Kapsamlı Bir Beklenti Yazım Olmayacak!

13.01.2021 09:14
  •  A 

Birkaç gündür mehteran gibi ileri-geri hareketlerle yol bulmaya çalışıyoruz. Gündem ve endeks tekniklerinde özel bir durum yok. BIST 1.500 seviyesinin altına sarkacak olursa satışlar düzeltmeye dönüşecek şekilde derinleşebilir. Hisse bazlı ayrışmalar bir süre daha sürecek gibi duruyor.

Bunun dışında ekonomik büyüme oranlarının artarak sürmesini bekliyorum. Mart 2020'de pandemi süreci Türkiye'nin ihracat pazarına olumlu yansıyacak  görüşümü yazmıştım. Aynen öyle oluyor. Çimento, demirçelik, otomotiv yan sanayi dahil her alanda ekstra dış talep artışları yaşanıyor. Bu da şirketler için pozitif etki yaratmaya devam ediyor.

Diğer ve benzer konuları son bir haftalık yazılarımda fazlası ile detaylı yazmıştım. Benim için en önemli risk olarak ABD ile ilişkiler olacağı görüşündeyim. Eğer Biden görevi aldıktan sonra piyasaları bozacak boyutta ek ve kapsamlı yaptırımları devreye sokmazsa, 2021 yeni borsa rekorları kırıldığını göreceğimiz bir yıl olacaktır. Ama yine de beklentilerimizin gelişmeler ve gündemlere göre değişkenlik göstereceğini bilmenizi isterim.

Bir çok hissede yaşanan fiyatlamalar, bilanço gerçekleşmelerini fazlası ile satın aldığı için, yeni öngörü yapmakta zorlanıyorum. Hisselerde süren ısrarlı artışlar sizleri yanıltmasın. Bu hareketleri yaşatan manipülatörler gerçek alıcıları buldukları anda seyir bir anda değişebilir.

Dövizde yaşanan her kur artışının sınırlı kalmasını ve sonrasında yeniden düşüş yönünde devam etmesini bekliyorum. Ama tabi orada önemli olan, hane halkı döviz ilgisinin sona ermesi olacaktır. Henüz bu yönde bir gelişme yok. DTH'lar artmaya devam ediyor. Orada çözülme başarıldığı zaman kurlardaki düşüş TCMB alım müdahalelerini gerekli kılacak boyuta dönecektir diye düşünüyorum.

Bu süreçte mümkün olduğunca teknik paylaşımlarla yönümüzü bulmaya çalışacağız.

Hepinize sağlık başta, bol kazançlı günler dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 12.01.2021
    09:35

    Evet, gördüğünüz gibi aslında çok ciddi satışlar, kar realizasyonları devamlı yaşanıyor. Ama bunlar öncesinde de yazdığım gibi, genelde seans içi oluyor. Ya da bir günlük eksi kapanışlarla gerçekleşip, BIST sonrasında yeniden yükselmeye de... Devamı »

  • 11.01.2021
    09:41

    Artık öyle teknik seviyelerdeyiz ki, hep söylediğim realizeler gelirse de şaşırmam, yükseliş sürerse de şaşırmam. Yurtdışı kaynaklı kar satışlarının yaşandığını görüyoruz. Dolar endeksi DXY'de kısmi yükseliş var. ABD'de tahvil faizlerinde yükseliş g&ou... Devamı »

  • 08.01.2021
    09:16

    BIST salı günü kısmi bir gün içi kar realizasyonu ve gün sonu eksi kapanma sonrasında yine yükselişe döndü ve rekorları kırmaya devam ediyor. Gelişmiş batı borsalarındaki yükseliş ve rekorların dün de sürmesi nedeniyle, BIST'de bugün ... Devamı »

  • 07.01.2021
    09:24

    Dün Trump'ın çağrısı ile sokağa çıkan Trump yanlıları Kongre Binasını bastı. Çatışmalar yaşandı. Ölenler oldu. ABD tarihinde çok ciddi bir siyasi gerilim yaşandı. Dışişleri Bakanlığımızdan ABD'de taraflara itidal çağrısında bulunduk. Şaka gibi ola... Devamı »

  • 06.01.2021
    16:44

    Bir soru üzerine paylaştığım bazı görüşlerimi soruları takip etmeyenler görmeyebilir diyerek, paylaşmak istedim. F/K'lar 40-60-80-100 yani inanılmaz abartıldı ama sonuçta trend sürüyor. Bu arada F/K olarak açık öngörümde olan ve hal... Devamı »