Bankalar Dirençleri Kırdırdı!

20.10.2017 09:24
  •  A 

Referandum, OVP vergileri ve ABD vize sorunları nedeniyle sert düşen BİST için yaşanan düşüşleri teknik olarak normal ama geçici düşüşler olarak görmüştüm. ''Gereksiz Panik BİST'i Düşürdü!'' başlıklı yazımda, bankaların beklenen bilançolarına göre hedef fiyatlarına dikkat çekmiş ve potansiyel getirinin oldukça yüksek olduğuna değinmiştim. Nedense bankalar bir süre BİST'de yaşanan yükselişe katılmadılar. Ama dün bankalar da yükselişe kalkınca, BİST benim döner diye düşündüğüm dirençlerini de kırmış oldu. Ne diyelim, beni ters düşürmüş olsalar da, zaten bankalarda yüksek fiyatlı öngörülerim olduğu için onların gerçekleşmesine katkıları oldu. Her yanılgı böyle olsa keşke diyorum:)

Neyse, sonuçta BİST en az % 30 iskontolu dememin temelinde yatan bankaların mevcut ve gelecek bilançolarına göre iskontolu oldukları görüşümdür. Eğer bankalar mevcut risklerimizi geri plana atarlar ve olası bilançolarının değerlenmesini yapacak olurlarsa, o zaman en üst dirençlerimizi bile kırma şansını yeniden yakalayabiliriz.

Ben temkini bırakmadan olası teknik görüntülere göre varsa, ya da cesaret edebilirsem yeni öngörülerimi paylaşacağım. Ama asıl hedefim, yıl sonu bilançoları ile ilgili beklediğim yükseliş başlamadan evvel olası bir ara düzeltmeye yakalanmadan açık öngörülerimin çoğunun gerçekleşme ile kapanmasıdır. 

Dün BİST pozitif ayrışma yaşadı ve dünün en çok kazandıran borsalarından birisi oldu. Destek-Direnç Tablosunda olası üst teknik hedefleri görebilirsiniz. 

İran İle Milli Paralarla Ticaret Anlaşması İmzalandı!
           Dün İran ile ticarette milli paralarımızın kullanılması anlaşması imzalandı. Bu bizim için çok önemli bir gelişmedir. Daha önce alınmış olan kararı imzaya dökmüş olduk. Özellikle petrol ve doğal gaz alımlarında milli paraları kullanmamız Dolar kur riskinin baskısının azalmasına yarayacaktır. Benzer kararları Çin, Venezuela ve Rusya da almıştı. Eğer bu kararlar uygulanmaya başlarsa, bu durum dünya genelinde yayılmaya başlar. Bu durum ABD'ye vurulan çok büyük bir darbe olur. Ama bu dünya barışı için de çok büyük bir risk yaratacaktır! Bakalım uygulaması nasıl olacak. Kim bilir belki de PYD-YPG-PKK'nın dün Rakka'da terörist başı Öcalan posteri açmalarının altında bile bu karara karşı bir tepki bulunuyordur. Eminim ABD bu gücünü korumak için elinden gelen her yola(!) baş vuracaktır.

ABD ve Dolar hakimiyetinin kırılması açısından doğru bir karardır. Umarım bu görüşü savunduğum ''Enerjide Milli Para Dönemi!'' başlıklı ilk yazımdaki gibi, ilgili ülkeler ve çok daha fazlası benzer kararları alırlar.

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 19.10.2017
    09:26

    Türkiye Cumhuriyeti Türklerin kurdukları, tarihte öne çıkan 17'nci devlettir diye bilinir ve cumhurbaşkanlığı forsunda da böyle görülür. Aslında gerçekte çok daha fazladır. 32 beyliğimiz, 38 devletimiz, 15 imparatorluğumuz, 34 hanlığımız, 4 atabeyliğimiz, 10 cumhuriyetimiz var. Her birinin özellikle... Devamı »

  • 18.10.2017
    09:30

    Başlıktaki gündemden önce bir iki farklı konuya değineyim! Irak'taki gelişmeler korkulduğu gibi olmuyor. Merkezi Irak güçleri Barzani'nin 2014'te genişlediği yerlerden çekilmesini sağladı. Kerkük ve petrol kuyularının önemli bir kısmı merkezi Irak hükümetinin kontrolüne geçti. Bu geli... Devamı »

  • 17.10.2017
    09:26

    Son günlerde ABD'de yeni FED başkanı spekülasyonları başlamış durumda. Şu an gündemde Taylor var ki, Taylor Modeli denen hesaplamalar göre FED faizlerinde mevcut seviyenin neredeyse iki katı bir faizin olması gerektiği ifade ediliyor. Anlayacağınız Taylor yeni FED başkanı olacak olursa FED faizlerin... Devamı »

  • 16.10.2017
    09:23

    Zaten Suriye ve k.Irak hep sıcaktı ama daha da ısınıyor. Irak Ordusu Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularının kontrolünün alınması için gece yarısı askeri operasyon başlattı. Başbakan İbadi, Kerkük'te PKK teröristlerinin bulunması savaş nedenidir açıklaması yaptı. Barzani ise, Kerkük'te PKK varlı... Devamı »

  • 13.10.2017
    09:19

    BİST 101.000'e düştüğü k.Irak referandumu esnasında bir çok öngörü yapmıştık. Ama yükseliş tepkisinin 104.939 ya da az üstündeki 105.426 dirençlerine takılabileceği uyarımı da yapmıştım. Öyle de oldu. BİST 105.047 seviyesine çıktıktan sonra bir anda vize krizi ile karşılaştık ve bu sefer bir anda 99... Devamı »