Yeni Kabine ve ABD Verileri Önemli!

29.05.2017 09:16
  •  A 

Genel gündemleri bildiğiniz için kısa bir yazı ile haftaya başlamak istiyorum. 

Bizim için yeni kabine revizyonu önemli olacaktır. Özellikle ekonomi kadrolarındaki olası değişiklikleri takip ediyor olacağız. Dış ticaret verilerimizi çok önemli görmüyorum.

Perşembe günü ABD tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik rakamları tüm piyasalar için önemli bir veridir. İyi veri gelmesi halinde Haziran ayında FED fazi artışı kesinleşir diye özellikle ons altın fiyatlarında ve paritede aşağı yönlü baskı belirgenleşebilir. Açıkçası ons için destek-direnç tablosunda gösterdiğim direnç seviyelerinin kar satış seviyeleri olacağı görüşündeyim.  

ABD ve İngiltere piyasaları bugün kapalı olacak. O nedenle yabancı işlemleri düşük olabilir.

Şampiyon Beşiktaş'ı Kutluyorum!
           Lig bitmeden şampiyonluğunu garantileyen Beşiktaş'ı ve taraftarlarını kutluyorum. Avrupa kupalarında da başarılarının sürmesini dilerim.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 26.05.2017
    09:30

    OPEC Kısıntıyı 9 Ay Uzattı! Opec üretimi kısma anlaşmasının süresini 9 ay daha uzattı. 2018 İlk çeyrek sonuna kadar kısıntının sürmesi konusunda anlaştılar. Ancak günde 1.8 Milyon varil kısıntı miktarını arttırmadılar. Karar sonrasında, beklentiden daha az uzatıldığı ve özellikle de kısı... Devamı »

  • 25.05.2017
    09:37

    FED Tutanakları! Dün açıklanan FED tutanaklarında, ekonomideki yavaşlamanın geçici olduğu net bir şekilde anlaşılana kadar faiz artışından kaçınılması konusunda görüş birliği olması nedeniyle Dolar düştü, parite ve hisse piyasalarında yükselişler görüldü. Ancak, yine de haziran ayında fa... Devamı »

  • 24.05.2017
    09:48

    BİST için Dolar bazlı endekste dikkat çektiğim direnç olan 27.226 $ direncini dün kapanış olarak kırmış bulunuyoruz. Belki 27.396 $ düzeyinde ara bir bollinger direncinde de endeksin takılma riski var. Ancak, eğer bollinger direnci de geçilecek olursa, BİST hızlı bir şekilde arka arkaya yeni zirve r... Devamı »

  • 23.05.2017
    09:32

    Bu soru çok önemli. Benim 97.000 civarı seviyeleri güçlü direnç gördüğüm için, bu seviyelerde kâr realizasyonu uyarılarımı biliyorsunuz. Ancak ''Trump Satışları Alım Fırsatı Olabilir Mi?'' başlıklı beklenti yazımın içeriğinde dikkat çektiğim dolar bazlı endekste görülen 27.226 $ direnci çok önemli. ... Devamı »

  • 22.05.2017
    09:58

    Bence haftanın en önemli olayı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyon Kulupler Kupasını almasdır. Bir Fenerli olarak, akşam konvoy da dahil, her türlü kutlamayı İzmir'de yaptık. Takımımı ve tüm Fenerbahçe'lileri kutluyorum. Diğer önemli bir gelişme ise, Ak Parti Kongresi oldu. Ama z... Devamı »