ISİD Koalisyonunda Biz de Varız!

24.09.2014 09:03
  •  A 

          BM 69. Genel Kurul Görüşmeleri için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ISİD koalisyonunda askeri alan da dahil, gereken neyse Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi. Aynı şekilde ABD dış işleri bakanı John Kerry de, Türkiye'nin ISİD koalisyonunda ön cephede bulunacağını açıkladı. Anlaşılan o ki, ellerindeki rehinelerimiz ülkeye geldikten sonra, ISİD'e karşı tutumumuz değişecek. Bu operasyonlar üç günlük işler değil, ISİD'in gücünün iyice kırılması için belirgin bir süre devam edecektir. Hal böyleyken, 3 Ekim tarihindeki Fitch Türkiye not değerlendirmesinden Türkiye'nin notununun indirilmesi gibi bir sonucun çıkmasını beklemiyorum! Peki kredi notları siyasi etkilerle yönlendirilebilir mi? Ben bu cevaba ''hayır'' diyemem!

         Dış Borsalar Düşüyor!
         Düşük gelen Avrupa verileri nedeniyle, özellikle Avrupa borsalarında sert realizasyonlar gözüküyor. Ama unutmayalım ki, o borsalarda bir süredir biz düşerken bizim tersimize ciddi yükselişler yaşanmıştı. Bu dönemde o borsalardan negatif ayrıştığımız için, şimdi onlar düşerken onlara ille de uyar mıyız bilemiyorum! Ama sonuçta eğer dışarıdaki düşüşlere uyarsak ve 76.000 desteği aşağıya kırılırsa, 23/09 tarihli 23:02'deki soruya verdiğim cevapta da hatırlattığım görüşümü kırmızı yazılı olarak görebilirsiniz.(Bu şekildeki referansları, sitedeki soru cevapların da önemli içerikler taşıması nedeniyle okuma alışkanlığı edinmeniz için yapıyorum. Bu sayede aklınızdaki benzer soruların tekrarlanmasının da önüne geçmiş oluruz!)

         AB piyasalarında kötü gelen verilerin, Avrupa Merkez Bankası'nın Ekim başında önemli tutarda varlık alımı operasyonunu başlatmak zorunda kalmasına neden olacağı görüşündeyim. ECB'nin başlatacağı önemli tutarlardaki ve uzunca bir süreyi bulacak varlık alımı operasyonları gelişmekte olan ülkelere yeni bir can suyu olur.                
           
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 23.09.2014
    09:21

    Uzun süredir ben dahil bir çok kişi tarafından dikkat çekilen tehlikeli bir teknik gösterge var. Omuz Baş Omuz. Bir bakışa göre 76.500, bana göre 76.000 seviyesinin aşağıya kırılması ile başlayacak olan bu riskli formasyonun sınırlarında dolaşıyoruz. Bir- iki gün içinde bu seviyelerden kurtulamazsak... Devamı »

  • 22.09.2014
    09:14

    İşte hafta sonunun en güzel gelişmesi buydu. Musul Konsolosluğu personeli serbest kaldı. Ben olayın nası olduğu detayını ikinci plana bırakıyorum. Esas olan sağ sağlim kurtulmaları, sevenlerine kavuşup, ülkemize dönmüş olmalarıdır. Gelmiş geçmiş olsun. Bunu başaran ve katkısı olan kimse, kutluyorum.... Devamı »

  • 19.09.2014
    08:58

    Cevap çok kısa; Yatırımcı güvenini sarstığımız için! Bunun nedenini dışarıda, ya da FED faiz artışı riskinde aramayalım. Direk kendimizde arayalım! FED'in faiz artışını başlatması beklenen süre, öne çekilmedi. Muhtemelen 2015 ortaları civarında başlayacak. Bu nedenle faiz kon... Devamı »

  • 18.09.2014
    00:24

    Evet beklediğim gibi oldu. FED tahvil alımında 10 Milyar Dolar'lık bir indirim daha yaptı. Ekim ayında da 15 Milyar Dolar'lık son bir alım daha yaparak, varlık alımı programını sonlandıracağını ilan etti. Ancak, faizler için bu kadar net ifade kullanılmadı. Bunun yerine kayda değer bir süre daha fai... Devamı »

  • 17.09.2014
    08:45

    Birkaç gündür FED ve olası kararları ile ilgili tahminlerimizi paylaşıyoruz. Dün başlayan toplantıda bugün akşam 21:30'da FED başkanı Yellen konuşacak. Ben konuşmasının içeriğinin faiz artışı korkularını öne çekmeyeceği düşüncemi önceki beklenti yazılarımda sizlerle paylaşmıştım. Aynı fikirdeyim. Bu... Devamı »