Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe!!!

22.05.2017 09:58
  •  A 

Bence haftanın en önemli olayı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyon Kulupler Kupasını almasdır. Bir Fenerli olarak, akşam konvoy da dahil, her türlü kutlamayı İzmir'de yaptık. Takımımı ve tüm Fenerbahçe'lileri kutluyorum.

Diğer önemli bir gelişme ise, Ak Parti Kongresi oldu. Ama zaten Ak Parti'nin kuruluşundan beri tek hakimi ve lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu için, bu gerçek son referandum sonrası hukuki bir yapıya da bürünmüş oldu. Böylece Türkiye siyasi tarafsızlık yemini ile seçilerek, sonradan hukuki alt yapısı değiştirilip, aynı zamanda parti genel başkanı da olan partili bir cumhurbaşkanı tanımı ile de tanışmış oldu. 

Ak Parti kongresinde asıl önemli olan kimin genel başkan olacağı değildi zaten. O cevap herkes tarafından biliniyor. Kimlerin partinin MKYK'sına seçileceği ve asıl önemlisi de, kabinede bir değişiklik olup-olmayacağı hususu idi. MKYK'da önemli değişiklikler oldu. Şimdi gözler kısa bir süre içinde kabine revizyonu olup-olmayacağında olacaktır. 

Trump Satışları Bitti Mi?
           En azından şimdilik satışların yerini alışların aldığını görüyoruz. Bizim olmadığımız cuma günü dünya piyasalarında pozitif geri dönüşler yaşanmıştı. Bu hafta BİST'in de pozitif bir açılış ile dış dünyaya uymasını bekliyorum. Zaten Geçen hafta Trump Satışlarının alım fırsatı olacağı görüşümü paylaşmış, hisselerde alım, döviz, parite, ons ve gr altında satış öngörülerimi paylaşmıştım. Dolar öngörümü gerçekleşme ile kapattım. Umarım diğer VIOP öngörülerim de gerçekleşme ile kapanır.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 18.05.2017
    09:47

    Açıkçası ben böyle olmasını bekliyorum. Yani 97.000 endeks civarı kar realizasyonları gelebileceğine dikkat çekiyordum tamam ama, borsa gördüğünüz gibi her kar realizasyonu sonrasında yeni bir rekor kırıyordu. Dün de öyle oldu, 96.629 ile yeni bir rekor daha tazelemiştik. Ama Trump'ın azil söylentil... Devamı »

  • 17.05.2017
    17:32

    ABD başkanı Trump'ın azli söylentileri nedeniyle dünya genelindeki borsalarda ciddi bir satış görüyoruz. İlginç bir durum. Eğer söylenti gerçekleşecek olursa, şahsen ben ilk kez yeni seçilmiş bir ABD başkanının ki, belki de tarihin en büyük delege sayısı ile seçilmesine rağmen azline şahit olacağım.... Devamı »

  • 17.05.2017
    09:38

    Trump-Erdoğan zirvesi dün gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız FETÖ ve PYD-YPG konusunda, bu örgütlere açıkça her türlü desteğe karşı olduğumuzu ve taleplerimizi iletti. Trump da Türkiye'ye verdiği değeri, terör ve PKK konusunda her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Ama Suriye'de YPG'ye ağır silah ... Devamı »

  • 16.05.2017
    09:46

    Türkiye saati ile 19:40 olarak açıklanan Trump-Erdoğan görüşmesi bizim için çok önemli. Zamanında doğru başlayıp da, yanlış yürüttüğümüz Suriye politikası nedeniyle maddi manevi önemli bir fatura ile karşı karşıya bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın kendi ifadesi ile yaklaşık 3 Milyon civarı Suriye'li m... Devamı »

  • 15.05.2017
    09:40

    10:00'da işsizlik rakamlarımız açıklanacak. Hükümetin bu konudaki teşvikleri sonrasında işsizlik verilerimizde kısmen bir azalma başlayıp, başlamadığını bugün göreceğiz. Ancak hemen belirtmek isterim ki, işsizlik asıl yatırımlar ve dolayısı ile büyüme artmaya başlarsa kalıcı olarak düşmeye başlar. Y... Devamı »