Uzun Bayramın Takas Riski Avantaja Döndü!

05.04.2024 08:31
  •  A 

Çarşamba ve perşembe günü alanlar için uzun bayram tatili sürecinde kredi faizi ödeme riski vardı. Bundan kaçınmak isteyenler özellikle çarşamba günü satışa yönelmişlerdi. Aynı şekilde kredili yatırımcılar perşembeyi de satış için kullanırken, bu risk nedeniyle satışların son günü olması ve almak isteyenler içinde en uygun fiyatların görüleceği düşüncesi ile alıcıların da geldiğini ve günü yükselişle kapattığımızı gördük. Bugün ise, alanların ödemeleri bayram sonrasına kalacak. Bu süreçte hem kredi faizi ödemeyecekler, hem de nakit varlıkları karşılığında ciddi bir faiz gelirine sahip olacaklar. 

Diğer taraftan yabancı alımlarının da sürdüğünü görüyoruz. Ben en geç bayram sonrası, eğer arada savaş gibi olağanüstü bir durum yaşanmazsa kısa zamanda 9450 direncine, akabinde de yeni TL zirvelere yöneleceğimizi düşünüyorum. 

Ama yabancı alımlarının artması bu yükseliş beklentimin esas şartı olduğu için, olası yükselişin ilk hedefleri şuanda da olduğu gibi, bankacılık, holding, ulaştırma, gsm şirketleri ve akabinde yine ana endesk hisselerinden olan petrokimyalar, madencilik, ve ana metal sektörleri olmasını bekliyorum. Bunlarda yabancı yoğuşmaya başlaması halinde, elindeki ana hisseleri kaçıracak olan yerli spekülatörler ve devamında yerli yatırımcılar yan hisselere yönelmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Ama ilk hedef yukarıda saydığım ana yabancı hisseleri olacaktır görüşündeyim.

Bu beklentilerle hepinize önce sağlık, bol kazanç ve iyi bir hafta sonu dilerim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 04.04.2024
    09:18

    Endeks olarak bakınca sadece kısmi bir düzeltme görülüyor. BIST 9450 zirvesine göre şu an 8945 ile %5 civarı bir düzeltme yaşamış. Ulaştırma, banka sektörlerinde yaşanan güçlü ivme, endeksin düşüş hızını kesmiş görülüyor. ... Devamı »

  • 03.04.2024
    12:22

    Günaydın. Ekran başına şu an geçtim. Fenerbahçe Kongresine gitmiştim biliyorsunuz. Sabaha 06.10 gibi İzmir'de eve girdim. 08.30'dan beri birkaç kez denedim ama geç uyanabildim. Neyse, dün piyasalarla ilgili hiç bir bilgim yok. Benim günd... Devamı »

  • 02.04.2024
    00:21

    Bugün İstanbul'da Fenerbahçe Kongresine katılacağım için, 2 Nisan Salı tüm gün aranızda olmayacağım. Bu nedenle beklenti yazım olmayacak. Güne ait teknik paylaşımlarımı ise Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. Devamı »

  • 01.04.2024
    02:18

    Henüz kesin sonuçları ilan edilmemiş olsa da, CHP'nin ciddi bir başarı, iktidarın da ciddi bir yenilgi yaşadığı bir seçim oldu. Bu seçim sonuçları ülke siyaseti için yeni bir başlangıç olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonra ola... Devamı »

  • 29.03.2024
    09:14

    Güzel Bir Hafta Kapanışı Olsun! Yine 8700'e yaklaşıp, düşmeden yukarı dönen bir BIST görüyoruz. Bu sefer de önceden yazdığım gibi yine gözlerimiz 9400 direncinde olacak. Bu direnç kırılırsa TOBO oluşumu beklentisi öne çıkar. T... Devamı »