Ramazan Bayramınızı Kutlarım!

25.07.2014 08:51
  •  A 

         Pazar günü son iftar açılacak ve bir ramazanı daha bitirmiş olacağız. Şimdiden tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramını, tüm vatandaşlarımızın da bayram tatilini kutlarım. Bayramda tatile gidecekler, lütfen hiç bir şey kaçmıyor. Gidecek olduğunuz yer orada duruyor. Sizleri sevenlerin olduğunu, eşinizi, çocuklarınızı ve bekleyenlerinizi unutmayın. Hem kendinizi, hem de çevrenizdekilerin yaşamını riske atacak şekilde araç kullanımından uzak durun lütfen. En hızlı araç kullananlarımız varacağı yere mesafeye göre en fazla bir saat erken varabilir. Bu bir saat için kendinizi ve çevrenizdekileri riske atmaya değer mi diye düşünün. Bence kesinlikle değmez.

         Bayram sabahlarının bizim evdeki  klasik ritüeli  bellidir. Büyüklerimizden gördüğümüz şekilde devam ediyoruz. Bayram namazından geldiğimde artık evde kim varsa, büyük küçük trafından karşılanırım. Bizim kızlar ve varsa diğer küçükler tarafından eller öpülür ve bayram harçlıkları kapılır. Benim çocukken en sevdiğim an buydu. Bakıyorum kızlarım için de aynı durum sürüyor:). Sonrasında mevcut ev halkı ve varsa misafirlerle birlikte güzelll bir bayram kahvaltısı yapılır. İşte benim özlediğim kısım da burası. Bir aydır en özlediğim şeylerden birisi sıcacık bir gevrek, sıcak poğaça ve miss gibi kokan, üzeri maydanoz ve beyaz yağlı peynir parçacıkları ile bezenmiş domates tabağı. Allah kimseyi açlıkla sınamasın. Hepinize sağlık ve esenlikler dilerim. 

          Peki Ya Bayram Sonrası? 
       
  Herşeyin bittiği gibi, bayram da bitecek ve BIST'e döneceğiz. Peki bayram sonrası BIST ne olur? Bayram süresindeki riskler nedeniyle bugün satış yapıp, bayram esnasında oluşabilecek risklerden kaçınmak mı gerekir? Benim gördüğüm, en azından cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar BIST'e olan ilgi ve talep sürecek. İki gündür gelen banka karları da beklentilerin üstünde gelmeyi sürdürüyor. Dün konuşan MB başkanının sözlerinden çıkarttıklarıma göre, kısmen de olsa faiz indirimleri sürecek. O zaman bankalara olan ilgi de en azından bir süre daha devam edecek demektir.

          Benim BIST için Mayıs başından beri beklentimin 31 Mayıs 2013 gap boşluğunun kapanması olduğunu biliyorsunuz. Bu düşüncemi koruyorum. Endeksin ilk teknik hedefi 84.400 ve sonraki de meşhur gap boşluğu olan 85.990 seviyesidir. Bu seviyelerin görülmesini bekliyorum. Ama 85.990 seviyesi civarında artık düzeltmelerin başlama riskinin çok yüksek olacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle bu seviyeleri göreceğimiz günlerde realize yapıp, bir süre akıbeti izlemek doğru olabilir. Düzeltmesiz yükselişler sağlıksızdır. Bu nedenle gap boşluğunun kapanacağı seviyeler civarında bir düzeltme yaşarsak, bu sağlıklı bir piyasa hareketi olur.

          Sözlerimden bayram riskini çok önemsemediğimi ve mevcut pozisyonların bayram sonrasına taşınması fikrinde olduğumu anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Bugün ise, dış piyasalarda kısmi realizeler yaşanabilir. BIST de benzer bir gün yaşayabilir. Ama ben gap boşluğunun kapandığını göreceğimiz bayram sonrası beklentilerimi koruyorum. Karışık bir gün yaşanabilir. Realizelerin geleceği hisseleri de, hızlanarak alınan hisseleri de görebiliriz. 

          Tekrar hepinize huzlurlu ve dinlendirici bir tatil diler, sizin ve ailenizin Ramazan Bayramınızı kutlarım.    
 
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 24.07.2014
    08:50

    Bayram tatilini sayarsak, önümüzdeki hafta ilk üç gün tatil olacak. Bu nedenle beş günlük bayram belirsizliğinden çekinenler için Çarşamba günü yani dün, son satış günü idi. Bu nedenle dün bayram belirsizliğinden çekinenlerin satışları gelmiş olabilir. Bugün ise bu risk bitmiş durumda. Bu nedenle gü... Devamı »

  • 23.07.2014
    09:10

    Endeks için yorumlarımı çok net olarak son bir haftalık yazılarımdan biliyorsunuz. Bu nedenle çok kısa bir beklenti yazacağım. BIST'i teknik kriterlerine göre takip edeceğiz. Bu seviyeleri zaten beklenti yazılarımdan ve Destek-Direnç Tablosundaki teknik seviyelerden biliyorsunuz. BIST bulun... Devamı »

  • 22.07.2014
    08:52

    BIST 82.000 üzerinde kaldığı takdirde, 84.400 ve sonrasında 31 Mayıs 2014 gap boşluğu olan 85.990 civarı seviyelerin görülmesini bekleyelim. Bekleyelim ama, bunu yaparken de, bulunduğumuz teknik zeviyelerin aşırı alım seviyeleri olduğunu unutmayalım. Teknik olarak stochasticler gibi bir çok görüntü ... Devamı »

  • 18.07.2014
    08:52

    İki gün evvel hem BIST, hem de gelişmiş dünya borsalarında teknikler önemli dirençlere geldiğimizin sinyallerini verdiği için, % 50 nakit kalmanın risklerden korunmak için önemli olacağı uyarısı yapmışken, bir anda kriz yumağının içine girdik.! Kısaca gelişmelere değinelim. * TCMB PPK polit... Devamı »

  • 17.07.2014
    08:59

    Güncel konuları öncesinden işlediğimiz için bugün beklenti yazım olmayacaktır. Dünkü beklenti yazımın içeriği bugün için de geçerlidir. 14:00'de açıklanacak TCMB PPK faiz kararı BIST için en önemli yakın belirleyicilerden birisi olacaktır. Tekniklere bakarak kararlarımızı almaya devam edeceğiz. ... Devamı »