SERMAYE PİYASALARI ve BORSA UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI!

12.01.2016 10:54
  •  A 

             Bugün sizlere çok yararlı olacağına inandığım bir eğitim programının duyurusunu yapmak istiyorum!

             INFORCE Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. ile Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından internet üzerinden düzenlenen, BORSA İSTANBUL, FOREKS, FİNNET ve BORSA GÜNDEM tarafından desteklenen “SERMAYE PİYASALARI ve BORSA UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI” 9 Şubat 2016 tarihinde başlıyor. 

             72 saatlik bu sertifika programını, birikimlerini sermaye piyasaları ve borsalarda değerlendiren veya değerlendirmek isteyen yatırımcıların yatırım yapmanın temel prensipleri konusunda uzmanlaşmalarına yardımcı olacak, risk ve getiri tercihlerine en uygun stratejileri izleyerek portföylerini nasıl oluşturmaları gerektiği konusunda da bilgi sahibi olacakları yararlı bir eğitim olarak görüyorum.

            Programda sermaye piyasalarında işlem gören finansal araçlarının özellikleri, piyasaların işleyiş esasları, veri yayın ekranlarının kullanımı, analiz yöntemleri, portföy ve risk yönetimi, alım-satım stratejilerinin geliştirilmesi, yatırımcı psikolojisi, mevzuata aykırı fiiller, yatırımcı hakları, makro ekonomik verilerin yorumlanması, elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi gibi konular üzerinde duruluyor. 

             İnternet üzerinden düzenlenmesi sebebiyle Türkiye’nin her yerinden düşük bir maliyetle katılımın mümkün olduğu bu programın sonunda katılımcıları seçkin aracı kurumlarda staj, FOREKS veri yayın ekranı ve FİNNET yazılımlarına 1 ay ücretsiz erişim gibi hediyeler de bekliyor.Program hakkındaki ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak erişebilirsiniz:

http://inforceed.com/tr/Egitim/67-sermaye-piyasalari-ve-borsa-uzmanligi-sertifika-programi

             İMKB ve VİOP kadrolarında uzun yıllar yönetici olarak yer almış yakın arkadaşlarımın kurduğu  INFORCE Eğitim ve Danışmanlık ile bir süre evvel ben de, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik finansal piyasalar sunumlarında bulunmuş, öğrencilerin yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirilmesine yönelik çalışmalarına destek vermiştim. 

             Bir çok üyemiz benden benzer bilgilendirme eğitimleri yapmamı istiyordunuz. Eğitim konusunda benden çok daha donanımlı olan arkadaşlarımın bu sertifika programın yararlı olacağını düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmayın derim.

 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 12.01.2016
    09:02

    Dün bakan Mehmet Şimşek OVP açıklamalarında bulundu. Açıklamaların hedefleri benim yazılarımda Türkiye'nin pozitif ayrışmasını beklediğim görüşlerimi destekler nitelikte. Ancak yapılan açıklamalar için ben gördüğünüz gibi temenniler diyorum! Çünkü; Ar-Ge çalışması yapılıyormuş ve yakında meclise g... Devamı »

  • 11.01.2016
    09:06

    Çin ekonomisindeki yavaşlama petrolü olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Yuan'da yaşanan değer kayıpları başta Asya borsaları olmak üzere neredeyse tüm dünya borsalarındaki düşüşlerin sürmesine neden oluyor. Gelişmekte olan ülkelerin paralarındaki değer kayıplarının sürmesi de TL'nin üzerindeki kur ba... Devamı »

  • 08.01.2016
    08:57

    Evet BIST dün dış borsalara istinaden pozitif bir ayrışma yaşayarak eksi pozisyondan artıya geçerek günü kapattı. Düne ait beklenti yazımda tam da böyle olmasını bekliyordum. Ancak hemen belirtmek isterim ki, benim beklediğim pozitif ayrışma sadece dün ya da bugün için değil, ben BIST ve Türkiye'nin... Devamı »

  • 07.01.2016
    08:59

    Tam 1.600 şirket toplam 29 dk. içerisinde taban fiyatlara inince Çin borsası yine kapandı. Çin verilerindeki bozulmalar, petrol dahil emtialarda sert düşüşler yaratıyor. İşte dün Çin borsasında yine yaşanan bu sert düşüş ile birlikte tüm asya borsaları kıpkırmızı olmuş durumda. Çin etkisi ile ABD Do... Devamı »

  • 06.01.2016
    09:33

    Sıkıntılı bir 2015'i bitirdik derken, bitenin sadece 2015 olduğunu ama sıkıntıların sürdüğünü görüyoruz! Yeni yıl ile birlikte uzun zamandır süren borsasındaki satış yasağının sona ermesi ile sert satışlar gelen Çin borsası tüm borsaları olumsuz etkiledi. Yuan'ın da değer kayıpları sürüyor. Suu... Devamı »