Gerçekler Belirleyici Olacaktır!

27.02.2014 09:12
  •  A 

      Ortaya atılan iddialar gerçek değilse, bu ya da altına düşecek fiyatlar yeniden yukarı çıkacaktır. Ancak iddialar gerçek ve devamı gelerek iktidarın düşmesine neden olursa, bu fiyatlar ucuz da olsa, göreceli olarak ortaya çıkacak gelişmelerin riskleri nedeniyle daha düşebilir.

       Olası riskler üzerine bir çok kez yazdığım için, yaşayıp göreceğiz diyorum. İddiaların gerçek olduğunu ve iktidarın düşeceğini düşünenler borsadan uzaklaşmayı düşünebilirler. Bu yaşananları gerçek olmayan senaryolar diye düşünenler ise, hisseleri ile geri çekilip süreci beklemeyi tercih edebilirler. Çünkü bunlar gerçek değilse, bir yerde son bulacak ve ortam toparlanacaktır.

      Böyle ortamlarda borsadan çıkmak, ya da durmak kararını ancak sizler verebilirsiniz. Kimse yaşananların doğruluğu hakkında bir şey diyemeyeceği için, bu kararları veremez. Ancak minimum % 50 nakit pozisyonunda olma düşüncemi en az seçim sonuna kadar sürdüreceğim.

      Güne yeni ses kayıtları ve dövizin yukarı baskısı nedeniyle satışlarla başlayabiliriz. Devamını gelişmelere göre göreceğiz. 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 26.02.2014
    09:03

    Kapanır mı, ya da kısa sürede kapanır mı bilemiyorum ama, dün çıkan ses kayıtları nedeniyle BIST gap oluşturarak güne başladı. Pazartesi 64.185 kapanmış iken, Salı günü en yüksek 62.639 seviyesi görülebildi. Dolayısı ile teknik olarak önümüzdeki seans ya da günlerde kapatmasını bekleyeceğimiz gap bo... Devamı »

  • 25.02.2014
    09:06

    Evet 30 Mart bir an önce gelsin de, seçim sandıkları kurulsun, kim oy kaybetmiş, kim kazanmış, İktidar oylarını korumuş mu, artırmış mı, yoksa düşürmüş mü ortaya çıksın. Çıksın ki, biz de bilelim erken seçim mi olacak, iktidar mı düşecek, yoksa iktidarın oylarını koruduğu hatta arttırdığı görülecek ... Devamı »

  • 24.02.2014
    08:58

    Geçen hafta paylaştığım düşüncemi koruyorum. Yıl sonu bilanço dönemi, temettü ve sermaye artış beklentileri ya da açıklamaları nedeniyle tümden BIST değil de, hisse bazlı hareketleri takip etmenin daha doğru olacağı bir dönem içinde olduğumuz görüşündeyim. Ancak Mart seçimleri nedeniyle de, krediden... Devamı »

  • 23.02.2014
    19:48

    Bugün İzmir'de çok güzel bir hava vardı. Biz de küçük kızım Ece ile kır gezisi yapalım dedik. Köpeğimiz Lucky'i de yanımıza aldık. Dolaştığımız güzergah içinde bir ağaca Ece'nin sallandığı salıncak kurulmuş. Altına da ''Sallanmadan geçmeyin, ama döndüğümüz zaman bıraktığımız gibi bulalım lütfen!'' d... Devamı »

  • 21.02.2014
    08:56

    12 Aylık bilanço dönemi bir çok hissenin bağımsız fiyat hareketlerine sahne olabileceği dönemdir. Dokuz aylık bilançolarda gizlenmiş rakamlar, bağımsız denetici kontrolüne giren yıl sonu bilançolarında karşınıza ciddi kâr açıklamaları olarak gelebilirler. Aynı zamanda bilançoların sonrasında, genel ... Devamı »