Moody's Bankaların Notlarını İndirdi!

12.03.2018 00:16
  •  A 

Moody's not indirimlerine devam ediyor! Türkiye'nin notundan sonra 17 Türk bankası için de not açıklayan kuruluş, 14 bankamızın notunu düşürdü, 4 tanesini teyit etti. Şöyle yaptı, böyle yaptı diye detaylandırmak istemiyorum. Bunları zaten ekranlarda bol bol duyacaksınız. 

Türkiye'nin notu gibi siyasi bulduğum bir açıklama ile karşı karşıyayız. Türkiye dünya rekoru büyüme oranları yaşarken, not konusunda haksız bir muamele ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. 

ABD Orta Doğu ve Türkiye üzerindeki planlarını uygulayamadığı için Türkiye üzerinde bu baskıları görüyoruz. Ama Japon JCR'ın da büyüme oranlarımıza duyarsız kalması, her şeyin de toz pembe olmadığını gösteriyor. Yani ekonomide ve siyasette yapılması gerekenler, alınması gereken kararlar var. Enflasyonun belini kıracak kararları da bir türlü alamıyoruz. 

Bununla birlikte ABD ve Türkiye heyetleri Suriye konusunda yapılan görüşmelerde Münbiç ve diğer hassas olduğumuz konularda uzlaşmaya varacak olurlarsa, o zaman Moody's'in bankalarımızın notlarını indirmiş olmasının yaratacağı baskı çabuk dağılabilir. Yoksa banka not indirimleri nedeniyle BİST'in satış baskısının görüleceği bir haftaya başlayabiliriz.

BİST için tekniklere bakarak piyasanın yönü hakkında referans alabiliriz. Ama bu dönem bir süredir tekrarladığım gibi, hisse bazlı borsayı takip etmek çok daha doğru olacaktır. Ben haftanın ilk günü gelişmeleri görmek için izlemede kalmayı, yeni bir öngörü yapmamayı düşünüyorum. 

Hepinize iyi ve kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 09.03.2018
    09:05

    Bugün ABD şubat ayı tarım dışı istihdam rakamı, işsizlik verisi, saatlik ücretler verileri gelecek. Sanırım artık dikkat çekmeye gerek yok. ABD verileri ne denli iyi gelirse, FED faiz artış sayısı, hızı ve oranı gündem olmaya devam edecektir. Bu baskı parite ve bizim gibi ü... Devamı »

  • 08.03.2018
    09:24

    Moody's gece yarısı sürprizi ile notumuzu indirdi. Ba1'den Ba2'ye indirdiği notumuzun görünümünü ise, negatiften durağana çekti. Cari açık, dış kırılganlıklar, dış borç riski, siyasi riskler, artan faiz riski vs gibi bir takım gerek... Devamı »

  • 07.03.2018
    08:56

    ABD Başkanı Trump demirçelik ve alüminyum ithalatına ek vergiler koyacağız diye bir gündem başlatınca, karşılığı AB'den de geldi. AB'de benzer şekilde ABD'den yapılan demir çelik dahil bir çok alanda karşılık düşünüyoruz açıklaması yap... Devamı »

  • 02.03.2018
    09:12

    Dün yine savaşın acı yönü gerçekleşti. Afrin operasyonunda 8 şehit ve çok sayıda yaralı verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyorum. Dünya neden savaş olmadan yaşayamıyor çok yazık. İnsanlardaki bu hırs, umarım bir gün d&uu... Devamı »

  • 01.03.2018
    09:01

    Özel bir gündem olmadığı için yazımı çok kısa tutacağım. Yıl sonu bilançolarının bitmesi ile temettü ve sermaye artışı dönemine girmiş olduk. Şirketlerden temettüler açıklanmaya başlandı. Temettü hisse değeri sabit dururken ödenen ek... Devamı »