Teknikler Çok Karışık!

24.05.2024 00:35
  •  A 

TCMB düşündüğüm gibi faizlere dokunmadı. İktidardan ciddi bir kamu tasarruf planı olmayacağı görülüyor diyerek, sıkı para politikasına kararlılıkla devam edeceklerini söylediler. Enflasyonda risk gördükleri anda gerekirse yeniden faiz artışı yapılabilir dendi. Kredilere yeni sınırlamalar, karşılıklarda artışlar yapıldı. Beklediğim bir karardı. Şimdilik doğruları yapıyorlar. Ama maliye politikası da daha kapsamlı şekilde devreye alınmalı.

BIST'e dönersek; Hisse bazlı bakınca çok az sayıda hisse gördüm potansiyel olarak. Endeks olarak da her an tuttukları banka, holding, eregl, gsm falan çekilecekler bir anda düzeltme olacak gibi duruyor. Ama diğer taraftan da, yine holdingler, bankalar, sigortalar hala tam teknik olarak bozulmamışlar. Her an yine yukarı dönebilirler.

O nedenle teknikleri karışık ve riskli gördüğüm için, artık seans esnasındaki duruma bakacağım. Şimdilik yeni öngörü vermek çok istemiyorum. Yine bir düzeltmeye yakalanmayalım. Aslında çok sayıda hisse güzel düzeltmeler yapmış bu esnada. Yani ana endeks hisselerinden de çekilirlerse kayıplar ciddileşebilir. Neyse, izleyip anlamaya çalışacağız.

Bu arada tekniklerde ekstra bir hareket gördüğüm zaman gördüğünüz gibi, ons ve dow j. da paylaşıyorum. Düşüş riskleri gördüğüm için paylaşmıştım. Ons da, ABD Dow da ciddi düşüşler yaşıyorlar. Bu düşüşler dışarıda artarsa, bizde de zaten olması gerektiğini düşündüğüm düzeltme riski artar. Bu nedenle birkaç gün önceki beklenti yazımda %50-%50 nakit ve hisse olarak durmak tedbirli olur görüşümü koruyorum.

Her zaman neden öngörü yok diye düşünmeyin. Alıma uygun zamanlarda öngörü yapılması çok daha doğru olur. Yoksa son hafta içinde 16 gerçekleşme, 1 zarar gerçekleşme, son bir ayda ise 42 gerçekleşme, 1 zarar kapanış yapmışız. Sakin olup, inandığımız zaman öngörü yapınca başarısı çok daha yüksek oluyor.

Hepinize sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 23.05.2024
    09:32

    Bugün saat 14.00'te TCMB Para Piyasası Kurulunun politika faizi kararını duyacağız. Bence mevcut ortam kurlarda ve piyasadaki her türlü faizde zaten düşüş yönlü bir gidiş yaratmışken, bugün politika faizlerinde değişiklik yapacaklarını düşünm&uum... Devamı »

  • 22.05.2024
    08:56

    Bir süredir süren bu konudaki spekülasyonlar dün borsanın itici gücü oldu! YKB Bankası için yapılan pazarlıkların sürdüğü, grubun sahip olduğu yaklaşık %62 pay için 8 Milyar Dolar istediği ama anlaşma olmadığı yönündeki sosyal medy... Devamı »

  • 21.05.2024
    08:57

    Yine hızlı yükseliş tepkisi vermiş ama bunu banka ağırlıklı yapmış BIST 10706 seviyesinde. 11200 yukarıyı deneyecekse aradaki 10900 dışında üstteki yakın direnci. Onun üzerinde 12300 teknik hedef olur. Ama bulunduğu yer banka baskısı ile sağlandığı için, bankalarda bir realizas... Devamı »

  • 20.05.2024
    09:35

    Yaklaşık iki haftadır özellikle bir yabancı kurumdan gelen ısrarlı satışlarla %3 civarı bir düzeltme yaşamış olan BIST cuma günü BOFA'nın hala satışları olmasına rağmen çok sert bir yükseliş tepkisi verdi. Haftayı TL bazında hem kapanış, hem de yeni zirve rekorlar... Devamı »

  • 17.05.2024
    09:24

    BOFA'nın ısrarlı satışları ile 10383 zirvesinden sonra yaklaşık %3 realizasyon yapan BIST, dün bir anda gelen alımlarla yeniden zirveye yakın 10319 seviyesinden kapattı. Bugün 10344 seviyesini görecek olursa parabolic sar da alım yönüne dönecek. Thyao, tuprs, pgsus,... Devamı »