BİST Yine Telafi Etti!

04.08.2017 09:37
  •  A 

1 Ağustos tarihinde ''BİST Düşmek İstemiyor!
           2 Ağustos tarihinde ''BİST Yine Telafi Edecek Mi?'' başlıklı yazılar yazmıştım. BİST yine yazılarımın içeriğine uygun davrandı ve üç gün evvel yaşadığı düşüşü telafi edecek şekilde yükseldi. Ancak 108.605 seviyesine yaklaştıkça direnç satış risklerimiz sürecektir. Kısacası kar satışları için riskli seviyelere yeniden yaklaşmış durumdayız. Eğer 108.605 direnci aşılırsa, ozaman bu direnç seviyesi daha üst rakamlara revize edilir. Ama şu an için dirençlerde olduğumuzu bilmenizi isterim.  

BİST Düzeltme Yapmayacak Mı?
           Ben neredeyse 5 Bin puandır teknik bir düzletme bekliyorum. Ama görüyorsunuz ki, BİST kısmi düzeltmeler ile yoluna devam ediyor. Dün gerçekleşen rüzgar ihalesi, son dönem sıcak para girişlerinin artıyor olması Türkiye'ye her şeye rağmen ilginin sürdüğünü, hatta arttığını gösteriyor. Bu nedenle kesin buralardan düşeceğiz demek de mümkün değil. Önceki yazılarımda da olası bir teknik düzeltme için kırılacak seviyeleri yazmıştım. BİST halen yükseliş trendinde devam ediyor. Şu anki teknik görüntülere göre 103.500 civarı seviyeler aşağıya kırılmadığı takdirde, BİST yükseliş trendini bozmamış olur.

Kısacası temkinli ama karamsar olmadan, kesin düşeceğiz demeden takibe devam etmemiz lazım. Kar satışları gelecek bilançolar olduğu gibi, tkfen, tuprs vs. gibi alımların sürmesine neden olacak bilançolar da var. Yani hisse bazında yeni yükselişler bu seviyelerde de görülecektir. Ben olası teknik beklentilerimi ilgili tablolarımızda paylaşmayı sürdüreceğim.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Gelecek!
           Beklentilerden iyi gelmesi FED faiz artışı beklentilerinin artmasına ve paritenin Dolar lehine tepki vermesine, bu esnada da ABD borsasında kar satışlarına neden olabilir. Veri beklentilerden kötü gelirse, parite yükselişi sürmeye devam ederken, borsaların da yükselişi sürebilir. Bu veriler için artık tahmin yapmak istemiyorum. Çünkü, çok ilgisiz sonuçlar çıkabiliyor.

Bugün öğle saatleri civarında aranızdan ayrılacağım. Bir kaç işim ve görüşmelerim olacak. Sanırım günün sonrasında ekran başına dönmeye fırsat bulamam.

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 03.08.2017
    09:23

    ABD başkanı D.Trump, seçim öncesi yapacağım dediklerini şu ana kadar yapamadığı gibi, tam tersi işlemleri de yapmaya başladı. Hatırlarsanız Rusya ile ilgili seçim ittifakı soruşturması gündeme gelmişti. Hatta seçimler öncesinde Trump'ın Putin ve dolayısı ile Rusya ile sıkı ilişkileri olabilecek bir ... Devamı »

  • 02.08.2017
    09:15

    Düne ait beklenti yazımı hatırlıyorsanız, ya gün içi eksi gün sonuna doğru azalarak kapanış yaşanıyor, ya da birgün önceki eksi kapanış bir gün sonra yükseliş yaşanarak telafi ediliyor diye yazmıştım. Bugün BİST için önemli. Bakalım bugün yine yükselişe dönerek dünkü düşüşü telafi edebilecek mi göre... Devamı »

  • 01.08.2017
    09:14

    Bir süredir teknik olarak artık bir düzeltme yapmalı diye çekindiğimiz BİST, gördüğünüz gibi bir türlü düşemiyor. Seans içinde görülen eksi rakamlar, seans sonuna doğru çok daha düşük oranlara gelip kapanış yaşanıyor. Ya da, bir gün önceki eksi kapanışlar birgün sonra yeniden yükseliş yaşanarak tela... Devamı »

  • 31.07.2017
    09:31

    Piyasalarımıza Temmuz ayı içinde 2.1 Milyar Dolar sıcak para girişi yaşanmış. Bunun 1.8 Milyar Dolar'lık kısmı tavhil piyasalarımızda gerçekleşmiş. Kalan kısımda hisse seneti alımları olarak görülmüş. Kısacası yıl başından beri süregelen sıcak para girişi sürüyor. Bu para girişi bitmeden ya da tersi... Devamı »

  • 27.07.2017
    09:21

    FED faizlere dokunmadı. Ama bilanço daraltmaya başlayacaklarını söylediler. Mehmet Şimşek büyüme için umut verdi. Faizlerin düşeceğini ama bunu doğrudan yatırım girişini sağlayarak ve katma değerli üretimi arttırarak başaracağımızı ifade etti. İşin ilginç yanı ise, TCMB üzerinde baskı ile faizlerin ... Devamı »