Dalgalanma Sürecek Gibi Duruyor!

14.01.2016 09:09
  •  A 

BIST'i ve Türkiye'yi maalesef bir süre daha rahat bırakmayacaklar gibi duruyor. Dün tam acaba BIST yukarıdaki dirençlere mi yöneliyor diyordum, tam da bankalar da hareketlenmeye başlıyor diyordum, yine terör haberi geldi! Diyarbakır'da Çınar İlçesi emniyet müdürlüğüne bombalı araçla saldırıda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 39 vatandaşımız da yaralanmış. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 

Bu yazılarımı, Türkiye'nin her yerinden, yurt dışında bir çok ülkeden bir çok üyemiz vatandaşımız okuyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hepimiz birlik ve bütünlüğümüze karşı yapılan bu saldırılarda birlik olmalıyız. Tüm Türk, Kürt, Ermeni, Musevi, Hristiyan, Laz, Çerkez, Pomak, Roman, sağcı, solcu, muhafazakar, sosyalit, liberal her kim kendisini hangi dinden, hangi etnik kökenden, hangi siyasi görüşten görüyorsa görsün bu vatanın hepimize ait olduğunu bilmeliyiz. Ülke topraklarının bir kısmında farklı siyasi emeller peşinde koşulması demek, hepimizin huzurunun kaçması demek olur.

Benzer gelişmelerin yaşandığı ülke örnekleri önümüzde duruyor, her gün savaş yaşanan ülkelerdeki vatandaşların bir başka ülkeye sığınma mücadelesinde başlarına gelen üzücü olaylara şahit oluyoruz. Evleri, iş yerleri, işleri, canları heba oluyor. Türkiye'nin benzer görüntülere sahne olmasına asla izin vermeyin. Başımızdaki siyasileri sevseniz de, sevmeseniz de, kişiler geçici vatan kalıcıdır. Lütfen ISİD ve PKK terörüne prim vermeyin. Terörün sizlerin bildiğiniz, duyduğunuz masum görüşlerinizin çok ötesinde birilerine hizmet etmek için yapıldığını unutmayınız. Fakir Köroğlu ile Bolu Beyi kavgası değildir terör. Tüm toplumu ve devleti kökünden dinamitleyecek bir organize harekettir. Ülkemizde ve ailemizde huzur istiyorsak lütfen başka devletlerin maşalarına hizmet etmeyelim.

Dün ''Terör Tüm Stratejileri Değiştirebilir!'' başlığı ile yazdığım yazımı biliyorsunuz. Maalesef bir süre bu gerçekle yaşamak durumunda kalacağımızı bilmeliyiz. BIST içerideki terör, dışarıdaki piyasa dalgalanmaları nedeniyle dalgalı bir seyir izleyecek gibi duruyor. Bu nedenle belki de beklentilerimizde biraz daha dinamik olmamız gerekiyor. Bazı açık öngörülerimizde görüyorsunuz ki, hedefe bir kademe kala geri dönüşler yaşanıyor. Aslında bu risk nedeniyle asıl olmasını beklediğim seviyelerden bir-iki kademe alt hedefleri beklenti olarak paylaşıyorum. Ama bence baktınız ki, hisse hedefe tam gelmek üzere iken, durdu ve düşecek gibi, hedefi beklemeden ''kar kardır'' diyerek realize yapmak doğru bir davranış olabilir. Beni beklemeyip, kendi görüşlerinizi benzer şekilde sizler de uygulamalısınız.

Bugün hem içerideki terör ve kurda yeniden yükseliş, hem de dışarıdaki kar realizeleri nedeniyle kısmi satışlarla başlayabiliriz. Dünkü yazımda da olası teknik direnç uyarılarımı görmüştünüz. Umarım olası realize tepkisi çabuk biter ve yeniden alımları görürüz.

Son yazılarımda tekrarladığım uyarılarımdaki gibi, bugünleri BIST olarak değil de, hisse bazlı takip etmek çok daha doğru olacaktır. Çünkü endeks olarak bir aralıkta hareket ederken hisse bazlı ayrışmalar görülecek bir dönem içindeyiz.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 13.01.2016
    14:32

    Enflasyonu düşürmenin asıl çaresi her alanda yeterli üretimi yapmak, katma değerli üretimi sağlamaktır. Bu nedenle üretimde gerçek bir yapısal reformun başlatılması şarttır. Peki faizleri yükselterek mi, yoksa düşürerek mi üretimi sağlarsınız? Esas olan bu sorunun cevabıdır. Devamı »

  • 13.01.2016
    10:03

    Maalesef dün Sultanahmet'de yine bir terör bombası patladı. Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan teröre, Ankara'da patlayan bombaya rağmen yine de Türkiye'yi ziyaret etmekten korkmayan bir çok yabancı misafirimiz hayatını kaybetti. Maşası oldukları ülke ya da örgütlerin emelleri için terörü kullanan h... Devamı »

  • 12.01.2016
    10:54

    Bugün sizlere çok yararlı olacağına inandığım bir eğitim programının duyurusunu yapmak istiyorum! Devamı »

  • 12.01.2016
    09:02

    Dün bakan Mehmet Şimşek OVP açıklamalarında bulundu. Açıklamaların hedefleri benim yazılarımda Türkiye'nin pozitif ayrışmasını beklediğim görüşlerimi destekler nitelikte. Ancak yapılan açıklamalar için ben gördüğünüz gibi temenniler diyorum! Çünkü; Ar-Ge çalışması yapılıyormuş ve yakında meclise g... Devamı »

  • 11.01.2016
    09:06

    Çin ekonomisindeki yavaşlama petrolü olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Yuan'da yaşanan değer kayıpları başta Asya borsaları olmak üzere neredeyse tüm dünya borsalarındaki düşüşlerin sürmesine neden oluyor. Gelişmekte olan ülkelerin paralarındaki değer kayıplarının sürmesi de TL'nin üzerindeki kur ba... Devamı »