BİST Yön Arıyor!

14.03.2018 09:16
  •  A 

BİST bir süredir civarında dolaştığı 116.000 seviyelerinden iki gün evvel kendini attığı 118.000 seviyelerine takılmış durumda. İki gündür kendisini daha yukarı atamıyor. Ama aşağı doğru da önemli bir düşüş yaşamadı. Şu an kendisine bir yön arıyor. Destek-Direnç tablosunda bugün BİST için yeni paylaşım  yapmayacağım. Dünkü rakamlar geçerliliğini koruyorlar.

Kur ve faizdeki yükseliş tepkileri BİST'in yükselişinin takılmasına neden oldu. Aşağıda gap bırakarak 118.787'ye çıkmamız nedeniyle, satış baskısı da sürüyor. Genelde bu gaplerin kapandığını biliyorsunuz. Ama diğer taraftan paraboliclerde ise yukselişin en azından 119.700 üst bollinger direncine kadar sürebileceği teknik ihtimali de var. Anlayacağınız BİST teknik olarak her iki yönü de gösteren bir belirsizlik içinde. Zaten bu nedenle de iki gündür dar bir alanda hareket ediyoruz. Bugün sanırım nereye gideceğini görmüş oluruz.

İşte böyle ortamlarda endeks olarak kararsızlık olduğu için, hisse bazlı takibin doğru olduğuna dikkat çekiyorum. BİST kısmi harketler yaparken gördüğünüz gibi gayet ciddi hisse hareketleri yaşanıyor. Bunların bazılarına teknik olarak destek-direnç tablosunda dikkat çekiyorum. Ama ben de endeksin olası yönünden etkilendiğim için, her birini al/sat tablosuna alacak cesareti gösteremiyorum. Geçen hafta aefes, dün kardemirler örneğinde olduğu gibi bağımsız hareket eden hisselerin bazılarını fark etsem de cesaret edemediğim için kaçırabiliyoruz. Siteyi tanı kısmındaki destek-direnç tablosu izahını okuyup, kendi kararlarınızı ilgili seviyeler kırılınca alabilirsiniz. 

Kur ve faizlerin gidişine göre BİST bollinger desteğine ya da direncine gidecektir. Bu seviyeleri tablolardan biliyorsunuz. Ama ben ne yönde olacağını kestiremiyorum. Bu nedenle yine hisse bazlı hareketlere odaklanmalıyız.

Trump'ın Tillerson Kararı!
              ABD başkanı, Dış İşleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden alıp yerine CIA başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Trump'ın göreve başladığından bu yana benzer hareketleri ile, ya da kişilerin kendi istifaları ile çevresindekiler devamlı değişiyor. Bu da benzer bir durum. 

Ama bu değişikliğin bizim için bir takım sıkıntıları olabilir! Çünkü Pompeo Suriye ve Akdeniz politikalarımızda bizim aleyhimizde görüşlere sahip biri. Bu nedenle Suriye politikalarımızda ve özellikle Rum-Yunalılar ile Ege-Akdeniz politikalarında ilişkilerimizin daha da sertleşmesi riski artmış olabilir. Kısacası bizim için olumsuz bir değişiklik oldu gibi geliyor. 

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.03.2018
    09:22

    Piyasa profesyonellerinin en eskilerinden birisiyim. Türkiye ve dünya ile ilgili çok sayıda kriz nedenine şahit oldum. Hatta bazıları direkt Türkiye ile ilgili olmasa da piyasalarımız, kur, faiz ve borsalarımız bunlardan ciddi olumsuz etkilenmişlerdi. Şimdi ise, direkt bizi ilg... Devamı »

  • 12.03.2018
    00:16

    Moody's not indirimlerine devam ediyor! Türkiye'nin notundan sonra 17 Türk bankası için de not açıklayan kuruluş, 14 bankamızın notunu düşürdü, 4 tanesini teyit etti. Şöyle yaptı, böyle yaptı diye detaylandırmak istemiyorum. Bunları zaten ekra... Devamı »

  • 09.03.2018
    09:05

    Bugün ABD şubat ayı tarım dışı istihdam rakamı, işsizlik verisi, saatlik ücretler verileri gelecek. Sanırım artık dikkat çekmeye gerek yok. ABD verileri ne denli iyi gelirse, FED faiz artış sayısı, hızı ve oranı gündem olmaya devam edecektir. Bu baskı parite ve bizim gibi ü... Devamı »

  • 08.03.2018
    09:24

    Moody's gece yarısı sürprizi ile notumuzu indirdi. Ba1'den Ba2'ye indirdiği notumuzun görünümünü ise, negatiften durağana çekti. Cari açık, dış kırılganlıklar, dış borç riski, siyasi riskler, artan faiz riski vs gibi bir takım gerek... Devamı »

  • 07.03.2018
    08:56

    ABD Başkanı Trump demirçelik ve alüminyum ithalatına ek vergiler koyacağız diye bir gündem başlatınca, karşılığı AB'den de geldi. AB'de benzer şekilde ABD'den yapılan demir çelik dahil bir çok alanda karşılık düşünüyoruz açıklaması yap... Devamı »