Yabancılar Dönünce Dikkatli Olun!

26.12.2019 09:06
  •  A 

Dış piyasaların Noel tatilinde olması nedeniyle yabancı işlemleri çok azaldığından işlem hacimleri çok düştü. Yerlilerle borsa ve hisseler yükselişine devam ediyorlar. 113.524 beklediğimiz dirençlerden biriydi. O civarlardayız. Üstünde 114.284 ara direnci var. Görülür ve geçilecek olursa 115.465 bana göre yakın dönemin en güçlü direnci olur. Bu seviyelere kadar her an teknik bir düzeltme riskini yüksek görüyorum. Eğer 115.465 geçilecek olursa o zaman yeni dirençleri konuşmak daha doğru olur. 

Yabancı dönüşü başlayınca (yabancıların dönüşü muhtemelen tatiller biraz daha uzayarak yeni yıla sarkabilir), olası kar satışları ile karşılaşabiliriz uyarısı aklınızda olsun. Bu arada hisse bazlı hareketlere odaklanıp, temkinli bir duruş göstermekte yarar var. Ama bu süre içinde kesinlikle kredili durmayı doğru bulmuyorum. Mümkünse kısmen nakit bulunmak tedbirli olacaktır diye düşünüyorum.

09.20 sonrası skyp ile Ekotürk tv.'ye bağlanacağım. Merak edenler olası soruları ve cevaplarımı izleyebilir.

Hepinize bol kazançlar dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 25.12.2019
    08:58

    Son dönem BİST dahil, dünya borsaları Trump dopingi ile yükseliş yaşıyor. ABD başkanı Trump, Çin ile işler tamam, bürokratları bekliyoruz. İmzaları attık-atacağız diyor. ABD başta dünya borsalarını yukarı taşıyorken, Türkiye ile ilgili pozitif demeçleri de... Devamı »

  • 23.12.2019
    18:02

    Bu sabah İzmir'den arkadaşımızın annesi vefat etmiş. Öğle saatlerinde cenazesi kılındı. 12.30 civarı ekran başından ayrılmıştım. Giderken İstanbul'da bir başka yakın arkadaşımızın annesinin de vefat haberi geldi. Yarın İstanbul'da defnedilecekmiş. Akşam İstanbul'a gideceğiz. Kıs... Devamı »

  • 23.12.2019
    09:40

    ABD Başkanı Trump Savunma Bütçesini imzaladı. İçerisinde Türkiye'ye çeşitli yaptırımları da kapsadığı için bizim için önemli ve olumsuz bir gelişme. Fakat imzanın bu kısmı beklenti dahilinde olduğu için sert bir tepki yaratmış değil. Bakın... Devamı »

  • 20.12.2019
    08:59

    ABD borsaları Trump'ın azil konusunu kafaya takmıyor. Hergün yeni bir rekor yaşıyorlar. Dün de ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin; ''Çin ile anlaşma yazıya dökülmüş durumda. Ocak Başında imzalar atılabilir!'' açıklamasında bulununca borsalar y... Devamı »

  • 19.12.2019
    09:11

    ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın azli yönünde karar aldı. Şimdi Yüce Divan görevi ile konu 6 Ocak'ta Senato'ya gelecek. Ben Senato'da bu kararın düşeceğini ve geçmeyeceğini düşünüyorum. Bizim için önemli olan gelişme ise... Devamı »