Hareketli Bir Haftaya Giriyoruz!

25.08.2014 08:48
  •  A 

      Ak Parti olağanüstü kongresi, TCMB faiz kararı, cari açık verisi gibi önemli gelişmelerin yansımalarını göreceğiz. Dış borsaların haftaya kısmi yükselişlerle başlaması bekleniyor. Cuma beklenti yazımın içeriği şimdilik geçerli. Hisse bazlı yükselişlerin olacağı bir piyasadayız. Sadece BIST olarak değil, tekniklerini uygun gördüğümüz bağımsız hisse hareketlerini de takip etmeliyiz. 

       Jackson Hole toplantısından çok özel bir şey çıkmadı. Yellen ve Draghi bilinen davranışlarını sergilediler. Draghi gerekeni yapacağız diyerek tahvil alımına zemin hazırlıyor izlenimi verdi. Yellen de, ABD'de ekonomide önemli bir yavaşlama olduğunu düşünmediğini ifade ediyor. Kısacası FED tahvil alımını sıfırlayacak, faizleri artırmayı başlatacak spekülasyonları aynı şekilde sürecek. Parite Dolar lehine gelişecek görüşündeyim.

       BIST için yeni kabinenin isimleri belli olunca fiyatlaması yapılacaktır. Ama geçen hafta yaşanan toparlanmada Ali Babacan'ın kabinede ve ekonominin başında kalacağı söylentisinin etkisi vardı. Aksi gelişmelerin yansımalarını negatif, söylentinin doğruluğu yönündeki gelişmelerin yansımalarını da pozitif yaşarız diye düşünüyorum. Yukarıda dikkat çektiğim gibi, olası teknik seviyeleri Cuma beklenti yazımda ve Destek-Direnç tablosunda bulabilirsiniz.  

       Hepinize iyi bir hafta dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 22.08.2014
    08:55

    Şimdilik Ak Parti'nin açıklanmış adayı olarak gözükse de, kesin diyebileceğimiz 26'ncı başbakanımızın Ahmet Davutoğlu olacağı anlaşılmış durumda. Hayırlı olsun. En kısa sürede yeni kabine belli olunca, bu konudaki tüm belirsizlik bitmiş olacak. Benim gibi kamu yönetimi mezunu olan sayı... Devamı »

  • 21.08.2014
    09:18

    FED Tutanakları Açıklandı! FED'in Temmuz ayı toplantısının tutanakları dün açıklandı. FED başkanı J.Yellen'in enflasyonun hedefine hızlı ulaşması ve işsizlik rakamlarının istenilen şekilde düşmesi halinde faiz artışının gündeme gelebileceğini anlattığı Temmuz ayındaki kongre sunumu sonr... Devamı »

  • 20.08.2014
    09:04

    Ali Babacan'ın bir tv kanalında Asyab için sarf ettiği sözler sonrasında, Yiğit Bulut'un yalanlaması ve hemen akabinde Asyab'ın sırasının kapatılarak, bir takım olumsuz süreçlerin başlatılması sonrasında, acaba Babacan görevde kalamayacak mı spekülasyonu nedeniyle negatif bir borsa ayrışması yaşadığ... Devamı »

  • 19.08.2014
    08:55

    Nasdaq son on dört yılın rekorunu kırmış durumda. DOW, SP500, DAX ve bir çok gelişmekte olan ülke borsalarında önemli dönüşler ve ciddi yükselişler var. Bu borsalarda da geçtiğimiz haftanın başına kadar bir düzeltme yaşamıştık. Ama merkez bankalarının piyasayı desteklemeyi sürdüreceği beklentileri, ... Devamı »

  • 18.08.2014
    09:00

    27 Ağustos AKP olağan üstü kongresi öncesinde özellikle ekonomi kadrolarında değişiklik olmayacağı yönünde bir mesaj görülmezse, negatif ayrışmamız devam edecek diye düşünüyorum! Çünkü resmi açıklamalar 27 Ağustos sonrasında netleşecek olsa da, internete düşen haberlere göre ekonomi kadrolarında, ha... Devamı »