TÜRKİYE ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER - 5 (YA SEÇİMLERDEN HİÇ HESAPLAMADIĞIMIZ BİR SONUÇ ÇIKARSA !)

29.09.2010 16:04
  •  A 

  Uzun bir süredir , gündem seçim ya da seçim stratejileri olduğunda olası senaryo korkuları, İMKB\'ye yatırım yapan yerli yabancı fon ve bireysel yatırımcıların başlıca satış sebepleri  oluyor. 

  Önümüzdeki seçimlerden tek başına iktidar çıkma ihtimalinin hem AKP, hem de CHP için zor  bir  ihtimal olacağı beklentileri dillendiriliyor.

   Ancak,
   Referandum sonrası , türban sorunu ve yeni bir anayasa konusunda ortaya çıkan CHP\'nin adımları sonucu, tüm planları değiştirebilecek gelişmeler yaşanabilir.

   Diyelim ki, CHP türbanın çözümünde etkin bir rol alır da, bu sorunun çözümünün sağlanmasında pay sahibi olursa,

    Bir de, yeni anayasanın oluşumunda, etkin bir çalışma yaparsa,

   Şimdi yeniden sesli düşünüyorum;
   Siz\'ce,seçim sonucu CHP-MHP iktidarı benim de beklentilerim arasındaki en kuvvetli ihtimallerden biri olarak dururken. AKP-CHP kolalisyonu ihtimali de oluşabilir mi?

   Bana göre hiç hesaplanmıyor olan böyle bir ihtimal oluşursa, bu durum korku mu yaratır, yoksa yeni beklentiler mi? Böyle bir ihtimal güçlenmeye başlarsa, borsaya yatırım yapan fonları olumlu mu, olumsuz mu etkiler ?

  Son yaşananları ve Kılıçdaroğlu\'nun yaklaşımlarını ,açıklamalarını duydukça  seçim ihtimallerinin sayısnın artabileceğini düşünmeye başladım.

   En azından, böyle yeni bir ihtimalin göz ardı edilemeyeceği düşüncesi , çok farklı yansımalar yaratabilir. 

   Siyaset sahnesinde, şimdiye kadar, olmaz dediğimiz bir çok şeyi gördüğümüz için, artık ihtimal hesaplarında katı olmamayı öğrendim.

   Aydın Eroğlu
info@borsaanalizci.com