Dış Piyasa Baskısı Görülebilir!

22.03.2017 08:37
  •  A 

Gelişmiş borsalarda dün görülen satış baskılarının BİST'e de yansıması ile güne başlanmasını bekliyorum. Ancak, daha sonrasında BİST'in toparlanmasını bekliyorum. Brent petrolde de düşüş yaşanması bizim için olumlu bir yansımadır. Bu nedenle bizim piyasalarımızın ısrarla söylediğim gibi referandum öncesi çok bozulmayacağı görüşündeyim.

Bugün yazım çok kısa olacak. Olası teknik seviyeleri destek-direnç tablomuzdan takip edebilirsiniz.  
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 21.03.2017
    08:45

    Bir zamanlar siyaseten de gerilimlerimizin az olduğu günlerde, ekonomik durumlarımızın daha ön planda olduğu kısa süreli bir döneme denk gelen süreçte Fitch, Moody's ve Jcr tarafından yatırım yapılabilir notlarını almıştık. Ancak arada geçen süre içinde Moody's ve Fitch yatırım yapılabilir notlarımı... Devamı »

  • 20.03.2017
    08:28

    Moody's Türkiyenin durağan olan görünümünü negatife çevirdi. Muhalefeti engelleyici davranışların olumsuz yansımalarına ve verilen son teşviklerin ekonomiyi bozabileceğini uyarılarını yapmış. Çok önemli bulmadım. Fazla olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum. Türkiye'nin risk primleri düşüyor. Tüm g... Devamı »

  • 17.03.2017
    08:16

    Yılbaşından bu yana 1 Milyar Dolar'ın üzerinde yabancı girişi yaşanmış. Bu demektir ki yabancı bizim çekindiğimizden daha az bizden çekiniyor. Tabi bunda birilerinin (!) piyasayı düşürmek için gelen satışları karşılamasının büyük etkisi var. Aynı şekilde görüyorsunuz politika fazileri yükselmelid... Devamı »

  • 16.03.2017
    08:15

    FED 25 baz puanlık artış ve sadece 2 defa daha yıl içinde artış tahmini ile güvercin bir mesaj vererek sırasını savdı. Piyasalar kararı olumlu karşılamış durumda. Şimdi gözler bugünkü PPK toplantısında olacaktır. Açıkçası FED'in yarattığı bu ortam nedeniye PPK'nın faizlere hiç dokunmama ihtimali de ... Devamı »

  • 15.03.2017
    08:07

    Nihayet FED karar günündeyiz. FED faiz artışı yapacak mı, sonraki faiz politikaları ne olacak bugün duyacağız. Enflasyonda istenilen seviyeye ulaşamadıkları için, olası faiz kararlarının piyasaları fazla bozmasını beklemiyorum. Faizlere dokunmaz ise, ons altın ve parite yukarı tepki verir. BİST de... Devamı »