Yabancılar Bizden Daha Cesur!

17.03.2017 08:16
  •  A 

Yılbaşından bu yana 1 Milyar Dolar'ın üzerinde yabancı girişi yaşanmış.  Bu demektir ki yabancı bizim çekindiğimizden daha az bizden çekiniyor. Tabi bunda birilerinin (!) piyasayı düşürmek için gelen satışları karşılamasının büyük etkisi var.

Aynı şekilde görüyorsunuz politika fazileri yükselmelidir denmesine rağmen, dün TCMB sadece geç likidite faizi artışı ile yetinmesine rağmen Dolar kurunda hızlı bir düşüş yaşanıyor. Ben bile acaba kurda öncesinde yukarı bir tepki görür müyüz diye çekinmiştim. Ama tam tersi kurlar TCMB kararını gayet olumlu bulmuş görülüyor.

Siyasi belirsizliklerimizi aşabilsek aslında tam anlamıyla coşan bir piyasa bile görebiliriz. Ama maalesef bir türlü siyasetin baskısından çıkamadık. Her şeye rağmen ben referandum öncesi yeni borsa rekoru göreceğimiz inancımı koruyorum.

Destek-Direnç Tablosu Bilgilendirmesi
           Biliyorsunuz teknik analiz alım satım öngörülerimde asıl al/sat tablosunu kullanıyorum. Ama ''Siteyi Tanıyalım!'' kısmında Destek-Direnç Tablosu hakkındaki açıklamarı da dikkatli okursanız, bu tablonun da sizler için çok önemli olduğunu görebilirsiniz. Destek-Direnç Tablosundaki sıralı destek ve dirençler kırıldıkça bir sonraki sıralı destek ve direnç seviyeleri yeni hedef beklentileri olur. Bu nedenle, bu tabloyu yakından takip ederek de hisselerde alım-satım kararları verebilirsiniz. Ben bazen Al/Sat tablosuna dahil etmekte gecikebilirim. Destek-Direnç Tablomuz da önemli bir referanstır.


Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

   Saygılarımla

  Aydın Eroğlu
               Stratejist
            Finans Yazarı
      www.borsaanalizci.com
      Twitter: @_Stratejist_


  • 16.03.2017
    08:15

    FED 25 baz puanlık artış ve sadece 2 defa daha yıl içinde artış tahmini ile güvercin bir mesaj vererek sırasını savdı. Piyasalar kararı olumlu karşılamış durumda. Şimdi gözler bugünkü PPK toplantısında olacaktır. Açıkçası FED'in yarattığı bu ortam nedeniye PPK'nın faizlere hiç dokunmama ihtimali de ... Devamı »

  • 15.03.2017
    08:07

    Nihayet FED karar günündeyiz. FED faiz artışı yapacak mı, sonraki faiz politikaları ne olacak bugün duyacağız. Enflasyonda istenilen seviyeye ulaşamadıkları için, olası faiz kararlarının piyasaları fazla bozmasını beklemiyorum. Faizlere dokunmaz ise, ons altın ve parite yukarı tepki verir. BİST de... Devamı »

  • 14.03.2017
    07:19
  • 13.03.2017
    08:17

    15 Mart Çarşamba ABD FOMC(Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı ve basın açıklaması var. FED bir faiz artışı yapar mı, yoksa yine mi pas geçer sorularının cevapları beklenecek. Normalde bu toplantıda faiz artışı değil de, olası faiz planları ve ekonomik gidiş hakkında açıklamalar yapılıyor. 15 Ma... Devamı »

  • 10.03.2017
    08:46

    BİST için çok etkili konu başlıklarını kısaca ele alalım. Suriye konusunu dahil etmedim, çünkü orada bir şekilde mutabakatın olduğunu düşünüyorum. Ön plandaki anlaşmazlık görüntüleri ile arka plandaki durum başka olabilir! Üç genel kurmay başkanının toplanması, sonrasında askerlerimizin ilerlemeye d... Devamı »