100 Bin'i Gördük!

14.06.2017 09:28
  •  A 

Bugün yazı yazmak gelmiyor içimden. O nedenle kısa tutup, tekniklere bakmak istiyorum.

BİST nihayet dün 100.000 seviyesini kısa süreli de olsa gördü. Ne diyelim hayırlı olsun. Şimdi bakıyorum da, ''Yeni 100 Bin'lere!'' diyenler başladı:) Sizlere söylemiştim; bu bir algı konusudur, günü gelince aynı şartlara rağmen algıların nasıl da değişeceğini göreceksiniz demiştim. Görüyorsunuz işte, bugün FED kararı olmasına rağmen, o tarafı takmayan bir çok kişi var. FED'in faiz artışı kararının çok olumsuz etki yaratmayacağını söyleyenler başladı. 

Stratejisi olmayan, sadece iş işten geçtikten sonra olanları anlatanlara itibar etmeyin derim. Neyse, benden bugünlük bu kadar. Mevcut seviyeler itibarıyla seans içi ve seans sonrasına sarkabilecek teknik kar realizasyonları da görebileceğimizi bilerek temkini elde bırakmadan, BİST için her şeyin henüz bitmediğini bilmenizi isterim. Aara düzeltmeler sizleri yanıltmasın!
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.06.2017
    09:20

    Büyüme oranımızda beklentileri aşan bir gelişme ile % 5'lik bir büyüme oranına ulaştık. Büyümenin detaylarına bakınca, tam da istediğimiz gibi bir büyüme dağılımı var diyebilirim. Israrla üzerinde duruyorum! Türkiye'nin büyüme sorunu sadece güvensizlik kaynaklı bir sorun. Yaşadığımız seçimler, hain ... Devamı »

  • 12.06.2017
    09:35

    Bugün bizim için önemli iki verimiz açıklanacak. -3.6 Milyar Dolar beklenen cari açık ve % 3.5 beklenen 1'nci çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Şahsen özellikle büyümenin beklentinin üstünde gelmesini bekliyorum. % 5'ler civarı bir rakam beni şaşırtmaz. Yeni seri büyüme hesaplamalarına henüz bir çok... Devamı »

  • 09.06.2017
    09:35

    Piyasalar bir kaç gündür dün beklenen önemli gelişmelere odaklanmıştı. İngiltere Seçimleri; Yapıldı ve iktidarı elinde tutan muhafazakar parti çoğunluğu kaybetti. Muhalif işçi parti sandalye sayısını ciddi şekilde arttırmış oldu. İngiltere için belirsizlik daha da arttı. Ba... Devamı »

  • 08.06.2017
    09:30

    Katar gündemi piyasaları germeye devam ediyor. Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin sayısı 10'a ulaştı. Dün hükümetimizden Katar'ın yanında olacağımızı gösteren bir hamle geldi. Katar'a Türk askeri konuşlandırılmasını öngören kanun teskeresi Mecliste kabul edildi. İşte bu gelişme dün borsanın düşm... Devamı »

  • 07.06.2017
    09:21

    Yarın İngiltere'de seçim var. Avrupa Merkez Bankası ECB'nin faiz kararlarını duyacağız. ABD'de Trump'ın görevden aldığı eski FBI başkanının ifadesi duyulacak. Bu gelişmelerin piyasaları çok bozacak sonuçları olmasını beklemiyorum. ECB'nin bir değişiklik yapmasını beklemiyorum. Süper perşembe önces... Devamı »