Uzun Bayram Tatili Bitti!

11.07.2016 09:15
  •  A 

Uzun bayram tatili bitti ve nihayet dün gece evimize döndük. Herkesin İstanbul'dan kaçtığı tatilde, biz ailece İstanbul'da tatil yaptık. Çok da iyi yapmışız. Çünkü İstanbul'u bu şekilde boş gördüğüm nadir günlere şahit olduk. Yollar ve gittiğimiz yerler çok sakindi. 

Kızlarımızla birlikte Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Karaköy, Vialand, Beyoğlu, Sapanca, Galata Köprüsü ziyaretleri yaptık. Kısmetse Kurban Bayramı için de İstanbul'da olmayı düşünüyoruz. Bu sefer Ağva, Sapanca Maşukiye, Yerebatan Sarnıcı, Ayosofya, Sultan Ahmet Camii, Kapalı Çarşı, Galata Kulesi gibi ziyaretler yapmayı planlıyoruz. 

Tatilde, dönüşte Kuşadası ve Didim'e de gidip-gelince yaklaşık 2.500 km yol yapmışız. Yoruldum mu derseniz, açıkçası pek yorucu olmadı. Hatta, hiç gazete okumadığım ve hiç haber dinlemediğim için kafa olarak oldukça da dinlendiğimi söyleyebilirim.

Ancak maalesef her bayram tatilinde olduğu gibi, yine çok sayıda kaza ve ölüm haberi aldığımız bir bayram tatili tamamlamış olduk. Tatil esnasında ve dün yine terör kayıplarımız oldu. Mardin'de ve Hakkari Aktütün Karakolunda hain saldırılarla yine şehit acılarını paylaşıyoruz. Tüm şehitlerimize ve trafikteki kayıplarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. 

Hafta Pozitif Başlayabilir!
           Japonya seçimleri sonrasında başbakan Ş.Abe'nin açıkladığı ekonomi paketi sonrasında Japon borsası destekli bir Asya yükselişi yaşanıyor. Faiz ve brent petrolde de düşük seviyeler yaşandığı için, BIST de haftaya yükseliş ile başlayabilir görüşündeyim. Ama dediğim gibi, tatil süresince gelişmeler ve haberlerden uzak kaldığım için sizleri yanıltmak istemem. Bir iki gün yaşan gelişmeleri ve haberleri gözden geçirmemde fayda var diye düşünüyorum.

ABD Tarım Dışı İstihdam Çok Yüksek!
           Cuma günü gelen ABD tarım dışı istiham verisi beklentilerin çok üstünde 287.000 kişi gerçekleşti. İki aylık düşük seyir sonrasında, son gelen 38.000 rakamının çok üstünde, son sekiz ayın en yüksek tarım dışı istihdam verisi açıklandı. İşsizlik oranı da % 4.9 gerçekleşti. 

Kısacası, Asya'daki yükseliş ile haftaya BIST de yükseliş ile başlayabilir ama, muhtemelen kısa bir süre sonra ABD tarım dışı istihdam verisinin bu denli yüksek gelmesi nedeniyle yine FED faiz artış risklerini konuşabiliriz. Anlayacağınız, açık öngörüler gerçekleştikçe kapatmak ve yeni alımlar için daha temkinli olmak doğru olabilir.

Bu arada, Pazartesi yarım gün ve cuma günü tam gün borsa seansı esnasında gerçekleşmiş olan öngörülerimi kapattım. Sanırım görmüşsünüzdür.

Hepinize iyi haftalar diliyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 01.07.2016
    08:37

    Bu geceden ya da Cumartesi sabahtan kısmetse tüm aile İstanbul'a gideceğiz. Körfez köprüsünün bedava imkanını kullanalım dedik :) Şaka bir yana, tatil uzun olunca İstanbul trafiği rahat oluyor. Böylece şehri gezmek de daha kolay oluyor. Bayramda kızları İstanbul'da gezdirelim diye düşündük. İkisi de... Devamı »

  • 30.06.2016
    09:01

    Öncelikle okuduğunuz yorumları ve yorumcuları hep bir zaman süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim. Bunu yaparsanız brexit sabahında olduğu gibi yapılan bir çok yorumu gereğinden fazla dikkate almaz ve paniklemezsiniz. Borsa için en önemli risk panik halinde iken karar almaktır. Çünkü bu şekilde ald... Devamı »

  • 29.06.2016
    09:09

    Başın Sağ Olsun Türkiye'm! Maalesef söyleyecek söz bulamıyorum. Böyle bir ortamda borsa ve piyasa yazmak gelmiyor içimden. Dün İstanbul Atatürk Havaalanında gerçekleştirilen hain saldırı neticesinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve mağdurların yakınla... Devamı »

  • 28.06.2016
    10:54

    Değerli Arkadaşlar, Gold Üyelik ücretlerimizde 1 Temmuz tarihi itibarıyla kısmi artışlar yapılacaktır. Bu nedenle sizlerle öncesinde bu bilgiyi paylaşmak istedim. Henüz süresi dolmamış tüm mevcut gold üyelerimiz, sonraki üyelik yenilemelerinde bu artıştan etkilenmemek için 1 Te... Devamı »

  • 28.06.2016
    08:57

    Brexit Artçıları Geliyor! İngiltere'nin referandumda brexit yönünde oy kullanmasından sonra, rating kurumları da sahneye çıktılar. S&P İngiltere'nin ''AAA'' olan notunu ''AA'''ya, Fitch ise ''AA+'''dan ''AA'''ya düşürdüler. Böylece her iki kurum da ''AA'' notunda buluşmuş oldular. Not gr... Devamı »