Sanayi Üretimi Gelecek !

08.08.2017 09:42
  •  A 

10:00'da Haziran ayı yıllık sanayi üretimi verisi gelecek. BİST böyle hergün yeni bir rekor kırmaya alışmış iken, eğer sanayi üretiminde de pozitif bir veri görecek olursak rekorlarımıza yenileri daha eklenebilir. Dünya finans piyasalarının bu denli uygun olduğu bu dönemde özellikle ara mal üretimi yatırımlarında artışı sağlamak çok önemli. Böylece bir süre sonra bu yatırımların üretim artışına imkan verdiğini görebiliriz.

Geçen hafta yapılan 1 Milyar Dolar'lık YEKA ihalesi demek istediğim konuya önemli bir örnektir. Yapılan ihalenin şartı olarak, rüzgar güllerinin üretimi için Türkiye'de fabrika kurmak maddesi vardı. Tüm alanlarda yerli üretimin teşvik edilmesi ve ithalata dayalı üretim yapısından en kısa sürede kurtulmamız şart. Yoksa dünya genelinde büyüme oranları artıp, Türkiye'nin büyümesi de hızlanmaya başlayınca, artan ara mal ve dolayısı ile yüksek kurlar nedeniyle enflasyon sarmalından kurtulamıyoruz.

BİST'e gelince, ne olur diye bir yorum yapmaya gerek görmüyorum. Düne ait beklenti yazımda yükseliş ya da düşüş halindeki teknik seviyeleri paylaşmıştım. Onları ve destek-direnç verilerimizi referans alabilirsiniz. Bulunduğumuz seviyelerde her zaman kâr satışları olabileceğini söylemem gerek yok sanırım. Zaten bu uyarımı durmadan yapıyorum :)

Ancak, bununla birlikte hisse bazlı yükselişlerin de sürdüğünü görebiliriz. Destek-Direnç Tablomuzda bir çok hissenin tekniklerine dikkat çektim. Destek ya da dirençler kırılınca, sıralı destek ve dirençlerin yeni teknik beklentiler olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle, bu tabloyu da alım-satım kararlarınız için sıkı takip etmenizde yarar olduğunuz söylememe gerek yoktur sanırım!

İyi de, Destek-Direnç paylaşımları bu kadar çok iken, neden Al/Sat Tablosu paylaşımları çok az? Çünkü yaşanan yükselişi temel ve teknik olarak olabilir görsem de, teknik bir düzeltme olmadan bu şekilde kesintisiz yükselişi riskli görüyorum. Ama yine de teknikleri bilin istiyorum.

Hepinize bol kazançlar diliyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 07.08.2017
    09:34

    BİST Rekora Doymuyor! BİST cuma günü hem kapanış, hem de TL bazında 108.648 ile en yüksek endeks rekorunu kırdı. Haftayı da neredeyse günün en yükseğinden 108.545 seviyesinden kapattı. Alım iştahının halen güçlü olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde ABD Dowj. endeksi de BİST gibi rekor kapa... Devamı »

  • 04.08.2017
    09:37

    1 Ağustos tarihinde ''BİST Düşmek İstemiyor! 2 Ağustos tarihinde ''BİST Yine Telafi Edecek Mi?'' başlıklı yazılar yazmıştım. BİST yine yazılarımın içeriğine uygun davrandı ve üç gün evvel yaşadığı düşüşü telafi edecek şekilde yükseldi. Ancak 108.605 seviyesine yaklaştıkça direnç satış ri... Devamı »

  • 03.08.2017
    09:23

    ABD başkanı D.Trump, seçim öncesi yapacağım dediklerini şu ana kadar yapamadığı gibi, tam tersi işlemleri de yapmaya başladı. Hatırlarsanız Rusya ile ilgili seçim ittifakı soruşturması gündeme gelmişti. Hatta seçimler öncesinde Trump'ın Putin ve dolayısı ile Rusya ile sıkı ilişkileri olabilecek bir ... Devamı »

  • 02.08.2017
    09:15

    Düne ait beklenti yazımı hatırlıyorsanız, ya gün içi eksi gün sonuna doğru azalarak kapanış yaşanıyor, ya da birgün önceki eksi kapanış bir gün sonra yükseliş yaşanarak telafi ediliyor diye yazmıştım. Bugün BİST için önemli. Bakalım bugün yine yükselişe dönerek dünkü düşüşü telafi edebilecek mi göre... Devamı »

  • 01.08.2017
    09:14

    Bir süredir teknik olarak artık bir düzeltme yapmalı diye çekindiğimiz BİST, gördüğünüz gibi bir türlü düşemiyor. Seans içinde görülen eksi rakamlar, seans sonuna doğru çok daha düşük oranlara gelip kapanış yaşanıyor. Ya da, bir gün önceki eksi kapanışlar birgün sonra yeniden yükseliş yaşanarak tela... Devamı »