Süper Perşembe Öncesi Piyasa Belirsizliği Var!

07.06.2017 09:21
  •  A 

Yarın İngiltere'de seçim var. Avrupa Merkez Bankası ECB'nin faiz kararlarını duyacağız. ABD'de Trump'ın görevden aldığı eski FBI başkanının ifadesi duyulacak. Bu gelişmelerin piyasaları çok bozacak sonuçları olmasını beklemiyorum. ECB'nin bir değişiklik yapmasını beklemiyorum.

Süper perşembe öncesinde BİST'e bakarsak, sanki bugün pozitif bir açılış olacakmış gibi duruyor. Ama sonrası ne olur bilemiyorum. Fakat Katar dışındaki diğer küresel gelişmelerin Türkiye'ye yarayacak gelişmeler olduğu görüşündeyim. Teknik olarak henüz kırılmamış önceki destek-dirençler endeks için halen geçerli ve takip edilmesi gereken seviyelerdir.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.06.2017
    08:54

    Katar'ın tek kara bağlantısı olan Suudi Arabistan öncülüğündeki 7 Körfez ülkesinin, Katar ile dün tüm diplomatik ilişkilerini kesmesi ve tam bir ambargo başlatması üzerine, Katar'ın yatırımları olan bizim gibi ülkelerin durumu sorgulanır oldu. Almanya ile İncirlik Üssü nedeniyle tırmanan kriz, baş... Devamı »

  • 05.06.2017
    09:22

    Bugün gözler Mayıs aylık ve yıllık TÜFE - ÜFE verilerimizde olacak. Enflasyonda düşüş görülecek olursa, özellikle Dolar kuru dahil, kurlarda düşüş artabilir. Ama enflasyon yine yüksek gelecek olursa, o zaman moraller biraz bozulur ve kısmen kur artışı yaşanır. Fakat olası kur artışlarının sınırlı bi... Devamı »

  • 02.06.2017
    09:01

    Arkadaşlar, Son yazılarımdaki görüşlerimde değişiklik yok. Dirençlere gelen borsanın normal seans içi kar realizasyonlarını yaşıyoruz. Önceki Destek - Direnç Tablosu paylaşımlarım geçerlidir. Bugün ABD tarım dışı istihdam verileri önemli olacaktır. İyi veri FED faiz artışı baskısı yaratı... Devamı »

  • 01.06.2017
    09:12

    Evet ben dahil hepimizde dönemsel bir kâr satışı korkusu var. BİST'de kar satışlarının gelmesinden korkuyoruz. Bulunduğumuz seviyeler nedeniyle bu korkular çok normal. BİST'in yabancılar ağırlıklı bir borsa olması nedeniyle, kar satışlarının artacağı olası Dolar bazlı teknikleri detaylı bir şekilde ... Devamı »

  • 31.05.2017
    09:35

    Evet bu mümkün. Çünkü hem AB, hem de ABD verileri gelişmekte olan ülkelerin lehine gelmeye devam ediyorlar. Yıl başı civarı ekstra kopma yaşanacak mı diye korkulan ve o sıralar 101,82 seviyesine çıkmış olan Dolar Endeksi(DXY) şu an 97,50 seviyelerinde bulunuyor. Yeni seçilen ABD başkanı D.Trump, ... Devamı »