BİST Benden Cesur Çıktı!

17.01.2018 17:23
  •  A 

Bu nedir anlayamıyorum! Ben mi çok korkak çıktım, yoksa BİST mi çok cesur bilemedim. Cumhurbaşkanımızın hafta sonu açıklamaları beni korkuttu. Dün bu korkunun karşılığını 111.107 civarı bir endeks ile gördük. Ama sonrasında yaşananları ben beklemiyordum. 

Bu sefer beni taça atmış oldular. ABD ile karşı karşıya gelme riski kalktı diye alıyorlarsa, peki hiç mi başka risk yok yani?

Kusuruma bakmayın, Afrin'e girme ihtimalimiz bu denli yüksek iken, bunu böyle neredeyse borsa rekoru ile karşılayacağımızı tahmin edemedim. Şimdi bir kere taça çıkınca, artık oyuna girmek için fırsat kollayacağız. Tek tesellim, düşüş nedeniyle panik yapmaya gerek yok demiş olmam. Ama bu ne şimdi. iki günde düştüğü yerden beş bin puan yükseliş de neyin nesi? 

Neyse, açık pozisyonlarımız çoktu. En azından onlar kapanmış olur. Ama dün ve bugün alım fırsatlarını kullanamamış olduk.

Bu denli cesur bir borsamız olacağını öngöremedim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 17.01.2018
    09:25

    Görüyorsunuz ki, ne denli tahmini zor bir dönemden geçiyoruz. Ama söylediğim bir başka uyarımı da sakın unutmayınız ki, BİST ve bir çok hisse için iskontolu oldukları düşüncemi koruyorum. Yani yaşadığımız bu belirsiz dış etken gelişmeler olmasa, şu ... Devamı »

  • 16.01.2018
    10:29

    Dünkü düşüş üstüne, bugün güne düşüşle başlayıp sonra gelen yükselişlere hemen kanmamak lazım. Devamında yeniden satışlar gelebilir. Sakin olup, Afrin ve Suriye konusundaki risklerin akıbetini görmemiz lazım. Eğer Afrin'e müda... Devamı »

  • 16.01.2018
    09:43

    Hafta sonu ABD'nin sınır hattında YPG ile bir ordu kuracağı kararı sonrasında sertleşen açıklamalar BİST'in düşmesine neden oluyor. ABD'nin bölgeye 4 Bin tır üzerinde silah ve mühimmat yollamasının bir neticesi olacak diye uzun süredir çekindiğimi b... Devamı »

  • 15.01.2018
    09:33

    Normalde BİST'in hisse bazlı ve kısmen de endeks olarak yükseliş yaşayacağı bir hafta olmasını bekliyordum. Ama hafta sonu Suriye İdlib ve Afrin'deki YPG/PYD yapılanmasına karşı heran müdahale edeceğimizi cumhurbaşkanımızın ifadelerinden duyduk. Diğer taraftan da ABD, Suriye-Irak s... Devamı »

  • 12.01.2018
    09:52

    BİST ve piyasalarımız için iyi ya da kötü yaşanan bir çok gelişme var. Büyüme yüksek gelirken, ABD ile ilişkilerde gerilimler sürüyor. Kur düşerken, enflasyon ve faiz baskısı sürüyor. ABD borsalarında rekorlar varken, FED faiz riski s&u... Devamı »