İlk Teknik Dirence Takıldık!

13.02.2014 08:51
  •  A 

      BIST dün son beklenti yazılarımda da belirttiğim ilk teknik yakın direnci olan 65.000 seviyesine takılmış oldu. Dış borsalarda da bir realize beklentisi var. Muhtemelen bugün gelişmiş ülke borsalarında güne aşağı yönlü düzeltmelerle başlarız diye düşünüyorum. Bu düzeltmelerin etkisinin BIST'de de yaşanmasını bekliyoum ki, düne ait beklenti yazımın sonunda bu uyarıyı yapmıştım. Ancak yine de yıl sonu bilançoları nedeniyle hisse bazlı yükselişler yine de olacaktır.

      Bu şekilde ayrışma yapabilecek teknikleri gördüğüm zaman, özellikle Destek-Direnç Tablosu'nda sizlerle paylaşıyorum. Üye bilgileri içinde yer alan HUP (Hızlı Uyarı Penceresi)'ni açık tutarsanız, Destek-Direnç Tablosu dahil, her hangibir yeni veri girişi yaparsam, görsel ve sesli uyarı alırsınız. Böylece yeni verileri işlerinizi yaparken de kolayca takip edebilirsiniz.

     Aralık Ödemeler Dengesi Belli Olacak
     Aralık 2013 için cari açık verilerini göreceğiz. Benim için asıl sinyal olacak cari açık verisi Ocak 2014'e ait olan olacaktır. Bugün gelecek cari açık verisini çok önemsemiyorum. 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 12.02.2014
    08:43

    Dikkat ederseniz son bir kaç günün dünya finans piyasalarındaki gündem sorularından birisi bu? Sadece bizde değil, tüm dünya genelinde nasıl da algı yönetimi yapılıyor görüyorsunuz değil mi? Bir kaç gün öncesine kadar dış finans çevreleri de dahil, Türkiye'nin beklentileri aşağı çekilirken, bir anda... Devamı »

  • 10.02.2014
    08:41

    S&P Görünümü Eskiye Çevirdi. S&P Türkiye'nin görünümünü negatife çevirdi. Zaten S&P'nin bize karşı notlarında cimri olduğunu biliyoruz. Yatırım yapılabilir ülke notu vermeyen tek ratingçi olduğunu unutmayalım. Bu karar BIST için çok sorun yaratır mı? Bence şimdilik hayır. Nihayetinde bu karar ... Devamı »

  • 07.02.2014
    09:06

    ECB Faizde Ne Yaptı? Dün ECB faiz konusunu pas geçti. Ama Draghi Uzun bir süre daha düşük faizler sürecek diyerek, faizlerin düşük kalacağı sinyalini verdi. Ayrıca gerektiğinde harekete geçeriz diyerek, piyasaları yakından takip ettikleri ve her türlü desteği vermeye devam edecekleri güvenini ... Devamı »

  • 06.02.2014
    09:17

    Haftayı yurt dışı gelişmelere bakarak kapatacağız. Bugün ECB(Avrupa Merkez Bankası) faiz indirimi yapar mı, ya da yeniden piyasalara ucuz likidite sunar mı diye bakacağız. Eğer ECB faiz indirimi yapar ya da piyasalara ucuz likidite verirse, hatta bunların ikisini birden yaparsa, bu paritenin düşmesi... Devamı »

  • 04.02.2014
    09:18

    Bugün çok kısa yazacağım. Geçen Cuma yazdığım beklenti yazımın teknik ayrıntıları bugün için de geçerli. Dün ABD verileri oldukça kötü gelince, ABD borsalarında ciddi düşüşler yaşandı. Bu düşüşlerin bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde de yaşanması bekleniyormuş! Şimdi ben bu işi a... Devamı »