Yeni Başbakan Adayımız Davutoğlu!

22.08.2014 08:55
  •  A 

          Şimdilik Ak Parti'nin açıklanmış adayı olarak gözükse de, kesin diyebileceğimiz 26'ncı başbakanımızın Ahmet Davutoğlu olacağı anlaşılmış durumda. Hayırlı olsun. En kısa sürede yeni kabine belli olunca, bu konudaki tüm belirsizlik bitmiş olacak. 

          Benim gibi kamu yönetimi mezunu olan sayın Davutoğlu eğitim detayları ve kariyerine bakınca oldukça başaralı biri. Sanırım ben öğrenci iken bizim üniversitede asistanlık yapıyordu diye hatırlıyorum. Dört yıl öncesine kadar bana da kim olsun diye sorulsa, sıfır sorun politikasını çok başarılı yönetmiş olan Davutoğlu ilk isimlerden birisi olurdu. Ama şu an için komşularımızla ilişkilerimize bakıncabir şey diyemiyorum. Dediğim gibi, umarım başta ülkemiz ve kendisi için hayırlı olur. 

          Janet Yellen Konuşacak!
          FED başkanı Yellen bu akşam 17:00'de Jackson Hole'de konuşacak. Piyasalar Yellen'in faiz konusunda söyleyeceklerine odaklanmış durumdalar. Aynı zamanda M.Draghi de konuşacak. İkisininden de gelecek mesajlar piyasaları etkileyebilir. Dinleyip öğreneceğiz. 

          BIST Ne Olur?
          FED faiz süreci riski ve yeni ekonomi kabinemizin belirsizlikleri nedeniyle kısa vadeli olarak endeksin 80.500 civarını şimdilik geçmeyeceğini düşünüyorum. Ancak teknik olarak ise, BIST küçük bir flama görüntüsüne sahip. Bu görüntüye göre, teknik olarak 78.300 altında 76.500, 79.300 üzerinde (hadi ona 79.525 diyelim) 81.200-81.325 civarı seviyeler kısa vadeli endeks hedefleri olabilir. Kişisel görüşlerden ziyade teknikleri daha önemli buluyorum.

          Ancak önümüzdeki dönem bazı hisselerin BIST'ten daha iyi ve bağımsız performans göstermelerini bekliyorum. Son bilançoları sonrasında bazı kriterlere göre beğendiğim hisselerin kısa bir listesini yakın zaman içinde sizlerle paylaşacağım.

          Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 21.08.2014
    09:18

    FED Tutanakları Açıklandı! FED'in Temmuz ayı toplantısının tutanakları dün açıklandı. FED başkanı J.Yellen'in enflasyonun hedefine hızlı ulaşması ve işsizlik rakamlarının istenilen şekilde düşmesi halinde faiz artışının gündeme gelebileceğini anlattığı Temmuz ayındaki kongre sunumu sonr... Devamı »

  • 20.08.2014
    09:04

    Ali Babacan'ın bir tv kanalında Asyab için sarf ettiği sözler sonrasında, Yiğit Bulut'un yalanlaması ve hemen akabinde Asyab'ın sırasının kapatılarak, bir takım olumsuz süreçlerin başlatılması sonrasında, acaba Babacan görevde kalamayacak mı spekülasyonu nedeniyle negatif bir borsa ayrışması yaşadığ... Devamı »

  • 19.08.2014
    08:55

    Nasdaq son on dört yılın rekorunu kırmış durumda. DOW, SP500, DAX ve bir çok gelişmekte olan ülke borsalarında önemli dönüşler ve ciddi yükselişler var. Bu borsalarda da geçtiğimiz haftanın başına kadar bir düzeltme yaşamıştık. Ama merkez bankalarının piyasayı desteklemeyi sürdüreceği beklentileri, ... Devamı »

  • 18.08.2014
    09:00

    27 Ağustos AKP olağan üstü kongresi öncesinde özellikle ekonomi kadrolarında değişiklik olmayacağı yönünde bir mesaj görülmezse, negatif ayrışmamız devam edecek diye düşünüyorum! Çünkü resmi açıklamalar 27 Ağustos sonrasında netleşecek olsa da, internete düşen haberlere göre ekonomi kadrolarında, ha... Devamı »

  • 15.08.2014
    08:26

    Günaydın Arkadaşlar, Saat 06:45'te uyandım. Kızım Buse erken kalkıp denize girmek için saatini o vakte kurmuş. Ben kalkmış oldum. Eşim de kalkınca birlikte güzel bir Türk kahvesi içtik. Sabah denizini açtık. Sabah ve gece denize girmeyi çok severim. Gerçekten çok keyifli oluyor. Denememi... Devamı »