Yeni Teşvik Paketi Kurları Oynattı!

16.03.2018 09:09
  •  A 

Bu ay sonuna kadar cumhurbaşkanımızın bir çok alanda yeni bir teşvik paketi açıklaması bekleniyor. Sağlık, teknoloji, gıda, madencilik, enerji, haberleşme, petrokimya gibi bir çok alanda yeni teşvik kararlarının açıklanacak olması, sıkı para politikası uygulamayacağımızı gösteriyor. 

İşte hal böyle iken, Nisan ayında ABD Halkbank davası da gündeme gelecek diye de olabilir ki, kurlar ve faizlerde ekstra bir artış yaşanıyor. Enflasyon üstünde 400 puana yakın bir reel faiz vermemize rağmen kur ve faizde yükselişin sürüyor olması doğal olarak BİST'i de tedirgin ediyor. 

Yabancıların tahvil ve borsada kısmi satışları, döviz alımları nedeniyle de bu tedirginlik sürüyor. Teknik olarak Destek-Direnç Tablosunda paylaştığım yakın dirençler önemli olacaktır. Onlar kırılacak olursa, BİST'in satışları hızlanabilir. Açıkçası teknik olarak desteklerde olduğumuz için ben yön hakkında net bir fikre sahip değilim. Her ikisine de uygun görüntüler var. O yüzden bir süredir yaptığımız gibi, hisse bazlı takip etmekte yarar var.

Sanayi Üretimleri Gelecek!
              10:00'da bizim, 16,15'te ABD'nin sanayi verileri gelecek. Her ikisinde de rakamların iyi olması bekleniyor. 

Ayrıca, 15:30'da ABD'nin konut başlangıçları, inşaat izinleri de açıklanacak. ABD verilerinin iyi gelmesi FED'in Mart ayında faiz artışı yapması ve yılı 4 faiz artışı ile tamamlayacağını açıklama ihtimali arttıracaktır. Bu yöndeki açıklamalar bizi germeye devam edecektir. 

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 15.03.2018
    09:49

    Gelen sorulara cevap verirken beklenti yazısı kaynadı. Ama çok farklı bir gündem zaten yok. Hisse bazlı takibe devam. Sadece Mart sonu gibi yeni bir teşvik kararı çıkacak, enerjiden, sağlığa, tarım, petro kimya, teknoloji, maden ve haberleşme dahil bir çok alana &ccedi... Devamı »

  • 14.03.2018
    09:16

    BİST bir süredir civarında dolaştığı 116.000 seviyelerinden iki gün evvel kendini attığı 118.000 seviyelerine takılmış durumda. İki gündür kendisini daha yukarı atamıyor. Ama aşağı doğru da önemli bir düşüş yaşamadı. Şu an kendisine bir yön arıyor. Destek-Dire... Devamı »

  • 13.03.2018
    09:22

    Piyasa profesyonellerinin en eskilerinden birisiyim. Türkiye ve dünya ile ilgili çok sayıda kriz nedenine şahit oldum. Hatta bazıları direkt Türkiye ile ilgili olmasa da piyasalarımız, kur, faiz ve borsalarımız bunlardan ciddi olumsuz etkilenmişlerdi. Şimdi ise, direkt bizi ilg... Devamı »

  • 12.03.2018
    00:16

    Moody's not indirimlerine devam ediyor! Türkiye'nin notundan sonra 17 Türk bankası için de not açıklayan kuruluş, 14 bankamızın notunu düşürdü, 4 tanesini teyit etti. Şöyle yaptı, böyle yaptı diye detaylandırmak istemiyorum. Bunları zaten ekra... Devamı »

  • 09.03.2018
    09:05

    Bugün ABD şubat ayı tarım dışı istihdam rakamı, işsizlik verisi, saatlik ücretler verileri gelecek. Sanırım artık dikkat çekmeye gerek yok. ABD verileri ne denli iyi gelirse, FED faiz artış sayısı, hızı ve oranı gündem olmaya devam edecektir. Bu baskı parite ve bizim gibi ü... Devamı »