli mevduatta % 3'ten % 2'ye çekildi.
            * 1 yıl ve daha uzun vadelilerde % 1.5'ten % 1'e indirildi.
            
Ayrıca, Türk lirası zorunlu karşılıkların yurt içi yerleşiklerden toplanan işlenmiş veya hurda altın kaynaklı standart altın cinsinden tesis edilmesi imkânı üst sınırı %5’ten %10’a yükseltilmiştir. " 

Böylece piyasaya 3.5 Milyar Lira likidite sağlanmış oldu. 

BİST için teknik destek-direnç seviyelerinde yaşanacak kırılmalar sonrasında o yönde sonraki sıralı teknik seviyeleri hedefleyebiliriz. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.02.2019
    09:29

    Dün açıklanan Aralık ayı sanayi üretimindeki rakamlarda % -9.8 gibi ciddi boyutta bir düşüş görülüyor. Mobilya, yüksek teknoloji, bilgisayar ekipmanları üretimi bizi ilgilendirecek büyüme gösterebilen sınırlı alanlar olarak gör&... Devamı »

  • 14.02.2019
    09:11

    Birkaç gündür teknik olarak Destek-Direnç Tablomuzda dikkat çektiğim 102.451 seviyesindeki gap boşluğu son kar satışları ile dün kapanmış oldu. Maalesef bu gapler stres kaynağı oluyorlar. Bir an önce kapanmaları daha hayırlı bence. Ama bilançolar sonra... Devamı »

  • 13.02.2019
    09:37

    İşler iyiye gidiyor derken bir bakıyorsunuz Trump bir tweet atıyor Çin ile görüşmem diyor haydii iyi giden piyasa bir anda bozuluyor. Aynı şekilde kar satışları gelirken de yine bir Trump tweeti bu sefer tam tersi Çin ile ilgili pozitif bir açıklama içerebiliyor... Devamı »

  • 12.02.2019
    09:09

    Sürpriz Açıklamalarla Ayarlarımız Bozuluyor! Tam banka karları iyi geliyor borsa yükselişe devam eder diye düşünürken, İş Bankası'nın CHP'deki hisseleri ve diğer iştiraklerdeki payların Hazineye devri gündeme düşüyor. Yüksel... Devamı »

  • 11.02.2019
    09:36

    Siyasi iktidarın en tepesinden belirsizlik yaratılmasa, açıklanan bana göre oldukça iyi ısctr bilançosunun da desteği ile endeks düzeltmeyi yaptı ve yükselişe başlayabilir derdim. Ama Isctr'nin CHP payı konusundaki tedirginlik hisseye satış getiriyor. Bu y&uum... Devamı »