Beklenti Yazım Olmayacaktır!

17.07.2014 08:59
  •  A 

        Güncel konuları öncesinden işlediğimiz için bugün beklenti yazım olmayacaktır. Dünkü beklenti yazımın içeriği bugün için de geçerlidir. 14:00'de açıklanacak TCMB PPK faiz kararı BIST için en önemli yakın belirleyicilerden birisi olacaktır. Tekniklere bakarak kararlarımızı almaya devam edeceğiz.

        Bu sabah cnbc-e Berfu Güven'in programındaki faiz konusuna twetter hesabımdan mesajlar atarak fikir beyan ediyorum. Aşağıdaki twetter hsabımdan görüşlerimi görebilirsiniz. Gün içinde, faizler konusundaki kısır tartışmalara farklı bir boyut getirecek olacağım strateji yazımı tamamlayıp, paylaşmayı düşünüyorum.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 16.07.2014
    08:31

    Yellen Aynı Şeyleri Söyledi. Dün sunum yapan FED başkanı Yellen, düşük faizlere uzun süre devam mesajını yeniledi. Bilinenin tekrarı sahnelenmeye devam ediyor. Yellen'den sonra da, bir başka FED başkanı Yellen'in sunumu soğumadan, Faiz artışı öne çekilmelidir uyarılarını yaptı. Anlaşılan o k... Devamı »

  • 15.07.2014
    09:23

    Sanırım hepiniz BIST'in algı değişimlerini ilgiyle izliyorsunuzdur! Aynı şartlar duruma göre bir pozitif algıya, bir negatif algıya temel oluşturuyor. Artık bunları çok kere yazıp-çizdiğimiz ve konuştuğumuz için, tekrarlamak istemiyorum. Ben hemen kısaca tekniklerden bahsedeyim. BIST yine... Devamı »

  • 14.07.2014
    08:35

    Bu haftanın piyasalar için iki önemli konusu bunlar. ABD'de bilançolar haftası bugün Citi grup ile başlayacak. Yarın teknoloji ve banka ağırlıklı sürecek. Beklentiler bilançoların iyi gelmesi yönünde. Peki bu iyi mi acaba? Çünkü bilançolar iyi gelirse, ABD için veriler iyileşme yönünde dev... Devamı »

  • 11.07.2014
    08:41

    Biliyorsunuz BIST için 80.000 - 80.500 civarındaki dirençlerin güçlü olduğu konusunda bir süredir uyarı yapıyorum. BIST yine bu seviyelere yaklaşıp geçemeyince, bu sefer de, Portekiz bankasının yarattığı kriz ile piyasalar realize yaşadı. Bahane bir şekilde çıkacaktı. Çünkü özellikle DOW ve Avrupa b... Devamı »

  • 08.07.2014
    08:58

    Dün açıklamada bulunan BDDK'ya göre, bankaların kredi büyüme hızı Mayıs'ta hala % 20'nin üzerinde seyretmesine rağmen, karları geçen yıla göre % 11,5 düşmüş durumda. Ancak kar toplamında % 11,5 düşüş görülüyor olsa da, beklenenden çok daha az kar düşüşü yaşanmış olması nedeniyle banka hisselerine ci... Devamı »