Hisse Bazlı Hareketler Sürecektir!

21.04.2015 08:51
  •  A 

         ''Banka Destekli BIST Yükselişi Bekliyorum'' başlıklı yazımda ilk direnç seviyesinin 83.748 seviyesinde olduğunu, orayı geçerse 86.000 civarlarında yükselişin üst dirençlerinin bulunduğunu yazmıştım. O tarihte ilk dirence takıldık ve kar satışlarını yaşadık. Şimdi yine aynı seviyeyi test eder ve geçersek, o takdirde Destek-Direnç tablomuzda göreceğiniz ara dirençleri bilerek, 86.000'li beklentime uygun bir yükseliş yaşanabilir. 

          Ancak içinde bulunduğumuz süreçte, kendine has beklentilerle ön plana çıkan hisselerin de olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, sadece BIST olarak değil, hisse bazlı düşünmek bir süre için daha doğru olabilir. 

          Bugün uzun bir yazım olmayacak. Son on günlük yazılarımın içeriklerinde yazdıklarım yeterli beklentileri ve izahları içeriyor. Bu beklentiler dışında ekstra bir değişiklik henüz yok diye düşünüyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 20.04.2015
    09:04

    Yunanistan için Ayrupa'dan artmaya başlayan uyarılara bakınca, Yunanistan'ın AB ile uzlaşmayı kısa sürede sağlayamaması halinde, Euro birliğinden çıkma riski yeniden gündeme gelecektir. Yunanistan'ın Euro birliğinden çıkma kararı alması halinde, Yunanistan'da finansal batışlar ve çok sert bir devalü... Devamı »

  • 16.04.2015
    09:10

    FED stresi yükseliyor, Dolar 2,73 seviyesini gördü, seçimler yaklaşıyor, cari açıkta kısmi bozulma var, gr altın rekor kırıyor, brent petrol 63 $'a yükseldi, güney doğuda provakasyonlar yaşanıyor, kur artışı nedeniyle Milli Piyango özelleştirmesinde ilk alıcı ödemeyi yapamadı çekildi, Avrupa Parlame... Devamı »

  • 15.04.2015
    09:16

    Dolar/TL karşılığındaki yükseliş baskısı sürüyor. Bakalım bu durum TCMB'nın faiz indirimi değil de, faiz artışı yapmak zorunda kalmasına neden olacak mı? Eskiden benzer kur yükselişlerinde sert faiz artışı karşılıklarını görürdük. Şimdi ise, TCMB siyasilerden gelen baskı nedeniyle faiz artışı yapmam... Devamı »

  • 14.04.2015
    09:15

    Dolar'ın küresel değerlenmesi içeride de Dolar ateşinin güçlü yanmasına neden oluyor. Zaten kendi özelimizde cari açıkta kısmi bozulma, FED faiz artışı, sonrasında önemli belirsizlikler olan bir seçim süreci, seçimlerden sonra ekonomi yönetimindeki olası belirsizliker yaşıyoruz. Bu riskler mevcut ik... Devamı »

  • 13.04.2015
    08:53

    Cuma günü Türkiye değerlendirmesi yapması beklenen Moody's, yine pas geçerek, üçüncü defa değerlendirme yapmayıp notu ve görünümü aynı bıraktı. Zaten seçim öncesinde ve mevcut cari açık-petrol fiyatları görünümü nedeniyle bir değişiklik yapmasını beklemediğimizi biliyorsunuz. Önemli bir risk daha sı... Devamı »