Seçim Eylemleri ve Enflasyon!

03.04.2024 12:22
  •  A 

Günaydın. Ekran başına şu an geçtim. Fenerbahçe Kongresine gitmiştim biliyorsunuz. Sabaha 06.10 gibi İzmir'de eve girdim. 08.30'dan beri birkaç kez denedim ama geç uyanabildim. 

Neyse, dün piyasalarla ilgili hiç bir bilgim yok. Benim gündemim tamamen kongre odaklıydı. İzmir'den İzmir'li kongre üyeleriyle birlikte otobüs kaldırılmıştı. Onlarla gitdim-geldim. Doğru mudur, bilemiyorum ama otobüsün 100 km takometre hız limiti varmış. Üstü yüksek cezaymış diye, maksimum 98 km ile gidip-geldik. Koltuk dizaylarında aslında dışa doğru eğim olmalı ki bel ve sırt destek alsın. Nedense, uçaklar dahil hep içe doğru çukur olur, bel ve bel bir türlü oturmaz. Anlayacağınız çok yorucu bir yolculuk yapmış oldum.

Dediğim gibi, ben piyasalarla ilgili çok bir bilgi sahibi değilim. Az sonra taramaya başlayacağım. Dün aslında o kadar da kötü değilmiş öğleden sonraya kadar. Ama sanırım DEM Partisi'nin kazandığı Van belediye başkanlığı, kazanan Abdullah Zeydan'ın PKK yanlısı bir söyleminin videosu nedeniyle, seçimde aday olmasına mani bir ceza aldığı cuma günü açıklanmış. Bu nedenle mazbata DEM partisi adayına verilmeyip, ikinci sırada seçilen AK Parti adayına verilince, ülke genelinde sokağa inin çağrısı olmuş. Birçok şehirde bu nedenle sokağa çıkma yasakları ve eylem haberleri yer alıyor. Dün bir anda gelen sonraki satışların etkisi bu durum olabilir. Hemen belirteyim, sokağa inip eylem çağrısı yapmak, demokratik bir eylem içinse tamam, ama suç teşkil edecek, yakma, yıkma şeklinde ise suçtur.

Lakin Yüksek Seçim Kurulunun ve il seçim kurulunun da konuda büyük hatası var bence! Olması gereken, seçime girmemesi gereken adayı sokmuşsun. Seçime saatler kala bu mahkeme kararı açıklanıyorsa, yapman gereken mazbatayı çok oy farkı olan ikinci adaya vermek değil, ilgili belediye seçimini tekrarlatmak olmalıydı.

Bugün de enflasyon verisi yükselişinin sürdüğünü görüyorum. Az sonra bununla da ilgili paylaşımlarımı yapacağım. Sizler de benim kaçırdığım gelişmeler hakkında beni bilgilendirebilirsiniz. Birazdan tüm medya ve haberleri takip etmeye başlayacağım. Ama önce hisselerin tekniklerini taramak, teknik paylaşımlarımı ve varsa düne ait kapanışları yapmak istiyorum.

Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 02.04.2024
    00:21

    Bugün İstanbul'da Fenerbahçe Kongresine katılacağım için, 2 Nisan Salı tüm gün aranızda olmayacağım. Bu nedenle beklenti yazım olmayacak. Güne ait teknik paylaşımlarımı ise Destek-Direnç Tablomuzda bulabilirsiniz. Hepinize sağlık ve bol kazanç dilerim. Devamı »

  • 01.04.2024
    02:18

    Henüz kesin sonuçları ilan edilmemiş olsa da, CHP'nin ciddi bir başarı, iktidarın da ciddi bir yenilgi yaşadığı bir seçim oldu. Bu seçim sonuçları ülke siyaseti için yeni bir başlangıç olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonra ola... Devamı »

  • 29.03.2024
    09:14

    Güzel Bir Hafta Kapanışı Olsun! Yine 8700'e yaklaşıp, düşmeden yukarı dönen bir BIST görüyoruz. Bu sefer de önceden yazdığım gibi yine gözlerimiz 9400 direncinde olacak. Bu direnç kırılırsa TOBO oluşumu beklentisi öne çıkar. T... Devamı »

  • 28.03.2024
    09:25

    BIST tekniklerinden korkalım mı, yoksa umut mu besleyelim bilemedim. BIST sanki bizimle tekniklerle oyun oynuyor. Şöyle ki, ilk 9450 zirvesi sonrası düzeltme başladığında 8700 civarı seviyeden düzeltmeye dur dedi ve üç günde yeniden 9368 seviyesine yükselmişti. A... Devamı »

  • 27.03.2024
    09:27

    BIST, 500 baz puanlık faiz artışı sonrası haftaya çok iyi bir başlangıç ve güçlü alışlarla başlamıştı. Hatta bir ara 9336 seviyesine kadar yükselerek, ben dahil acaba güzel bir ikili dip formasyonu ile 9400-9450 zirve dirençlerini mi kıracağız beklenti... Devamı »