Kısacık Bir Yazı!

15.03.2018 09:49
  •  A 

Gelen sorulara cevap verirken beklenti yazısı kaynadı. Ama çok farklı bir gündem zaten yok. Hisse bazlı takibe devam. 

Sadece Mart sonu gibi yeni bir teşvik kararı çıkacak, enerjiden, sağlığa, tarım, petro kimya, teknoloji, maden ve haberleşme dahil bir çok alana çok ciddi devlet teşvikleri verilecek. Dünya genelindeki en büyük teşvik paketi geliyor deniyor. Bu kararın detayları belli olunca çok sayıda hisse pozitif etkilenecektir. Hatta karar öncesinde de spekülatif hareketler olacaktır.

Aslına bakarsanız ülkede iç-dış sorunlar ya da belirsizlikler nedeniyle güven sıkıntısı var. Son üç yılda 13 Bin milyoner yurt dışına gitmiş. Bunun 12 Bini son iki yılda gitmiş. Yoksa şu anki bilançolar, büyüme oranları ve açıklanan-açıklanacak teşviklerle endeks ve bir çok hisse şu anki seviyelerinin çok üstünde olurlardı. 

Faiz ve döviz hareketli ama ben genel olarak bir korku değil, olumlu beklentilere sahibim. Kur ve döviz hareketlerine bağlı dalgalanmalar yaşanabilir ama büyük çöküşler beklemiyorum. Tabii eğer ABD'deki Halkbank davasından her şeyi alt-üst edecek ve zincirleme sorunlar çıkartacak bir karar çıkmazsa!

NOT: Bir arkadaşımızın  sorusuna istinaden tüm açık öngörüler ve bazı hisselerle ilgili çok geniş bir izahat cevabı verdim. Lütfen fırsat yaratıp, okuyunuz.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 14.03.2018
    09:16

    BİST bir süredir civarında dolaştığı 116.000 seviyelerinden iki gün evvel kendini attığı 118.000 seviyelerine takılmış durumda. İki gündür kendisini daha yukarı atamıyor. Ama aşağı doğru da önemli bir düşüş yaşamadı. Şu an kendisine bir yön arıyor. Destek-Dire... Devamı »

  • 13.03.2018
    09:22

    Piyasa profesyonellerinin en eskilerinden birisiyim. Türkiye ve dünya ile ilgili çok sayıda kriz nedenine şahit oldum. Hatta bazıları direkt Türkiye ile ilgili olmasa da piyasalarımız, kur, faiz ve borsalarımız bunlardan ciddi olumsuz etkilenmişlerdi. Şimdi ise, direkt bizi ilg... Devamı »

  • 12.03.2018
    00:16

    Moody's not indirimlerine devam ediyor! Türkiye'nin notundan sonra 17 Türk bankası için de not açıklayan kuruluş, 14 bankamızın notunu düşürdü, 4 tanesini teyit etti. Şöyle yaptı, böyle yaptı diye detaylandırmak istemiyorum. Bunları zaten ekra... Devamı »

  • 09.03.2018
    09:05

    Bugün ABD şubat ayı tarım dışı istihdam rakamı, işsizlik verisi, saatlik ücretler verileri gelecek. Sanırım artık dikkat çekmeye gerek yok. ABD verileri ne denli iyi gelirse, FED faiz artış sayısı, hızı ve oranı gündem olmaya devam edecektir. Bu baskı parite ve bizim gibi ü... Devamı »

  • 08.03.2018
    09:24

    Moody's gece yarısı sürprizi ile notumuzu indirdi. Ba1'den Ba2'ye indirdiği notumuzun görünümünü ise, negatiften durağana çekti. Cari açık, dış kırılganlıklar, dış borç riski, siyasi riskler, artan faiz riski vs gibi bir takım gerek... Devamı »