TCMB Halâ Direnecek Mi?

20.01.2015 09:11
  •  A 

        Bugün TCMB PPK faiz toplantısı var. Herkes faizler inecek mi diye bakıyor. Geçen hafta Ä°sviçre merkez bankasından sürpriz bir faiz indirimi gelmiÅŸ ve isviçre de eksi faiz veren merkez bankaları arasına katılmıştı. Dün eksi faiz verenlere Danimarka da katıldı. Bu ortamda TCMB'nın bu denli polemik yaratılmasına gerek kalmadan faizleri indirmesi gerektiÄŸi görüşündeyim. Dünkü beklenti yazımda ihtimallerin olası yansımalarını yazmıştım. Bakalım bugün ne karar açıklanacak göreceÄŸiz. Ben indirim yapılacak diye düşünenler tarafındayım. Petrolün 60 $'ın altında kalmayı sürdürmesi halinde Türkiye fazlası ile faiz indirim imkanına sahiptir! ECB de, ilan ettiÄŸi varlık alımını baÅŸlatırsa yüksek faizde diretmenin mantığı yoktur. Saat 14:00'de PPK'nın kararını öğrenmiÅŸ olacağız.       

        Hisse Bazlı Hareketler Sürecek!
        Yıl sonu bilançolarının baÄŸlandığı bir dönemdeyiz. 12 aylık bilançolar sonrasında sermaye artışı ve temettü beklentileri gündeme gelecek. Yüksek beklentili olan hisselerde öncesinde hareketli bir dönem yaÅŸandığını görüyoruz. Bu durum sürecektir. 

        Kanal 35'de Canlı Yayın KonuÄŸuyum!
        15:15'de kanal 35 Özgür HancıoÄŸlu'nun konuÄŸu olacağım. Ä°zlemek isteyenler kanal ayarlarını ÅŸimdiden yapsınlar:)
        

    Saygılarımla
    Aydın EroÄŸlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 19.01.2015
    09:02

    Yarın TCMB PPK Faiz kararı açıklanacak. Ben düşen petrol fiyatları ve ECB'nin varlık alımı açıklamaları sonrasında PPK'nın faiz indirimi yapmasını bekliyorum. Hatta minimum 50 baz puan ve üstünde bir indirimle indirimlere başlanması gerektiğini düşünüyorum. Hükümet tarafından TCMB yasası... Devamı »

  • 16.01.2015
    09:11

    Petrol varil fiyatının 110 $ olduğu günlerde TCMB'nın faiz indirimi yapması halinde döviz kurlarınında yaşanacak artış nedeniyle cari açığımızı olumsuz etkileyeceğini, enerji faturalarının artması nedeniyle enflasyonist bir baskı yaratacağını ve böyle bir süreçte FED faiz artışı da gelirse, ciddi bi... Devamı »

  • 15.01.2015
    08:57

    ABD borsalarında yaşanan hızlı yön değişimleri BIST dahil piyasaları etkiliyor. Dün de, tam BIST artı duruma geldiğinde gelen ABD verilerindeki kısmi bozulma görüntüsü nedeniyle ABD borsalarında hızlı bir değer kaybı başlayınca BIST de buna uydu. Bu görütüler borsaların gelmiş olduğu bu seviyeler ne... Devamı »

  • 14.01.2015
    08:59

    Neden Pozitif Ayrışıyoruz? Yaz aylarından bu güne brent petrol fiyatlarında yaklaşık % 58 düşüş yaşanmasına rağmen, pompa fiyatlarında yaşanan düşüş ise sadece % 20 civarlarında kalmış durumda. Bu ne demek? Dışarıdan alınan petrol ve türevleri için ödenen fatura düşmesine rağmen, devletin... Devamı »

  • 13.01.2015
    17:00

    Arkadaşlar, Sitenin İşlevi ve Kullanım Özelliklerinde Destek-Direnç Tablosu'nun tanımını görebilirsiniz. Kısaca benim al/sat tablosunda öngörüler arasına koymaya cesaret edemediğim ancak, teknik olarak yukarı yada aşağı yönlü bir hareket yapmasını beklediğim hisseleri bu tabloda paylaştığ... Devamı »