Yoğun Gündemli Bir Hafta Başlıyor!

29.09.2014 08:43
  •  A 

          Türkiye ve dünya piyasalarını çok etkileyecek gelişmelerin olduğu bir haftaya giriyoruz. Türkiye gündeminde, bugün Irak ve Suriye tezkereleri meclise gelecek. Çarşamba günü tezkerelerin oylanması bekleniyor. Salı Ağustos dış ticaret dengesi, haftanın son günü de enflasyon verileri açıklanacak. Ama hepsinden de önemlisi 3 Ekim Cuma günü yapılacak olan Fitch Türkiye not açıklaması olacaktır. Beklenti not indirimi değil ama, görünümün negatife çevrilerek, ciddi ekonomik uyarılar bekleniyor. Umalım da, bayram hepimize zehir olmasın! 

          Avrupa'da da haftanın ilk günlerinde gelecek olan enflasyon, büyüme, işsizlik ve öncü ekonomik göstergelerden sonra, Perşembe günü Draghi ekran karşısına geçecek. Draghi'nin varlık alımları için söyleyecekleri çok önemli olacaktır. 

         Durgunluktan çıkamayan Avrupa'ya rağmen, toparlanma sinyalleri süren ABD ekonomisi nedeniyle, para ABD'ye geri dönmeye başladığı için ABD Dolar'ının dünya genelinde değeri artıyor. Cuma günü gelecek olan ABD istihdam verileri için yine beklentiler yüksek. Beklentiler yönünde gelecek istihdam verisi halinde, Dolar'ın yükselişi ve Euro/Dolar paritesinin değer kaybetmesi sürecektir görüşündeyim. 

         Hal böyle iken, BIST ve paritenin gelişimi için 25 Eylül Perşembe ve 26 Eylül Cuma günü yazdıklarım geçerliliklerini sürdürecektir.

         Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 26.09.2014
    09:23

    Bu sorunun cevabını bir çok kez verdik. Hatta, daha yüksek fiyatlardan vermeyip de BIST'in omuz baş omuz formasyonunun başlayacağı 76.000 seviyesinin aşağı kırıldığını görenler panikleyip daha düşük fiyatlara vereceklerdir diye uyardığım yazılarımı da hatırlıyorum. İşte bu risk nedeniyle sizlere ner... Devamı »

  • 25.09.2014
    09:20

    İki ay öncesinde BIST'in 81.950 civarı seviyeyi geçememesi halinde İkili Tepe denen bir düşüş formasyonu riski oluşacaktı. O tarihte bu tepe direnci geçildi. Bu risk oluşmadı. Sonrasında da, teknik olarak oluşmaya başlayan Omuz Baş Omuz denen düşüş formasyonu konuşulmaya başlandı. Bu formasyonun da ... Devamı »

  • 24.09.2014
    09:03

    BM 69. Genel Kurul Görüşmeleri için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ISİD koalisyonunda askeri alan da dahil, gereken neyse Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi. Aynı şekilde ABD dış işleri bakanı John Kerry de, Türkiye'nin ISİD koalisyonunda ön cephede bulunacağını açıkladı. Anlaşılan... Devamı »

  • 23.09.2014
    09:21

    Uzun süredir ben dahil bir çok kişi tarafından dikkat çekilen tehlikeli bir teknik gösterge var. Omuz Baş Omuz. Bir bakışa göre 76.500, bana göre 76.000 seviyesinin aşağıya kırılması ile başlayacak olan bu riskli formasyonun sınırlarında dolaşıyoruz. Bir- iki gün içinde bu seviyelerden kurtulamazsak... Devamı »

  • 22.09.2014
    09:14

    İşte hafta sonunun en güzel gelişmesi buydu. Musul Konsolosluğu personeli serbest kaldı. Ben olayın nası olduğu detayını ikinci plana bırakıyorum. Esas olan sağ sağlim kurtulmaları, sevenlerine kavuşup, ülkemize dönmüş olmalarıdır. Gelmiş geçmiş olsun. Bunu başaran ve katkısı olan kimse, kutluyorum.... Devamı »