Şimdi Yellen Konuşacak!

17.09.2014 08:45
  •  A 

        Birkaç gündür FED ve olası kararları ile ilgili tahminlerimizi paylaşıyoruz. Dün başlayan toplantıda bugün akşam 21:30'da FED başkanı Yellen konuşacak. Ben konuşmasının içeriğinin faiz artışı korkularını öne çekmeyeceği düşüncemi önceki beklenti yazılarımda sizlerle paylaşmıştım. Aynı fikirdeyim. Bu nedenle borsalarda yükselişin yeniden başlamasını bekliyorum.

       Yarından itibaren ise, yeniden ECB'nin Ekim başında tahvil alımı kararını takip etmeye, yorumlar yapmaya başlayacağız. Piyasaların gündemi, ECB ne kadalık bir alım takvimi açıklayacak sorusunun cevabı olacaktır diye düşünüyorum.

       Dün Bakan Babacan'ın, BIST'i düşüren, Dolar'ı yükselten manipülatif amaçlı tweetler için,''kaynağı belirsiz bu tip asılsız haberleri dikkate almayın'' açıklamasından sonra BIST'in rahatlayacağını yazmıştım. Bu görüşüm sürüyor. BIST'in yükselişe geçmesini, Dolar kurunun da yeniden 2,188 -  2,1798 seviyelerine doğru gevşemesini bekliyorum.
 
        Maalesef piyasalar bir tweet ile bile manipüle edilebiliyor. Anlayacağınız hepimizin işi çok zor. Bu ortamda sağlıklı yatırım kararları almaya çalışıyoruz. Neyse, şimdilik felsefeyi uzatmayalım. Bizim için önemli olan BIST ve Dolar hakkındaki görüşlerimin doğru çıkması olmalıdır. Bu görüşüm gerçekleşirse, bir haftadır bozulan morallerin yerine gelmesini ve bir çok hissede hızlı ve bağımsız yükseliş tepkileri yaşanmasını bekliyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 16.09.2014
    09:08

    Bu hafta gözler özellikle FED'in bugün başlayacak olan iki günlük toplantısınından çıkacak olası kararlarında olacak. Dün de dediğim gibi, tahvil alımını 10 Milyar Dolar daha azaltmalarını bekliyorum. Ama tahvil alımını tam sıfırlamadan ve bir süre de o şekilde piyasaları izlemeden faiz artışı sürec... Devamı »

  • 15.09.2014
    01:49

    Yağmurlarla geçirdiğimiz bir Haziran, sıcak Temmuz ve Ağustos derken yaz bitti. Yarın yeni bir eğitim öğretim yılı daha başlıyor. Yeni döneme geçen hafta başlamış küçük yavrularımıza, yarın başlayacak olan iki kızım dahil, tüm öğrencilerimize ve tüm öğretmenlerimize başarılı bir yıl dilerim. ... Devamı »

  • 12.09.2014
    11:28

    Bir süredir teknik analiz olarak Omuz Baş Omuz denen bir düşüş formasyonunun uyarılarının arttığını görüyoruz. Yaklaşık bir ay öncesinden beri BIST'in direnç seviyelerine yaklaşıp, düzeltmeye geçmesi riski halinde ben de bu formasyonun konuşulmaya başlanacağı uyarılarını yapmıştım. Ancak teknik form... Devamı »

  • 12.09.2014
    09:29

    Bence Bu Düşüşün Nedeni FED Değildi! FED'in iki bölgesel başkanı faiz ile ilgili laf etti diye mi bir anda düştük? Bence hiç ilgisi yok. Aynı durumu zaten uzun bir süredir yaşamıyor muyuz? Yani Yellen, uzunca bir süre faiz ile ilgili değişiklik yok dediğinin bir kaç gün sonrasında bölgese... Devamı »

  • 11.09.2014
    09:24

    Sanayi büyümesinden sonra, büyüme rakamlarının da sorunsuz gelmesini beklerken öyle olmadı ve büyüme 2.çeyrekte Yıllık % 2.1 gelerek beklentilerin altında kalmış oldu. Şahsen Temmuz ayının sanayi üretimi rakamlarına bakınca, beklenti altında kalmış olan büyüme rakamlarının devam eden çeyrekte kısmen... Devamı »