İstifa Spekülasyonları Düzeltme Yaşattı!

27.02.2015 09:10
  •  A 

         Cumhurbaşkanının TCMB için sarf ettiği sert sözler sonrasında TCMB başkanı Erdem Başçı'nın dün TCMB'na gitmemiş olması istifa söylentilerini arttırdı. Bu söylentilere Ali Babacan'ın da istifa edeceği söylentileri eklenince 800 puanlık bir düşüş yaşadık. TCMB'dan Başçı'nın sağlık kontrolünden geçtiği için işine gelmediği, Cuma günü TCMB'nda olacağı açıklandı. Hükümet kanadında da her iki söylentiyi yalanlayan açıklamalar oldu. Sonrasında Cumhurbaşkanının topladığı Milli Güvenlik kurulu toplantısına Ali Babacan da katıldı. 

         İstifa ederler mi bilemem. Ama dün için en azından bu yönde bir açıklama gelmedi. O nedenle ben BIST'in dün yaşadığı düşüşün en önemli nedeni olarak bu spekülasyonu gördüğümden, BIST'in yükselişle başlama ihtimalini daha güçlü görüyorum. Ancak, bir gün evvelki yazıma da bakarsanız yapılan faiz indirimi sonrası yakın direncin 88.000 civarı olacağını belirtmiştim. Bir gün evvel de neredeyse o seviyeler civarından düzeltme yaşamaya başladık.

         Eğer döviz kurunda 2,50 üzerinde ekstra bir yükseliş yaşamazsak, BIST'in günü yükselişle kapatmasını bekliyorum. Ama dediğim gibi, yakın tarihte fazla bir yükseliş beklentim yok. Daha ziyade hisse bazlı yükselişleri takip etmenin daha gerçekçi bir beklenti olacağı görüşündeyim.

         ABD datalarına ve FED bölgesel başkanlarının sözlerine takılmıyorum. Çünkü orada son sözü  Çarşamba günü yazdığım yazımda da(Yellen Moral Verdi!) belirttiğim şekilde Yellen söylemiş oldu. FED faiz artışı için yakın bir korkum yok. 

         Helal Olsun Sana Kartallllll!
         Son günlerde toplumsal olarak özlediğimiz birlik ve beraberliği bize yaşattığı için, bir FB'li olarak Kara Kartal Beşiktaş'ı Liverpool galibiyetinden dolayı kutluyorum:). İnşallah kupayı alarak daha da mutlu olacağımız bir zaferi de hepimize yaşatırlar.

         Hepinize hayırlı cumalar ve iyi bir hafta sonu dilerim. 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.02.2015
    08:59

    Evet, bana göre dün TCMB'nın yaptığı faiz indirimi tam olarak bu anlama geliyor. Çünkü hatırlarsanız eğer Ocak enflasyonunda % 1 üzerinde bir düşüş yaşansaydı PPK'yı 4 Şubat'ta olağan üstü toplayarak erken bir faiz indirimi yapacağını ilan etmişti. Muhtemelen de 25 baz puan indirim için PPK'yı olağa... Devamı »

  • 24.02.2015
    08:55

    Bugün TCMB PPK faiz kararını duyacağız. Bir aydır yaratılan faiz polemiği nedeniyle kurlarda ciddi artışlar yaşandı. Brent petrol fiyatı da bir ay öncesindeki fiyata göre yükseldiği için, arada bir çok üründe kur ve petrol etkenli kısmi fiyat artışları yaşandı. Buna bir de kar nedeniyle yaşanan gıda... Devamı »

  • 23.02.2015
    08:47

    Yunanistan Krizi Ötelendi! Yunanistan bugün açıklayacağı önlemler paketi karşılığında dört aylık uzatma hakkı elde etti. Kısacası Yunanistan & Eurogroup gerilimi Haziran ayına ötelenmiş oldu. Bu gelişme sonrasında ABD borsalarında ve Almanya Dax endeksinde rekorlar görüldü. Bu gelişme nede... Devamı »

  • 19.02.2015
    09:04

    Dün açıklanan FED tutanaklarında önceki güvercin görünüm hala sürüyor. Enflasyonun düştüğü ortamda faiz nasıl artırılacak tereddütleri var. Sabır kelimesi kaldırıldığında piyasaların buna sert olumsuz tepkiler vermesinden çekiniliyor. Dünya merkez bankalarının yaptığı faiz indirimleri olumlu görülüy... Devamı »

  • 18.02.2015
    09:18

    Gün içinde ABD sanayi üretim rakamları ve gün bitince FED tutanakları açıklanacak. FED için görüşlerimi biliyorsunuz. Yunanistan ve Euro Grup arasındaki gerilim sürüyor. Cuma'ya kadar Yunanistan'a süre tanınmış. Anlaşma olur mu olmaz mı yakında göreceğiz. Ben anlaşma olmasını bekliyorum... Devamı »