Kuzey Kore Kar Satışları İçin Bahane Mi Olacak?

11.08.2017 09:30
  •  A 

Uzun süredir olsa da piyasa ve teknikler rahatlasa diye beklediğimiz ama bir türlü yeterli boyutta gerçekleşmeyen kar satışları iki gündür yine yaşanmaya başladı. Şu an Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim bu satışların bahanesi olarak kullanılıyor. Ama önemli olan teknik olarak endeksin desteklerini kırıp kırmaması olacaktır. Bu seviyleri önceki yazılarımda gördüğünüz için zaten biliyorsunuz.

Bu destekler kırılmadığı takdirde yaşanan düşüşler 110 Bin seviyesindeki bir endeks için çok büyük düşüşler değil. Telafisi de aynı hızla olabilir. Ama eğer destekler kırılacak olursa, o zaman hisse bazlı % 15 civarı düşüşler görülebilir. Bu nedenle böyle zamanlarda gidişi görmek öyle davranmak daha doğru olur. Eğer erken bir alım yapılacak olursa bir süre maliyetli yakalanmış olursunuz.

Açık öngörülerdeki hisselerden çok rahatsız olmayın. Çünkü ben onların temel analiz değerlerini de dikkate aldığım için, böyle ortamlarda düşecek olsalar da yine karlı fiyatlara toparlanacaklardır. İşte böyle ortamların, teknik düzeltmelerin fırsatlarını değerlendirmek için dirençlere gelen endekslerde ve hisselerde ful hissede bulunmamak, en azından % 50 nakit varlık bulunmak çok doğru ve tedbirli bir davranıştır.

Neyse ben bugün izlemede kalıp, ekstra öngörü yapmak istemiyorum. Önce günü bir kapatalım bakalım son düşüşler de telafi edilecek tepki alımları mı gelecek, yoksa destekler mi kırılacak. Çünkü eğer destekler kırılacak olursa, bu takdirde eldeki açık öngörüler için daha alt seviyeleri kollayıp maliyetleri düşürmeye çalışmak peşinde olacağız. Ben yine piyasayı bırakmayacaklarını ve bu son düşüşün de kısa sürde telafi edilmesini bekliyorum. Umarım düşmesini beklediğim ama bir türlü düşmeyen endeks gibi olmaz :)

Hepinizi iyi bir hafta sonu dilerim. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 10.08.2017
    09:19

    Hayır bitmedi. BİST'deki alım iştahı aynı şekilde sürüyor. Açıklanan yüksek kârlarda çok eleştiri alsalar da, bankacılık sektörünün çok iyi gelen kârlarının etkisi oldukça büyük diye düşünüyorum. Bugün açıklanan vakbn altı aylık karının da geçen yılın iki katı olduğunu görüyoruz. Görülen o ki, eleşt... Devamı »

  • 09.08.2017
    09:43

    Şimdi hemen bir yanlış bir algıya değinmek istiyorum! Uzun zamandır cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bankaların çok yüksek kar elde ettikleri ve yüksek faiz uyguladıklarından şikayet ediliyor. Benim yıllardır katma değerli üretimi başarmak, doğrudan yatırımları çekmek ve arttırmak için gerçek kur... Devamı »

  • 08.08.2017
    09:42

    10:00'da Haziran ayı yıllık sanayi üretimi verisi gelecek. BİST böyle hergün yeni bir rekor kırmaya alışmış iken, eğer sanayi üretiminde de pozitif bir veri görecek olursak rekorlarımıza yenileri daha eklenebilir. Dünya finans piyasalarının bu denli uygun olduğu bu dönemde özellikle ara mal üretimi ... Devamı »

  • 07.08.2017
    09:34

    BİST Rekora Doymuyor! BİST cuma günü hem kapanış, hem de TL bazında 108.648 ile en yüksek endeks rekorunu kırdı. Haftayı da neredeyse günün en yükseğinden 108.545 seviyesinden kapattı. Alım iştahının halen güçlü olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde ABD Dowj. endeksi de BİST gibi rekor kapa... Devamı »

  • 04.08.2017
    09:37

    1 Ağustos tarihinde ''BİST Düşmek İstemiyor! 2 Ağustos tarihinde ''BİST Yine Telafi Edecek Mi?'' başlıklı yazılar yazmıştım. BİST yine yazılarımın içeriğine uygun davrandı ve üç gün evvel yaşadığı düşüşü telafi edecek şekilde yükseldi. Ancak 108.605 seviyesine yaklaştıkça direnç satış ri... Devamı »