Realize Şaşırtmasın!

11.01.2021 09:41
  •  A 

Artık öyle teknik seviyelerdeyiz ki, hep söylediğim realizeler gelirse de şaşırmam, yükseliş sürerse de şaşırmam. Yurtdışı kaynaklı kar satışlarının yaşandığını görüyoruz. Dolar endeksi DXY'de kısmi yükseliş var. ABD'de tahvil faizlerinde yükseliş görülmesi, ons altında sert realizasyon yaşattı yine. Geçen hafta 1.859$ seviyesine yükselmiş olan ons, bugün 1.817$ seviyesine kadar hızlı bir kar satışı yaşadı.

İşte yurt dışında yaşanan bu hareketlerden çekinenler borsalarda ve BIST'de de beklediğimiz kar satışlarının düzeltmeye dönüşmesine neden olabilir. Ama özellikle banka ve holdinglerin tekniklerine bakınca da, daha derin bir düzeltme olmadan seans içi kar satışları sonrası yeniden endeks bazlı yükseliş görülmesine de şaşırmam. 

Olası hisse ayrışmaları yapabilecek hisselerin ve endeksin teknik kademelerini Destek-Direnç Tablomuzda paylaştım. Ne panik yapıp hisselerden komple kaçmak doğru, ne de BIST düşmeyecek yine yükseliyor diyerek, gözü karartıp, gördüğümüz hisseye en yüksek fiyatlarından alımlara geçmek doğru. Temkinli davranarak, olası düşüşlerde alım fırsatı çıkar mı diye bakmak daha doğru olur görüşündeyim. Aynı zamanda dirençlerde ve hedeflerde kar satışları yapıp, sattıklarımızı beklentilerimiz hala sürüyorsa, düştükleri alt desteklerden yerine koymak da bir trade tercihi olabilir. Genel beklenti satış ağırlıklı negatif bir açılış yapılacağı yönünde.

Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı güzel bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 08.01.2021
    09:16

    BIST salı günü kısmi bir gün içi kar realizasyonu ve gün sonu eksi kapanma sonrasında yine yükselişe döndü ve rekorları kırmaya devam ediyor. Gelişmiş batı borsalarındaki yükseliş ve rekorların dün de sürmesi nedeniyle, BIST'de bugün ... Devamı »

  • 07.01.2021
    09:24

    Dün Trump'ın çağrısı ile sokağa çıkan Trump yanlıları Kongre Binasını bastı. Çatışmalar yaşandı. Ölenler oldu. ABD tarihinde çok ciddi bir siyasi gerilim yaşandı. Dışişleri Bakanlığımızdan ABD'de taraflara itidal çağrısında bulunduk. Şaka gibi ola... Devamı »

  • 06.01.2021
    16:44

    Bir soru üzerine paylaştığım bazı görüşlerimi soruları takip etmeyenler görmeyebilir diyerek, paylaşmak istedim. F/K'lar 40-60-80-100 yani inanılmaz abartıldı ama sonuçta trend sürüyor. Bu arada F/K olarak açık öngörümde olan ve hal... Devamı »

  • 06.01.2021
    09:33

    Kar satışları zaten bir süredir devamlı yaşanıyor. Bazen gün içi olup bitiyor, BIST yine artıya dönüyor. Bazen ise, eksi-artı-eksi yapıp günü bir gün önceye göre eksi kapatıyor. Ama bir bakıyorsunuz bir-iki gün içinde o eksi kapattığı k... Devamı »

  • 05.01.2021
    09:25

    1.401 seviyelerinden beri bir kar satışı riski olduğunu ara ara yazıyorum. Lakin teknikleri göz ardı etmemek gerekiyor. ''BIST Yönünü Arıyor!'' başlıklı 23 Aralık tarihli yazımı okursanız, 1.410 seviyesinin çok önemli bir direnç olduğunu, kırars... Devamı »