Brunson Savcısı Değişti!

06.09.2018 09:01
  •  A 

Sürpriz bir gelişme olarak Brunson Davasının savcısı değişti. Bu gelişmeden Brunson'un akıbeti ile ilgili bir değişiklik çıkar mı bilemiyorum. Ama bu tarz savcı ya da hakim değişiklikleri yargıda her zaman olur. İlle de baktıkları davaların bitmesi beklenmez. Zaten yüzlerce dosya baktıkları için bunu beklemek de doğru olmaz. Neyse, bakalım Brunson ile ilgili bir gelişme olacak mı yaşayıp göreceğiz. Bir sonraki duruşma sanırım 12 Ekim'deymiş. 

Artık savcı kararı ile ilgisi varmıdır bilemem ama kurlarda kısmi bir gevşeme görüyorum. Tekniklerini destek-direnç tablosunda paylaştım. Alt destekler kırılacak olursa kısmi bir gevşeme görebiliriz. Böyle bir gelişme iki gündür kar realizasyonu olan borsada yeniden alımları öne çıkartabilir. 

Dün kapanış teknikleri olarak normalde kısmi bir düzeltmenin bugün de yaşanmasını bekliyordum. Ama yukarıdaki gelişme ve dövizdeki teknik görüntüler nedeniyle BİST'de pozitif bir açılış ve alımlar görülebilir. Ben BİST olarak değil de, yine hisse bazlı paylaşımları ön planda tutalım derim. En azından genel düşüncemizde yanılsak da, hisse bazlı pozitif ayrışmalar daha kolay olabiliyor.

Bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 05.09.2018
    09:18

    Dün Rusya ve Suriye ordusu İdlib'e füze operasyonu başlattı. ABD'de eğer Esad kimyasal silah kullanırsa ben de konuya dahil olur ve Esad'ı vururum uyarısı yaptı. Tüm bu gerilimler bölgeden Türkiye'ye yeni bir mülteci dalgası başlama riski yaratıyor. Tabi... Devamı »

  • 04.09.2018
    09:54

    Bir süredir kur ve faizlerle çok ciddi bir hasar yaşadık. Varlıklarımızda çok ciddi erimeler yaşandı. Peki bu erime artık sona erdi mi derseniz, buna henüz evet diyemiyorum. Sebebi ise ABD ile ilişkilerin akıbeti. Çünkü eğer ilişkiler daha da gerilecek olursa... Devamı »

  • 03.09.2018
    09:10

    Ağustos aylık ve yıllık TEFE ve ÜFE verileri 10:00'da açıklanacak. Kur ve faiz artışlarının sürüyor olması ile birlikte tepeden tırnağa her alanda zamlara muhatap oluyoruz. Elektrikte daha yeni ciddi bir zam görmüşken, yeni bir zam daha geldi. Doğal olarak, bu ve ... Devamı »

  • 29.08.2018
    09:12

    Sistemli bir şekilde baskı sürüyor. Moody's 18 Türk bankasının ve 2 finans kurumunun notlarını indirdi. 14 bankanın birer kademe, 4 bankanın iki kademe, 2 finans kurumunun da kurumsal aile notu birer kademe indirildi. Gerekçe TL'deki değer kaybının fonlama riskini arttı... Devamı »

  • 28.08.2018
    09:15

    ABD'nin AB ve Türkiye'ye karşı devreye aldığı ve alabileceği yeni yaptırımlar beklenmedik anda tarafları birbirine yakınlaştırdı. Ama çok ileri boyutta bir düzelmenin bizim istediğimiz şekilde olmasını biraz zor görüyorum. Dün bakan Albayrak, Fransa ziyaretind... Devamı »