BIST Gap Yaptı!

26.02.2014 09:03
  •  A 

     Kapanır mı, ya da kısa sürede kapanır mı bilemiyorum ama, dün çıkan ses kayıtları nedeniyle BIST gap oluşturarak güne başladı. Pazartesi 64.185 kapanmış iken, Salı günü en yüksek 62.639 seviyesi görülebildi. Dolayısı ile teknik olarak önümüzdeki seans ya da günlerde kapatmasını bekleyeceğimiz gap boşluğunun seviyesi 64.185 olacaktır. 

     Şimdiye dek yaşamadığımız gelişmeleri yaşadığımız için, tahmin yapmanın zorluğunu görüyorsunuzdur. Seçim öncesi ve sonrası riskleri göz ardı etmeyip, en azından seçim sonrası görülene dek, kredili işlemlerden uzak durulmasının doğru olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.     

     BIST 60.750 civarlarındaki ya da bir kaç yüz puan daha altı da olabilir diyebileceğimiz destek seviyesini aşağıya kırarsa, 31 Ocak tarihinde yazmış olduğum ''BIST İkili Dip Yapar Mı?'' yazımdaki destek aşağıya kırılırsa diye dikkat çektiğim risk tetiklenebilir. Lütfen bu teknik riskleri de biliniz.

     Normalde gap'in kısa sürede kapanmasını beklerdim. Yine de böyle olabilir. Ama ani ve beklenmeyen gelişmelerin yarattığı riskler nedeniyle bir şey diyemiyorum. Umarım, kısa sürede en azından bu gap boşluğunu kapatırız. 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter;borsaanalizci.com


  • 25.02.2014
    09:06

    Evet 30 Mart bir an önce gelsin de, seçim sandıkları kurulsun, kim oy kaybetmiş, kim kazanmış, İktidar oylarını korumuş mu, artırmış mı, yoksa düşürmüş mü ortaya çıksın. Çıksın ki, biz de bilelim erken seçim mi olacak, iktidar mı düşecek, yoksa iktidarın oylarını koruduğu hatta arttırdığı görülecek ... Devamı »

  • 24.02.2014
    08:58

    Geçen hafta paylaştığım düşüncemi koruyorum. Yıl sonu bilanço dönemi, temettü ve sermaye artış beklentileri ya da açıklamaları nedeniyle tümden BIST değil de, hisse bazlı hareketleri takip etmenin daha doğru olacağı bir dönem içinde olduğumuz görüşündeyim. Ancak Mart seçimleri nedeniyle de, krediden... Devamı »

  • 23.02.2014
    19:48

    Bugün İzmir'de çok güzel bir hava vardı. Biz de küçük kızım Ece ile kır gezisi yapalım dedik. Köpeğimiz Lucky'i de yanımıza aldık. Dolaştığımız güzergah içinde bir ağaca Ece'nin sallandığı salıncak kurulmuş. Altına da ''Sallanmadan geçmeyin, ama döndüğümüz zaman bıraktığımız gibi bulalım lütfen!'' d... Devamı »

  • 21.02.2014
    08:56

    12 Aylık bilanço dönemi bir çok hissenin bağımsız fiyat hareketlerine sahne olabileceği dönemdir. Dokuz aylık bilançolarda gizlenmiş rakamlar, bağımsız denetici kontrolüne giren yıl sonu bilançolarında karşınıza ciddi kâr açıklamaları olarak gelebilirler. Aynı zamanda bilançoların sonrasında, genel ... Devamı »

  • 20.02.2014
    09:13

    Eskiden dünya hepimiz için çok büyüktü. Bir ülkeden diğerine gitmek, iki ülke arasındaki mesafeye göre çok meşakatli olabilir ve gözümüzde çok büyütülürdü. Diğer ülkelerde yaşananlardan ve gelişmelerden bazen haftalar sonra heberimiz olurdu. Peki günümüzde dünyada ülkeler arasındaki mesafeler mi kıs... Devamı »