Çin Borsası Düşmeye Devam Ediyor!

15.01.2016 08:57
  •  A 

Dün bir ara Avrupa borsalarındaki düşüşler % -4'ler civarına gelmişti. Sonra kısmı toparlanmalar başlamasına rağmen yine de % -1 civarı düşüşlerle perşembeyi kapatmışlardı. Avrupa sonrasında ise ABD endekslerinde hızlı yükselişler görüldü ama DOW'un dün yüksek kapatmasına rağmen Çin bugün yine hızlı bir düşüş gösteriyor. Şimdi göreceğiz bakalım batı borsaları da Çin'e uyacak mı? Yoksa dün yaptıkları yükseliş tepkileri sürecek mi? Ama bugün için Asya borsalarında Çin nedeniyle yine düşüşler olduğunu bilmenizi isterim. Şimdilik Dow future de % -1 civarında düşük seyrediyor.

BIST yine de iyi dayanıyor. Dışarıdaki borsalarda yaşanan düşüşlerden çok daha az etkileniyor. Sınırlarımızın bir çok yerinde terör eylemleri yaşanıyor. Buna rağmen BIST sanki bu etkenlerden etkilenmiyor gibi. Anlaşılan tüm bu özel sorunlarımız yaşanmıyor olsaydı, BIST dünya borsalarından çok ciddi şekilde ayrışmalar yaşayacakmış. Umarım yine de bu pozitif ayrışma beklentim gerçekleşir.

Her şeye rağmen ciddi hisse bazlı hareketlerin de olduğunu görüyorsunuz. İster istemez iç ve dış gelişmelerden ben de etkilendiğim için, çok cesur olamıyorum. Bu nedenle bazı hisselere destek-direnç tablosunda dikkat çektiğimi görüyorsunuz. Siteyi tanıyalım kısmında destek-direnç tablosunun izahatından , ilgili tablonun da önemli olduğunu bilmenizi isterim. Ben cesaret edemiyorum belki amam, paylaştığım destek ve dirençler kırılırsa hisselerin devamındaki teknik hareket beklentilerimi de paylaşıyorum. Bunları takip etmenizde yarar olacağını düşünüyorum.

Haftayı Verilerle Kapatacağız.
           10:00'da işsizlik, 11:00'de ise bütçe dengesi verilerimiz gelecek. 
           15:30'da ise ABD ÜFE, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri açıklanacak. Ben ortamı bozacak önemli bir veri beklemiyorum.   

Hepinize terörsüz, huzurlu bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 14.01.2016
    09:09

    BIST'i ve Türkiye'yi maalesef bir süre daha rahat bırakmayacaklar gibi duruyor. Dün tam acaba BIST yukarıdaki dirençlere mi yöneliyor diyordum, tam da bankalar da hareketlenmeye başlıyor diyordum, yine terör haberi geldi! Diyarbakır'da Çınar İlçesi emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırıda 5 vata... Devamı »

  • 13.01.2016
    14:32

    Enflasyonu düşürmenin asıl çaresi her alanda yeterli üretimi yapmak, katma değerli üretimi sağlamaktır. Bu nedenle üretimde gerçek bir yapısal reformun başlatılması şarttır. Peki faizleri yükselterek mi, yoksa düşürerek mi üretimi sağlarsınız? Esas olan bu sorunun cevabıdır. Devamı »

  • 13.01.2016
    10:03

    Maalesef dün Sultanahmet'de yine bir terör bombası patladı. Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan teröre, Ankara'da patlayan bombaya rağmen yine de Türkiye'yi ziyaret etmekten korkmayan bir çok yabancı misafirimiz hayatını kaybetti. Maşası oldukları ülke ya da örgütlerin emelleri için terörü kullanan h... Devamı »

  • 12.01.2016
    10:54

    Bugün sizlere çok yararlı olacağına inandığım bir eğitim programının duyurusunu yapmak istiyorum! Devamı »

  • 12.01.2016
    09:02

    Dün bakan Mehmet Şimşek OVP açıklamalarında bulundu. Açıklamaların hedefleri benim yazılarımda Türkiye'nin pozitif ayrışmasını beklediğim görüşlerimi destekler nitelikte. Ancak yapılan açıklamalar için ben gördüğünüz gibi temenniler diyorum! Çünkü; Ar-Ge çalışması yapılıyormuş ve yakında meclise g... Devamı »