Hisse Bazlı Takibe Devam!

24.02.2014 08:58
  •  A 

     Geçen hafta paylaştığım düşüncemi koruyorum. Yıl sonu bilanço dönemi, temettü ve sermaye artış beklentileri ya da açıklamaları nedeniyle tümden BIST değil de, hisse bazlı hareketleri takip etmenin daha doğru olacağı bir dönem içinde olduğumuz görüşündeyim. Ancak Mart seçimleri nedeniyle de, krediden uzak kalmanın çok önemli bir risk kontrolü olduğunu düşünüyorum. 

      Ben dün paylaştığım fotoğraflarımdan da göreceğiniz gibi, çok güzel bir hafta sonu yaşadım. Bu haftanın da iyi olması temennileri ile hepinize kazançlı bir hafta dilerim.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 23.02.2014
    19:48

    Bugün İzmir'de çok güzel bir hava vardı. Biz de küçük kızım Ece ile kır gezisi yapalım dedik. Köpeğimiz Lucky'i de yanımıza aldık. Dolaştığımız güzergah içinde bir ağaca Ece'nin sallandığı salıncak kurulmuş. Altına da ''Sallanmadan geçmeyin, ama döndüğümüz zaman bıraktığımız gibi bulalım lütfen!'' d... Devamı »

  • 21.02.2014
    08:56

    12 Aylık bilanço dönemi bir çok hissenin bağımsız fiyat hareketlerine sahne olabileceği dönemdir. Dokuz aylık bilançolarda gizlenmiş rakamlar, bağımsız denetici kontrolüne giren yıl sonu bilançolarında karşınıza ciddi kâr açıklamaları olarak gelebilirler. Aynı zamanda bilançoların sonrasında, genel ... Devamı »

  • 20.02.2014
    09:13

    Eskiden dünya hepimiz için çok büyüktü. Bir ülkeden diğerine gitmek, iki ülke arasındaki mesafeye göre çok meşakatli olabilir ve gözümüzde çok büyütülürdü. Diğer ülkelerde yaşananlardan ve gelişmelerden bazen haftalar sonra heberimiz olurdu. Peki günümüzde dünyada ülkeler arasındaki mesafeler mi kıs... Devamı »

  • 19.02.2014
    09:04

    BIST için dirençler yine çalıştı. Maalesef Destek-Direnç Tablomuzdan da takip edebileceğiniz yakın dirençleri geçemeyen BIST'te realizeler yaşandı. Moody's gibi ratingçilerin yükselen faizler nedeniyle büyümenin yavaşlayacağı, kobi ve konut kredilerinde takibe düşen kredilerin artacağı uyarıları da ... Devamı »

  • 18.02.2014
    08:52

    Özellikle 6 ve 12 aylık bağımsız deneticiden geçmiş bilançolarda vergi dairesine bildirilen rakamlarla SPK'ya uygun olarak sonradan açıklanan rakamlar arasında çok ciddi farklar oluşabiliyor. Vergi dairesine bildirilen ilk kar ya da zarar, SPK'ya uygun olarak açıklanan sonraki tablolarda ciddi oranl... Devamı »