Dirençler Yine Kırılamadı!

19.02.2014 09:04
  •  A 

    BIST için dirençler yine çalıştı. Maalesef Destek-Direnç Tablomuzdan da takip edebileceğiniz yakın dirençleri geçemeyen BIST'te realizeler yaşandı. Moody's gibi ratingçilerin yükselen faizler nedeniyle büyümenin yavaşlayacağı, kobi ve konut kredilerinde takibe düşen kredilerin artacağı uyarıları da bu realizelerde etkili oldu. Ağırlıklı olarak bankalarda daha fazla görülen realizeler seansın devamında genele yayıldı ve 64.200 civarındaki bollinger desteğine kadar düşmüş olduk. 

     Sebep için Moody's, ya da başka bir gelişmeyi gösterebiliriz. Ama işin esası devamlı dikkat çektiğim 30 Mart yerel seçim riskleridir diye düşünüyorum. Bu nedenle seçimler bitmeden BIST için beklenti yazılarımla da belirttiğim yakın dirençlerin geçilmesi biraz zor olacak gibi duruyor. Bu süre içerisinde ikili dip gördüğümüz seviyeler ile yakın dirençler arasında gidip-geleceğiz görüşündeyim. Bazen biraz daha yukarıdan düşüşe tepki vereceğiz, bazen de biraz daha aşağıdan yükselişe tepki vereceğiz. Asıl yön yerel seçimlerin sonucuna göre belli olacaktır. 

     Ancak, vergi dairesine sunulan bilançoların bazıları oldukça yüksek karları içeriyor. Bu bilançoların sonradan SPK'ya uygun olarak açıklanacak  son ve esas olan halinde de yüksek karlar yer alırsa, BIST için yaşadığımız bu görüntüye rağmen hisse bazlı yükselişler görülebilir.
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 18.02.2014
    08:52

    Özellikle 6 ve 12 aylık bağımsız deneticiden geçmiş bilançolarda vergi dairesine bildirilen rakamlarla SPK'ya uygun olarak sonradan açıklanan rakamlar arasında çok ciddi farklar oluşabiliyor. Vergi dairesine bildirilen ilk kar ya da zarar, SPK'ya uygun olarak açıklanan sonraki tablolarda ciddi oranl... Devamı »

  • 13.02.2014
    08:51

    BIST dün son beklenti yazılarımda da belirttiğim ilk teknik yakın direnci olan 65.000 seviyesine takılmış oldu. Dış borsalarda da bir realize beklentisi var. Muhtemelen bugün gelişmiş ülke borsalarında güne aşağı yönlü düzeltmelerle başlarız diye düşünüyorum. Bu düzeltmelerin etkisinin BIST'de de ya... Devamı »

  • 12.02.2014
    08:43

    Dikkat ederseniz son bir kaç günün dünya finans piyasalarındaki gündem sorularından birisi bu? Sadece bizde değil, tüm dünya genelinde nasıl da algı yönetimi yapılıyor görüyorsunuz değil mi? Bir kaç gün öncesine kadar dış finans çevreleri de dahil, Türkiye'nin beklentileri aşağı çekilirken, bir anda... Devamı »

  • 10.02.2014
    08:41

    S&P Görünümü Eskiye Çevirdi. S&P Türkiye'nin görünümünü negatife çevirdi. Zaten S&P'nin bize karşı notlarında cimri olduğunu biliyoruz. Yatırım yapılabilir ülke notu vermeyen tek ratingçi olduğunu unutmayalım. Bu karar BIST için çok sorun yaratır mı? Bence şimdilik hayır. Nihayetinde bu karar ... Devamı »

  • 07.02.2014
    09:06

    ECB Faizde Ne Yaptı? Dün ECB faiz konusunu pas geçti. Ama Draghi Uzun bir süre daha düşük faizler sürecek diyerek, faizlerin düşük kalacağı sinyalini verdi. Ayrıca gerektiğinde harekete geçeriz diyerek, piyasaları yakından takip ettikleri ve her türlü desteği vermeye devam edecekleri güvenini ... Devamı »