Gap Boşluğu Kapanabilir!

05.03.2015 09:06
  •  A 

           17 Aralık tarihindeki kapanış seviyemizden bir gün sonra gap boşluğu ile açılış yapmıştık. O tarihten beri de bu gap kapanır mı korkumuzu biliyorsunuz. Ben bu gap'i kapatmaya çok yakınız diye düşünüyorum. Gap kapanacak olursa, belki o ortamın yaratacağı panik endeksin biraz daha aşağıya sarkmasına neden olabilir. Eğer öyle olursa, BIST'in olası alt desteklerini de Destek-Direnç tablomuzda gösterdim. 

           Açıkçası ben gap kapanış seviyelerinin yeni alımlar için iyi seviyeler olacağı görüşündeyim. Stochastic seviyeleri de aşırı satım düzeylerine inmiş olacakları için, eğer gap'i kapatacak şekilde bir düşüş yaşanırsa, devamında da alımların gelmesini bekliyorum. Neredeyse iki aydır zaman zaman bu düzeltmeyi beklediğimi yazıyordum. Hatta bu düşüncemi ilk yazdığım yazılarım esnasında faiz gerilimi nedeniyle kurlardaki bu riskler bile yoktu. O nedenle yaşanan düşüşü teknik bir düzeltme olarak görme düşüncemi koruyorum. Dolar kurundaki ekstra yükseliş belki de bu düzeltmenin daha erken kapanmasına neden olmuş olacak. 

          Tekrar ediyorum, açık öngörülerimdeki beklentilerim geçerlidir. Brent petrol fiyatlarında ciddi artışlar olmadığı takdirde, bu düşüşün geçici bir teknik düzeltme olacağı, cari açığımızın düşmeye devam edeceği için, ekonomik bozulma korkusunda olmadığımı belirtmek istiyorum. Bu nedenle panik yapmamak gerekli diyorum. Ama taşınan hisselerde ciddi değer kayıpları var. Evet bu doğru. Ama benzerlerini daha önce de yaşamadık mı? Bunlar da geçecektir. Sakin olmayı bilmek lazım. Düzeltme beklentisini yazarken, hisseler düşmeden bu düzeltme olmayacağına göre, bu düşüşü de düzeltmenin gereği olarak görmek lazım. Sadece yaşanan faiz kavgaları nedeniyle, son bir satış fırsatımızı kaçırmış olduk. 

         Citi Akbank Hisselerini Satıyor!
         Citigroup Akbank'taki % 9.9 payını satıyor. Fakat bu konuda farklı açıklamalar var. Biri bu satışın tamamlandığı şekilde. Diğeri ise, satışın piyasada yapılacağı yönünde. İlki doğru ise piyasaya olumsuz etkisi sınırlı olur. Ama ikinci doğru ise, bu takdirde akbnk hissesinde ciddi bir düşüş görülebilir. Bu durum diğer banka hisselerini de satış baskısına alacağı için, gap kapanışı da hızlı bir şekilde gerçekleşir. Hatta dediğim şekilde biraz da aşağıya sarkabiliriz. Bakalım hangi açıklama doğru göreceğiz. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 04.03.2015
    08:59

    Geçtiğimiz ay BIST için bir yükselişlik önemli bir fırsat kaçırdık. Normalde Şubat ayına gayet iyi başlayacaktık. Kurların seviyeleri ekstra risk taşımıyordu. Hatta ECB'nin varlık alım kararları, FED'in de faiz artışını öteleyebileceği beklentileri nedeniyle kurlarda yaşanan düşüşler nedeniyle ihrac... Devamı »

  • 03.03.2015
    08:44

    Faiz kavgalarıyla özellikle Dolar kurunun rekor kırdığı ülkemizde, gözler bugün 10:00'da açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamlarında olacaktır. Enflasyonda Dolar'ın yükselişi nedeniyle akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve tarım fiyatlarndaki artışlar yüzünden pek de iyimser olmayan bir Şubat sonuc... Devamı »

  • 02.03.2015
    09:04

    Şubat ayına faiz kavgalarıyla başladık. Sonunu da aynı tartışmalarla bitirince, negatif ayrışan tek borsa olduk. Mart ayında bu görüntü değişir mi göreceğiz. Ama cumhurbakanı eleştirilerine Ali Babacan'ı da eklemiş. Bakalım bu faiz gündemi Mart ayında nasıl gelişecek göreceğiz. Yarın Şubat enflasyon... Devamı »

  • 27.02.2015
    09:10

    Cumhurbaşkanının TCMB için sarf ettiği sert sözler sonrasında TCMB başkanı Erdem Başçı'nın dün TCMB'na gitmemiş olması istifa söylentilerini arttırdı. Bu söylentilere Ali Babacan'ın da istifa edeceği söylentileri eklenince 800 puanlık bir düşüş yaşadık. TCMB'dan Başçı'nın sağlık kontrolünden geçtiği... Devamı »

  • 25.02.2015
    08:59

    Evet, bana göre dün TCMB'nın yaptığı faiz indirimi tam olarak bu anlama geliyor. Çünkü hatırlarsanız eğer Ocak enflasyonunda % 1 üzerinde bir düşüş yaşansaydı PPK'yı 4 Şubat'ta olağan üstü toplayarak erken bir faiz indirimi yapacağını ilan etmişti. Muhtemelen de 25 baz puan indirim için PPK'yı olağa... Devamı »