Hisse Bazlı Odaklanma Daha Doğru Olur!

16.05.2022 09:31
  •  A 

Yurt dışı piyasalardaki dalgalanmalar BIST'i etkiliyor. Kur hareketleri ve enflasyona endeksli bono beklentileri de öyle. Bugün cari denge verileri açıklanacak. -5.37 Milyar Dolar açık beklentisi var. Önceki ay -5.15 Milyar Dolar aylık cari açık vermiştik. Ayrıca yarın moody's Türkiye değerlendirmesi açıklanacak.

FED'in yarattığı baskılar, bilanço beklentilerinin bitmesinin de etkisi ile, bir süre endeks olarak değil de hisse bazlı odaklanmak daha doğru olur görüşündeyim. Olası teknik hareket ihtimalini yüksek gördüğüm hisseleri paylaştım. Geçen haftayı artı kapatan yurt dışı borsalarda vadeliler haftaya eksi başlıyorlar. Bunun da etkisi ile BIST güne kısmi bir artı başlangıç yapabilir. Bizim için sonrası önemli. Ama yabancı hala satmaya devam ediyor. Temkinli olmakta yarar var. Ben bu dönem bilançolarını iyi gördüğüm hisselerin tekniklerine göre yeni öngörüler verebilirim. Özellikle yeni üyelerimiz ''Siteyi Tanı'' kısmından destek-direnç tablosu açıklamalarını dikkatli okumalılar. Bu tabloda mevcut fiyatlarda kırılan destekler olursa, sıralı alt destekler, kırılan fiyat seviyesi dirençler olursa, bu takdirde de sıralı üst dirençler yeni teknik beklentiler olur. Kırılan seviyelere göre benden yeni öngörü gelmesine gerek kalmadan da kararlarınızı alabilirsiniz.

Hepinize sağlık ve bol kazançlı bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_


  • 13.05.2022
    09:35

    Uzun süredir uyardığım ama yurt dışı piyasaların düşmesine rağmen düşmeyrek, hatta yükselerek onlardan pozitif ayrışma gösteren BIST, düzeltmesini yapmaya başladı. Öncelikle elinizde bilanço ederi yüksek olan bir hissede yakalandıysanız ve düşü... Devamı »

  • 12.05.2022
    09:50

    3 ve 9 aylık bilançolar bağımsız deneticiden geçmez. 6 ve 12 aylık bilançolar ise bağımsız denetici onayı sonrası yayınlanır. Bu nedenle biten üç aylık bilançolar sonrası altı aylık bilançolara kadar uzunca bir süre olacak. Yurt dışı borsalard... Devamı »

  • 11.05.2022
    09:59

    Az önce eve geldim. Yaklaşık 26 saattir uyumadım, 14 saat civarı ayakta kaldım. Çok yorgunum ama bir iki saat açılış işlerini tamamlayıp, sonra yatıp uyuyacağım. Arkadaşımın hayati bir riski yok şükür. Ama beyin sarstıntısı riski nedeniyle 12 saat gözetim altında tu... Devamı »

  • 10.05.2022
    23:43

    Değerli Üyeler, Pamukkale'den 18:10 civarı döndük. Tam 19:00 civarı ekranda gelen bilançoları incelemeye başlamışken, bir arkadaşım bisiklet kazası geçirmiş. Eşi aradı. Urla Devlet Hastanesine kadırılmış. Onun yanına gittim. Tomografisinde beyin sarsı... Devamı »

  • 06.05.2022
    09:43

    FED 75 baz puan artış yapar algısı yaratılıp, sonrasında 50 baz puanlık faiz artışı gelince ve bilanço daraltıcı hamlelerde 90 Milyar Dolar'la başlanması beklenirken, ilk etapta toplam 47 Milyar Dolar'lık bir bilanço daralması açıklanınca piyasalara suni bir olumlu hava ... Devamı »